Respect maxim pentru Mădălin Voicu

By | 11 noiembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

L-am văzut ieri, în direct pe Realitatea TV, pe Mădălin Voicu, cunoscutul politician şi om de cultură român. La un moment dat domnul Voicu a avut o scăpare monumentală, care, cu toate că a fost un moment de sinceritate aproape involuntar, este o dovadă de mare curaj şi respect pentru poporul român.

Domnia sa a declarat că statul român a fost forţat să facă împrumutul la FMI, pentru că instituţia bancară mondială trebuia „reînviată”, după zeci de ani în care nu prea a mai avut pe cine să împrumute. Moderatoarea de la acea oră a fost pur şi simplu şocată şi doar a mai reuşit să bâiguie: „Cum se poate aşa ceva?” Cred că se referea mai mult la scăparea domnului Mădălin Voicu, decât la adevărul afirmaţiei pe care toţi „nevertebraţii” care apar la televizor îl cunosc foarte bine, dar îl ascund din laşitate şi teama de a-şi pierde privilegiile.

Politicianul fost psd-ist a mai adăugat faptul că modul de operare al oligarhilor finanţişti are trei faze: „întâi încearcă să te convingă, apoi să te corupă, după care te termină dacă nu reuşesc nici asta”.

Mădălin Voicu a crescut foarte mult în ochii mei după aceste declaraţii publice, deşi a încercat ulterior să „dreagă busuiocul”, scuzându-se voalat pentru scăparea amintită. Şi asta pentru că a avut curajul să spună direct ceea ce Lavinia Şandru, prezentă şi ea în emisiune, încerca doar să sugereze foarte elegant şi pe ocolite.

În afară de acest caz am mai auzit doar două persoane care au avut curajul să spună deschis şi sincer ce cred despre împrumutul uriaş şi inutil pe care România la contractat de la FMI. Aceştia sunt liderul sindical Bogdan Hossu şi analistul economic Ilie Şerbănescu. Restul continuă să repete, ca un patefon stricat, lozincile mincinoase şi obrazice ale lui Traian Băsescu, care susţine cu obstinaţie că românii sunt puturoşi şi asistaţi social şi „consumăm mai mult decât producem”.

Poate producem mai puţin decât pot ei să fure!

9 păreri la “Respect maxim pentru Mădălin Voicu

  1. Lucian

    Mie mi-a placut intotdeauna de Madalin Voicu. Este un tip inteligent si cult.
    Are mare dreptate in cea ce a zis, insa si Basescu are dreptate in mare masura. Chiar consumam mai mult decat producem. Uite cateva cazuri concrete:
    1. In tara asta cred ca exista cei mai multi oameni pensionati pe caz de boala. Majoritatea erau cu pensie revizuibila. Adica mergeau la control din 6 in 6 luni, mai apoi din an in an iar ultima faza odata la 2 ani. Si ei nu aveau nimic. Erau instare sa munceasca, exact ca si mine si ca si tine. Maajoritatea dintre acestia erau de origina rroma, dar avem si noi cazurile noastre. Stiu acest lucru si m-am lovit de el de mai multe ori decat ai crede. La mine la magazin, fac si vanzari in rate prin Cetelem si au venit destui cu astfel de acte – iar eu locuiesc intr-un oras mic care impreuna cu satale din vecinatate aduna maxim 60.000 max 65.000 de suflete.
    2. Pe urma sa ne aducem aminte cati „nevazatori” aveau carnet de conducere. A fost si pe la televizor mediatizat acest caz.
    3. Exista pana nu demult urmatoarea situatie: un pensionar se angaja la stat si astfel primea doua venituri din aceeasi sursa.
    4. Pensii umflate de sporuri pentru cei care au lucrat in domenii precum: aviatie, armata, politie… Inteleg ca pe timpul activitatii un pilot de avion sa primeasca spor de risc… dar la pensie ce risc mai are in plus fata de orice alt pensionar??? O pensie de 13.000 RON mi se pare exagerata! Tie, nu? Mai ales avand in vedere nivelul pensiilor.
    AI ar mai fi, dar ma opresc aici.
    Cu respect, Luci
    .-= Lucian´s last blog ..iPhone sau un alt fel de telefon =-.

  2. bibabum

    nu prea cred ca statul roman a fost obligat sa faca imprumut.. chiar aveau nevoie de bani.. era si inca mai e foame de bani
    .-= bibabum´s last blog ..luați-o pasta =-.

  3. Dan Lee Post author

    Văd că ai înghiţit găluşca lui Băsescu cu succes. Manipularea a prins în cazul tău. Îm primul rând nu poţi ştii câţi asistaţi sunt numai pe baza experienţelor personale. Aceste măsurători se fac prin calcule statistice şi studii demografice care sunt aceesibile numai specialiştilor. Chiar şi în cazul lor există o marjă de eroare de câteva procente. În al doilea rând, chiar admiţând că sunt mulţi asistaţi social care primesc venituri nemuncite, suma totală pe care statul o cheltuie cu aceştia este foarte mică în comparaţie cu marile „sifonări” de bani din avuţia naţională. Anul trecut din totalul de 120 de miliarde cât a fost PIB-ul României, 80 de miliarde au ieşit afară în conturile „investitorilor străini”. Din ce a mai rămas au furat ai noştri, iar din ultima fărâmă s-a făcut bugetul din care au mai furat o dată ai noştri, iar cu ce a rămas s-au plătit pensii salarii şi servicii sociale. Tot anul trecut din cei 11 miliarde de euro primite de la FMI, 2 au mers la Ministerul de Finanţe, iar 9 au mers la BNR, care i-a dat băncilor pentru a da cu ei credite, de aia nu au fost bani pentru salarii şi pensii. Pensia aia de 13.000 RON este luată de un procent mai mic de 1% din totalul pensionarilor. Restul, marea majoritate, au pensii sub 1000 de RON.

  4. Dan Lee Post author

    @bibabum: Ba aşa a fost şi ştiu şi cum s-a întâmplat, dar nu am chef să explic acum.

  5. cumnatu'

    incredibil cum functioneaza aparatul de propaganda:pensii nesimtite,asistati social,venituri nemuncite,astea sunt intoxicatii de tip securiste. nu miliardarii din contracte cu statul,nu ingineriile financiare din energie,nu miliardarii din asfalt ,nu teparii care au falimentat bancorex si tot ce a insemnat industrie in romania, nu videanu,berceanu,udrea,nu astia sunt de vina ci mata-mare care a iesit mai devreme la pensie pe caz de boala ca nu o mai angaja nimeni la 50 de ani si pe care statul o plateste cu 300 de lei pe luna asta e de vina.cum poti gandi asa frate!!!ca te vad ca ai o afacere, scrii pe blog deci ai acces la informatie,cum nu iti dai seama ca tot ce ni se livreaza e o manipulare?lucian trezestete nu mai inghiti tot ce spune securistul sef.

  6. Lucian

    @Dan
    Nu am de gand sa intru in polemica cu tine, ca nici care nu avem nimic de castigat din asta. Respect parearea ta chiar daca nu sunt de acord cu ea si ti-am spus-o pe a mea. Cele doua nu trebuie neaparat sa coincida sau sa bata in aceasi directie.

    Respecte.
    .-= Lucian´s last blog ..iPhone sau un alt fel de telefon =-.

  7. Dan Lee Post author

    Nici eu nu am intenţia să lungesc discuţia şi îţi respect opiniile atât timp cât nu sunt formate sub influenţa propagandei şi dezinformării la care suntem supuşi ca popor.

  8. Lucian

    @Dan
    Parerile mele sunt proprii si peronale. Nu mai urmaresc emisiunile ploitice de la televizor, si aproape ca nu ma mai uit nici la stiri. Fiecare incearca sa influenteze dupa cum crede ca este mai bine, sau dupa cum li se transmite de sus. Toti deinformeaza si aproape nimeni nu informeaza. O informare, a fost cea „scapat” de Madalin Voicu. Restul e can-can.
    .-= Lucian´s last blog ..A fi sau a nu fi simblul stelei =-.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge