Kapitalism – Reţeta noastră secretă

By | 12 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

Zilele acestea am primit un comunicat  şi o invitaţie la vizionarea de presă a filmului „Kapitalism – Reţeta noastră secretă” în regia lui Alexandru Solomon. După vizionare va fi o conferinţă de presă moderată de jurnalistul Dan Tapalagă. Evenimentul va avea loc miercuri, 14 aprilie, ora 11:00, la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez din Bucureşti,  Bd. Dacia nr. 77.

Din nefericire nu pot să mă duc, dar nu-i bai, că oricum, nu aveam ce să caut eu acolo printre atâţia jurnalişti cu „coaie mari”, poate cel mult să fac câteva fotografii. Şi atât timp cât nu aparţin vreunui trust sau instituţie de presă, nu prea aş avea ce face cu informaţiile „preţioase”, culese de acolo.

Filmul l-am văzut anul trecut pe canalul francez „Arte„. Era disponibil şi online, dar din păcate link-ul a fost şters.

Documentarul face o analiză a formării şi evoluţiei elitei capitaliste româneşti de la revoluţie încoace, scoţând în evidenţă faptul că marii moguli şi-au clădit averile imense da astăzi pe baza infrastructurii şi a sistemului comunist corupt moştenit din vechiul regim.

Punctul de plecare al documentarului este o revenire imaginară a lui Nicolae Ceauşescu în România de azi. El i-ar regăsi pe unii dintre politrucii şi securiştii săi de ieri transformaţi în mari capitalişti cu ajutorul sistemului de relaţii, a complicităţilor şi a banilor moşteniţi din “epoca de aur”.

O părere la “Kapitalism – Reţeta noastră secretă

  1. Pingback: Tweets that mention Kapitalism – Reteta noastra secreta | Dan Tănăsescu -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge