Băsescu are o idee fixă cu avioanele F16

By | 30 martie, 2010
Distribuie prietenilor!

După cum spuneam aici, România urmează să achiziţioneze 24 de avioane de luptă F16, second-hand, printr-un program care va dura mai mulţi ani şi care va costa, după unele estimări, în jur de 1,3 miliarde de dolari.

Dacă ne întoarcem cu 5 ani în urmă, în primul an, al primului mandat al lui Traian Băsescu, putem citi următoarele într-un articol apărut pe 9am.ro:

România a apelat din nou la ajutorul Israelului, pentru a-şi dota aviaţia militară. Un nou contract cu Elbit System iese la iveală graţie mass-media israeliene. Contractul valorează 150 de milioane de dolari şi se referă la achiziţionarea de avioane de luptă F-16i şi F-16b, care să le înlocuiască pe cele de tip MiG-21, din dotare.

De aici putem trage concluzia că Traian Băsescu are un fix cu dotarea armatei române cu avioane americane second-hand, de tip F-16.

Citiţi mai departe pentru a afla detalii.

Se pare că în 2010 istoria se repetă, dar la o scară mult mai mare.

6 păreri la “Băsescu are o idee fixă cu avioanele F16

  1. Pingback: Tweets that mention Basescu are o idee fixa cu avioanele F16 | Dan Tănăsescu -- Topsy.com

  2. Mircea Popescu

    Bine, acu’ indiferent de Basescu, F16-urile sunt niste avioane excelente. Ca in orice domeniu tehnic, unele linii sunt dude, altele sunt bune.

  3. Dan Lee Post author

    Ideea era că Băsescu nu guvernează adaptându-se în funcţie de realităţile curente ale României şi ale lumii întregi, ci după nişte fixuri şi toane personale. Nu contează cât de bune sunt avionaele F-16, atât timp cât adevăratul război se dă pe plan economic, nu militar. Iar în plan economic noi suntem praf.

  4. Mircea Popescu

    Nu suntem praf. Asta-i asa, un gand de-a gata, drag mintii romanesti. Grecia e praf. Portugalia e praf. Irlanda e praf. Si dupa alea, Austria, si Anglia. Si eventual Noua Zeelanda, si chiar si SUA.

    Noi suntem in clubul celor nepraf, cu nemtii, cu norvegienii, cu numele bune. Suntem printre cei mai putin praf din lume, la ora actuala.

    Iar adevaratul razboi se da in toate planurile, si nu stii cand aluneca dintr-unul in altul. Nu strica sa ai niste avioane acolo, cat de cat.
    .-= Mircea Popescu´s last blog ..Cum cupit =-.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge