Acum vor să distrugă şi Delta Dunării

By | 23 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Membrii Comisiei pentru Administraţie Publică au aprobat reluarea vânătorii pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei. După 17 ani de vânat sportiv în zona Delta Dunării, în vară s-a decis ca Administraţia Rezervaţiei să nu mai elibereze autorizaţii de mediu pentru vânătoare în Deltă. Acum, legea se vrea a fi schimbată.

„Vânătoarea a mai fost permisă, anul trecut a fost interzisă, deci acum am revenit la vechea formă. Mai ales că oamenii s-au plâns că şacalii s-au înmulţit şi au devenit agresivi”, a declarat Vasile Gherasim, Secretar în Ministerul Mediului şi, totodată, autorul amendamentului.

Reprezentanţii ONG-urilor de mediu sunt îngroziţi de noua propunere de lege, a vânatului sportiv, pentru că vânătoarea nu se poate controla.

„Se împuşcă la grămadă, se trage în pelicani”, a spus Dan Bărbulescu, preşedinte Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta.

Nu doar pelicanii sunt în pericol, ci întreaga rezervaţie. Odată ce regulamentul de urbanism este scos de pe lista documentelor ce decid dezvoltarea zonei, aşa cum prevede propunerea de lege, ne-am putea trezi, peste noapte, cu zgârie-nori.

Sursa: Antena3

Elena Udrea ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, una zice şi alta face:

Am aproape o obsesie cu construcţiile şi dezvoltarea acestora şi de aceea am stabilit cu dl. primar (al oraşului Sulina – n.r.) ca prin Planul Urbanistic Zonal al Sulinei să impunem anumite interdicţii de la materialele de construcţii până la volumul construcţiilor. Ţin enorm la conservarea Deltei Dunării şi, în general, ţin enorm la conservarea patrimoniului, a declarat ministrul Elena Udrea.

Sursa: Capital

Am mai citit aici că tot Elena Udrea ar avea intenţia să încheie o afacere cu nişte investitori din Dubai, care doresc să cumpere pe bani buni circa 50 de hectare de teren la Sulina pentru construirea unui complex turistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge