Ceea ce prea puţini înţeleg despre „teoria conspiraţiei”

By | 28 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Majoritatea oamenilor obişnuiţi, total ignoranţi în ceea ce priveşte înţelegerea jocurilor, manevrelor şi ingineriilor ce se pun la cale în lumea în care trăim, au o reacţie reflexă de respingere a tot ce poate fi catalogat drept “teoria conspiraţiei”. Tot ce nu se potriveşte cu modelul oficial de interpretare a realităţilor lumii este catalogat drept paranoia, bazaconii, speculaţii, prostii etc.

Ceea ce nu înţeleg foarte mulţi este că toată această cultură a teoriei conspiraţiei este o formă de propagandă, folosită chiar de cei care sunt autorii conspiraţiilor reale. Chiar şi sintagma “teoria conspiraţiei” este tot un termen de propagandă, inventat pentru a controla informaţiile reale şi adevărul despre conspiraţii şi organizaţii oculte.

V-aţi întrebat vreodată, de ce există atâtea site-uri, filme documentare şi o cantitate atât de mare de informaţie , toate legate de ceea ce numim generic “teoria conspiraţiei”?! Dacă toate aceste informaţii sunt reale şi reprezintă dezvăluiri şi desconspirări, atunci de ce ele nu sunt pur şi simplu interzise, eliminate, de ce autorii lor nu sunt reduşi la tăcere, ba dimpotrivă toate acestea sunt intens promovate în media, iar cei care sunt deja foarte cunoscuţi în acest domeniu au chiar afaceri înfloritoare?

Răspunsul este simplu: pentru că toată această cultură a teoriei conspiraţiei este creată întreţinută, sprijinită financiar şi controlată chiar de organizaţiile oculte, care conspiră şi plăniesc înrobirea întregii lumi. Este o formă de propagandă şi de îndoctrinare a mulţimilor, pentru a determina oamenii de rând să se obişnuiască cu aceste lucruri şi să le accepte ca pe o evoluţie firească, necesară şi inevitabilă a umanităţii.

Din toată mulţimea de documentare, cărţi, articole, prezentări publice, legate de aşa-numita teorie a conspiraţiei, cam 80 – 90% sunt controlate şi sponsorizate de Elite. Informaţiile pe care le prezintă acestea sunt în mare proporţie adevărate, dar prezentate în aşa fel şi amestecate cu idei ce se doresc implantate în subconştientul colectiv, pentru a servi agenda celor ce vor să instaureze mult trâmbiţata Nouă Ordine Mondială.

Cel mai bun exemplu de astfel de propagandă la vedere a fost în cazul României, înaintea aderării la Uniunea Europeană. Toată această poveste cu formarea Uniunii Europene, a aderării de noi state, de adoptare a noi acte normative menite să “unifice” şi mai mult statele europene, este bineînţeles o conspiraţie. Dar ea în loc să fie ţinută în secret şi să fie făcută pe ascuns doar la nivel de şefi de guverne, a fost promovată printr-o propagandă acerbă în toată lumea. Românii au fost făcuţi să creadă, prin îndoctrinare insistentă, că Uniunea Europeană este ceva benefic, că este de maxim interes pentru noi să aderăm la această organizaţie şi că aceasta este şansa noastră unică pentru a ne dezvolta ca naţiune şi pentru a trăi mai bine.

Ceea ce se întâmplă acum, după cum vedem, este foarte departe de ceea ce ni se promisese acum câţiva ani. Între timp a venit „criza”, au venit “investitorii străini”, care acum au un cadru legal mult mai favorabil propriilor interese, iar vina faptului că o ducem mai rău este aruncată în mod ipocrit asupra noastră ca popor, care chipurile am fi puturoşi şi mult prea ancoraţi în trecutul comunist, iar clasa politică conducătoare prea coruptă şi incompetentă (lucru care, deloc întâmplător, este adevărat).

La fel se va întâmpla şi după instaurarea Noi Ordinii Mondiale pe care o vom accepta de bună voie, după ce vom fi copleşiţi de haosul creat de Falsa Nouă Ordine Mondială promovată acum prin “teoria conspiraţiei”.

O părere la “Ceea ce prea puţini înţeleg despre „teoria conspiraţiei”

  1. 183

    Foarte bun articolul! Ma bucur dle Tanasescu de faptul ca ati scos in evidenta faptul ca peste 80 la suta dintre site-urile asa zis conspirationiste sunt chiar in slujba elitelor, prezentand jumatati de adevaruri si adevaruri amestecate cu minciuni. Oricum este evident faptul ca oricine aduce atingere acestor asa zise elite este considerat cum ati spus si dv, paranoic, inadaptat, anarhist, reactionar, nebun, etc, etc. Deorece un om obisnuit nu poate face rost de dovezi palpabile impotriva activitatii obscure a acestor elite, este automat ridiculizat, denigrat si chiar eliminat. Singurele dovezi ca se intampla ceva neintamplator si ca totul este regizat, o reprezinta situatia in care se afla omenirea. Aceleasi sperante si iluzii vandute oamenilor ca un nou sistem va aduce ceva mai bun. ,,Poate va fi mai bine”, cum se zice in popor. Cert este ca ne aflam intr-o lume a minciunii. Si nu vad in momentul de fata cum ar putea omenirea sa depaseasca aceasta stare. Poate un cataclism, un inamic comun, o interventie din exterior, ceva, orice altceva ar putea stimula omenirea sa depaseasca faza de animal de prada in care se afla. Dar repet, in conjunctura actuala, nici o sansa. Oamenii in starea actuala pot fi asupriti si manipulati la nesfarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge