FMI a recomandat taxarea bogaţilor, guvernul a refuzat

By | 21 mai, 2010
Distribuie prietenilor!

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat într-un interviu pentru canalul de televiziune France 2 că, delegaţia FMI de la Bucureşti ar fi fost împotriva scăderii salariilor bugetarilor şi a pensiilor, propunând ca alternativă, majorarea taxelor şi impozitelor, în special pentru cei bogaţi.

Le-am spus: dacă vreţi să faceţi economie, creşteţi impozitarea, mai ales pentru cei bogaţi. Noi am spus nu reducerii cu 25% a salariilor. Guvernul a spus: nu, decizia este a noastră. Aceasta este adevărat: Guvernul decide întotdeauna, nu FMI.

Pro TV a camuflat, în ştirea televizată pe acest subiect, formularea „taxarea bogaţilor” cu „taxe şi impozite mărite”. Normal, pentru că şi mogulii săi ar avea de suferit şi deci, poporul trebuie informat „corect”.

Trebuie sesizat aspectul că, una este să măreşti taxele şi impozitele pe venitul unei companii şi alta este să taxezi averile personale, obţinute cel mai adesea ilicit. Asta pentru cei care consideră că mărirea fiscalităţii ar duce la scăderea şi mai accentuată a economiei.

Mai ţineţi minte, în campania electorală cu cine se războia pe viaţă şi pe moarte, Traian Băsescu??? Dacă nu mai ţineţi minte vă spun eu: cu mogulii, cu cei cărora acum se îndârjeşte să le salveze averile, sacrificând populaţia aflată în dificultate. Nu uita că Băsescu luptă pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge