Cine se opune legalizării prostituţiei?

By | 11 septembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Am citit o serie de articole din presă, de pe bloguri şi comentariile cititorilor legate de subiectul aflat din nou în actualitate în societatea românescă, acela al oportunităţii legalizării prostituţiei. Astfel am putut să-mi fac, cât de cât o părere despre cum este percepută această problemă de cetăţenii României şi cum se împart aceştia în funcţie de felul în care se raportează la ea. Concluzia tristă pe care am tras-o este că fac parte dintr-un popor înapoiat, cretin şi ipocrit.

Deci, cine este împotriva legalizării prostituţiei?

1. Biserica Ortodoxă Română (B.O.R.). Reprezentaţii bisericii sunt împotrivă pentru că “aşa se cade”, devreme ce ei sunt apărătorii spiritualităţii, moralităţii şi tradiţiilor (?!) poporului român. În plus, o serie de preoţi care deja sunt clienţi obişnuiţi ai prostituatelor se tem că, odată cu scoaterea la lumină a acestor îndeletniciri, ar putea fi prinşi şi ei în fapt în timp ce se dedau la preacurvie în locurile de practicare, devenite publice.

2. Adversarii politici ai lui Băsescu şi susţinătorii acestora. Din moment ce propunerea vine de la partidul de guvernare şi de la preşedinţie, trebuie în mod categoric să fie împotrivă. Nu mai contează validitatea proiectului sau argumentele pro şi contra. Dacă iniţiativa vine de la duşmanii lor, trebuie să respingă categoric legalizarea prostituţiei.

3. Femeile “cinstite”. Acestea sunt femeile care, deşi profită la fel ca şi curvele de pe urma bărbaţilor, o fac sub paravanul unei relaţii sau căsnicii. Singura diferenţă între femeile “cinstite” şi prostituate fiind faptul că cele din urmă o fac cu “n” bărbaţi în vreme ce primele o fac doar cu unul singur. De ce se teme această categorie de femei de legalizarea prostituţiei? Pentru că astfel ar pierde cea mai puternică armă prin care au control deplin asupra bărbaţilor: sexul. După cum bine ştiu mulţi, dar se fac că nu observă, femeile îşi ţin sub papuc “jumătatea” prin metoda “dacă eşti cuminte şi faci cum spun eu, capeţi ‘păsărică’, dacă nu, te-ai lins pe bot de ‘păsărică’, până ne împăcăm”. Metodă foarte eficientă şi verificată din timpuri străvechi. Dacă s-ar produce o liberalizare a sexului pe piaţa românească, atunci învechita, greoiaia, ineficienta şi prea mult mâncătoarea de resurse “Regie Autonomă a Femeilor Cinstite”, care deţine în prezent monopolul, ar da
cu siguranţă faliment.

4. Falşii creştini şi moralişti. Aceştia vin la înaintare, pe lângă argumentul “zbrobitor” că suntem un popor creştin (cred că eram şi în perioada interbelică când exista “Crucea de piatră”), cu întrebarea: “Voi nu aveţi mame, fiice, surori? Le-aţi trimite să se prostitueze?” Păi bine măi, cretineilor ipocriţi! Dacă voi sunteţi atât de creştini, de puritani şi moralişti, înseamnă că şi fiicele, mamele, surorile voastre au fost educate în acest spirit, nu? Şi dacă ele sunt femei cinstite, cuminţi şi cu frică de Dumnezeu, cine le obligă să se prostitueze??? Chiar şi acum sunt atâtea şi atâtea femei care trăiesc în lipsuri şi sărăcie şi aleg să muncească din greu în loc să-şi vândă trupul şi alte mii, zeci de mii, sau câte or fi, care aleg să se prostitueze. Acestea din urmă bănuiesc că şi ele sunt mama, sora sau fiica cuiva, nu?! Aşa că lăsaţi ipocrizia!

5. Unii bărbaţi însuraţi. Bărbaţii însuraţi se tem că nu vor rezista ispitei să calce pragul bordelurilor şi astfel îşi vor trăda consoartele. Dacă consoarta i-ar satisface nu văd ce ar mai căuta acolo.

6. Pudicii şi nevroticii. Aceştia consideră sexul ca fiind ceva ruşinos, murdar, un subiect tabu şi deci, cu cât mai puţin sex, cu atât mai bine.

7. Feministele. Activistele “constipate” consideră că prin legalizarea prostituţiei, demnitatea femeii este afectată, aceasta fiind considerată un obiect, o marfă etc. Uită însă că şi bărbaţii pot practica prostituţia, fiind trataţi la fel. Şi mai uită şi că, atunci când este vorba de bani, femeile adoră să fie tratate ca obiecte.

8. Boşorogii impotenţi. Acestora, în cazul legalizării, le-ar fi ciudă că ei nu ar mai putea şi/sau nu ar avea bani să se ducă la curve. :lol:

9. Dezinformaţii şi naivii. Aceştia se lasă convinşi de imaginea falsă creată în mass-media în legătură cu fenomenul şi cred că prostituatele sunt doar amărâtele şi jegoasele de la periferie şi din zonele de centură. Nu au idee că există un număr mare de prostituate de lux, rafinate, educate, cu o stare materială bună şi la care au acces mai mult politicienii şi oamenii de afaceri. De asemenea confundă prostituţia cu traficul de persoane şi nu înţeleg că protejarea faţă de bolile venerice este doar o problemă de igienă personală a fiecărui individ, fie că este prostituată fie că este client.

10. Femeile urâte. Urâtele şi “batozele” sunt disperate că pe ele n-o să le mai fută nimeni :lol:

Din punctul meu de vedere legalizarea prostituţiei este un lucru benefic pentru societatea românească. Nu vin cu argumente de căcat gen venituri la buget, controlul fenomenului, protecţie socială pentru prostituate, controlul bolilor venerice etc. Lucrul bun care s-ar întâmpla ar fi aşezarea sexului acolo unde îi este locul în ierarhia nevoilor umane, încetând să mai fie o obsesie naţională, fapt care ar duce la relaţii autentice şi mai sănătoase între bărbaţi şi femei.

Dacă privim situaţia actuală, vom observa că există un puternic dezechilibru creat între permanenta şi obsesiva excitaţie sexuală vizuală la care sunt supuşi bărbaţii din România şi mijloacele de satisfacere pe măsură a nevoilor sexuale. Ziarele şi revistele sunt împănate la greu cu nuduri feminine şi fotografii cu tentă sexuală. Publicitatea, filmele şi emisiunile de televiziune abundă de sexualitate, nuditate, scandaluri cu tentă sexuală, aluzii la sex. Majoritatea puştoiacelor umblă pe stradă îmbrăcate ca nişte târfe ieftine.

Când vine vorba de sex însă, româncele nu sunt chiar aşa de “flower power” ca cele din Vest. Sunt puţine cele care fac sex doar pentru propria plăcere, se lasă greu, cer garanţii şi avantaje materiale. Asta face ca multe relaţii să fie legate în grabă, bărbaţii fiind împinşi doar de nevoia de sex, iar femeile de dorinţa siguranţei şi confortului material. Asta duce la cupluri disfuncţionale, divorţuri, copii traumatizaţi etc.

Mulţi adolescenţi, dacă n-au maşină şi suficienţi bani de buzunar de la părinţi, au ca singure opţiuni în materie de sex, masturbarea şi/sau homosexualitatea. Asta dacă nu se grăbesc să se însoare de tineri.

Prin legalizarea prostituţiei, multe astfel de frustrări se vor diminua. Femeile vor fi mult mai interesate să înveţe cum să-şi satisfacă partenerul pentru a-l păstra lângă ele. Tinerii se vor maturiza mai repede şi mai sănătos, relaţiile se vor baza mai mult pe iubire, sinceritate şi încredere reciprocă. Eu nu văd nimic rău în asta!

plata la curve

O părere la “Cine se opune legalizării prostituţiei?

  1. Pingback: Cine este împotriva legalizării prostituţiei? « Dan Lee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge