Makavelis m-a incitat la o dezbatere legată de întrebarea, pe care şi-o pun tot mai mulţi oameni în ultimul timp: se scurge timpul mai repede ca înainte? Multă lume a căzut în plasa propagandiştilor New Age care susţin că în anul 2012 se va întâmpla ceva deosebit, de genul intrarea într-un nou nivel de existenţă, în care ne vom transforma în fiinţe energetice de lumină, iar fenomenele care se petrec acum, printre care şi scurgerea tot mai accelerată a timpului, ar fi semnele apropierii acestui eveniment epocal.
Ideea accelerării timpului şi semnele care prevestesc intrarea omenirii într-o nouă eră sunt tratate pe larg în cartea lui Gregg Braden “Trezirea la punctul zero” (Awakening to Zero Point : The Collective Initiation). La început am fost fascinat de acest subiect, dar mai apoi am constatat că este o “abureală” propagandistică pro globalizare, acest lucru fiind confirmat şi de alte articole de pe Internet.
Unul din argumentele accelerării scurgerii timpului, folosite în carte este creşterea frecvenţei de rezonanţă a Terrei, numită şi rezonanţă Schumann, de la 7,83 Hz cât era în mod normal la 13 Hz. Acest lucru, în opinia lui Gregg Braden ar fi dus la scurtarea zilei terestre de la 24 de ore la numai 16 ore şi acest lucru va continua până în 2012, când se va ajunge la timp zero (oprirea timpului).
Acest lucru este o aberaţie, de care îţi poţi da seama dacă ştii ce este rezonanţa Schumann. Frecvenţa de rezonanţă a pământului este direct legată de circumferinţa sa, mai precis este calculată în funcţie de aceasta şi timpul necesar undelor electromagnetice pentru a se deplasa în cavitatea formată de suprafaţa pământului şi ionosferă. Aceşti parametri nu s-au schimbat deocamdată, deci nici frecvenţa de rezonanţă nu s-a schimbat.
Adevărul este că timpul este mai mult o realitate psihologică, ce ţine mai mult de fiinţele vii şi conştiinţa umană decât de fenomenele fizice. Pentru ca timpul să se scurgă mai repede, din punct de vedere fizic, ar trebui ca ceasurile şi orice alt dispozitiv de măsurare a scurgerii sale, să se mişte mai repede; limbile ceasurilor clasice ar trebui să se mute mai repede, la fel şi digiţii ceasurilor electronice, sau nisipul din clepsidre. Evident că acest lucru nu se întâmplă.
Faptul că orele, zilele şi anii par să treacă mult mai repede ca înainte este o iluzie creată de mass-media şi de societatea agitată în care trăim. Cei mai mulţi oameni trăiesc un fel de transă hipnotică, fie că sunt în faţa calculatorului, a televizorului sau sunt implicaţi într-o activitate care necesită multă implicare şi agitaţie. Este ca şi cum în loc să te trezeşti de dimineaţă, dormi până spre seară şi atunci ai impresia că ziua a trecut mult mai repede. Petrecerea timpului în faţa unui dispozitiv care ne bombardează cu o cantitate de informaţii mult mai mare decât am primi în mod natural, ne alterează modul în care percepem timpul, făcându-ne să simţim că acesta se scurge mult mai repede.
Acum vor veni unii să spună că ei nu petrec mult timp navigând pe Internet sau în faţa televizorului, dar, chiar dacă le dau dreptate, nici aceştia nu scapă de influenţa tăvălugului informaţional la care este supusă societatea modernă, ei fiind influenţaţi prin contagiune socială (viaţa agitată la care supusă întreaga societate de către sistem şi canalele media). În concluzie accelerarea timpului este doar o iluzie. Reîntoarceţi-vă la natură, mergeţi la o mănăstire, izolaţi-vă şi veţi vedea că timpul va reveni la normal! 🙂
Pingback: Timpul se scurge mai repede? - Ziarul toateBlogurile.ro