Şantajiştii de la RATB

By | 1 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

A observat cineva că grevele şi protestele sindicaliştilor din diverse domenii de activitate au loc numai în anumite perioade-cheie? Grevele au loc numai în preajma sărbătorilor, a campaniilor electorale sau a lunilor dinaintea aprobării bugetului de stat.

Aşa s-a întâmplat şi cu greva „spontană” a şoferilor de la RATB de azi. Băieţii şi-au adus aminte de toate necazurile lor, tocmai acum. Au realizat că salariul lor, care în medie depăşeşte 2000 de lei, este prea mic pentru a putea trăi la standardul de viaţă al unui şofer de autobuz, toleubuz sau al unui vatman.

Ia închipuiţi-vă ce s-ar fi întâmplat, dacă greva nu ar fi încetat în această seară! Am fi mers pe jos toţi de nebuni în noaptea de Înviere, riscând să pierdem slujba, în cazul în care am ales o biserică prea departe de casă. Păi asta miroase mai mult a şantaj decât revendicarea cinstită a unor drepturi!

2 păreri la “Şantajiştii de la RATB

  1. Pingback: Tweets that mention Santajistii de la RATB | Dan Tănăsescu -- Topsy.com

  2. Victor

    Stiu si eu ce sa zic?
    Nu acesta e rolul unei greve – sa dea vizibilitate revendicarilor, atat in ochii conducerii cat si in ochii multimii? In acest sens – si-a cam atins scopul, NU-U?
    Cat despre santaj… Mie nu mi se pare ca metoda lor de a proceda ar reprezenta mai mult un santaj decat felul in care guvernantii nostri nu baga in seama revendicarile (uneori nici macar nu le raspund de loc) pana cand nu apar aceste aspecte publice, precum si decat felul in care statul face protectia sociala a UNOR categorii de cetateni pin „impilarea” (spolierea) altora.
    Oare e mai corect faptul ca vina pt haosul creat este pusa exclusiv pe seama soferilor (sau functionarilor, sau profesorilor inainte de examene, sau farmacistilor carora le e amanata cu lunile decontarea (plata) compensarii medicamentelor, etc) si catusi de putin pe seama celor care nu baga in seama revendicarile acestora?
    Nu seamana asta cu acuzarea (pt actiunea ucigasa) a glontului pistolului, in locul mainii care tine pistolul si apasa pe tragaci? Sau cu acuzarea vatmanului (CARE SOSESTE in statie) pt ne-sosirea PRECEDENTULUI vehicol – indiferent de motive, spre ex din cauza retragerii precedentului asemenea vehicol fara a fi inlocuit – in loc sa fie acuzati pt asta cei care au autoritatea si responsabilitatea de a lua masuri pt corecarea situatiei, dar nu o fac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge