Cum reacţionează fiecare zodie în situaţii dificile

By | 4 decembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Berbec

Când are necazuri, prima reacţie a nativului din Berbec este să lase totul baltă şi s-o ia la fugă. Curajul său legendar dispare. Numai că instinctul de supravieţuire reapare imediat şi nativul din Berbec îşi regăseşte spontaneitatea. Atunci încearcă să-şi corecteze defectele şi să caute soluţii pentru problemele cu care se confruntă. Nu trebuie uitat că nativul din Berbec este un mare emotiv, o persoană care suportă foarte greu şocurile. Din fericire, este capabil să pună multă energie în activităţile sale, ceea ce îi permite să nu fie copleşit de greutăţile vieţii.

Taur

Nativul din Taur are oroare ca ceva să-i modifice tabieturile, pentru că-i este frică de orice schimbare. Când vede o problemă profilându-se la orizont devine angoasat şi depresiv. Deşi este o persoană combativă, pierde mult din cauza moralului slab. Dacă reuşeşte să învingă ideile negre, poate dovedi o putere de refacere cu totul remarcabilă. Nativul din Taur este un nervos care are nevoie în caz de eşec să fie singur pentru a-şi regăsi calmul şi a putea acţiona.

Gemeni

Nativul din Gemeni este o persoană care posedă marea calitate de a se adapta cu uşurinţă la orice situaţie. Când are dificultăţi ştie să reacţioneze cu rapiditate. În general, este inconştient în faţa pericolelor. Poate să adopte o atitudine degajată, ca şi cum ceea ce i se întâmplă nu-l priveşte în mod direct. Acesta este modul său de a se proteja. Viclean şi descurcăreţ, ştie să profite de cea mai mică şansă de salvare care i se oferă.

Rac

Înclinat spre reflecţie, nativul din Rac are tendinţa să se lase cuprins de angoasă. Hipersensibil, el are nevoie de un ritm de viaţă constant. Când acest ritm este zdruncinat, nativul din Rac vede totul în negru. Îi trebuie mult timp pentru a reacţiona şi suportă cu greutate eşecurile în faţa cărora este aproape fără apărare. Totuşi, pentru a face faţă încercărilor vieţii, se va organiza în mod metodic şi va acţiona etapă cu etapă. Are marele avantaj că trage multe învăţăminte din experienţele nefericite.

Leu

Rezistent şi tenace, nativului din Leu îi place să domine şi să învingă. Când este pus în situaţii dificile face tot posibilul pentru a nu scăpa frâiele dim mână. Este un luptător care nu lasă niciodată garda jos. Detestă să se simtă umilit sau învins. Pentru că nu vrea să piardă, în momentele delicate face cu uşurinţă concesii. Norocos, oportunist, el surprinde prin rapiditatea cu care acţionează şi îndemânarea cu care parează loviturile vieţii.

Fecioară

Calm şi discret, nativul din Fecioară traversează dificultăţile păstrându-şi sângele rece. El analizează cauzele care i-au produs necazuri. Nu ezită să se răzbune dacă a fost jignit. Şocul provocat de o veste proastă sau o despărţire, îl face pe nativul din Fecioară să-şi revizuiască atitudinea de până atunci şi să aibă mai multă grijă pe viitor. Momentele sale proaste sunt violente, dar scurte. Un mare cusur îi dă de furcă: tendinţa de a purta ranchiună. Îi este necesar foarte mult timp ca să uite şi să ierte.

Balanţă

Chiar şi când totul merge bine, nativului din Balanţă îi este greu să clarifice situaţiile şi să acţioneze. Această tendinţă este şi mai accentuată în momentele dificile. Când se confruntă cu o problemă, are mari îndoieli şi nu poate decide ce trebuie să facă. Nu ştie să înfrunte greutăţile, nu ştie să se protejeze şi este anevoios pentru el să privească o situaţie cu obiectivitate. Cere sfaturi tuturor celor din jur. Pentru a se reface după un şoc, îi trebuie mult confort. Numai astfel îşi poate regăsi tonusul şi echilibrul.

Scorpion

Energic şi puternic, nativul din Scorpion nu se sperie cu una cu două. Pus în situaţii dificile, devine combativ, rapid şi plin de şiretenie. Se gândeşte intens până găseşte ideea care să-l salveze. Mobilizează chiar şi forţele celor din jur pentru a face faţă greutăţilor. Totuşi, cu timpul, poate deveni o persoană pesimistă, dezamăgită, agresivă câteodată şi fără pic de indulgenţă faţă de ceilalţi. Este destul de înţelept încât să nu cadă de două ori în aceeaşi capcană.

Săgetător

Nativul din Săgetător este o persoană neliniştită şi angoasată. Poate acţiona cu violenţă când simte ostilitatea unei persoane. Câteodată este inconştient şi capricios. Impulsiv, îşi pierde controlul şi spune cu voce tare tot ceea ce mult timp a ţinut secret. Capabil de fapte nesăbuite, nu face altceva decât să amplifice situaţia. Lucrurile dificile şi contradictorii îl fac să devină profund pesimist, dar din fericire nu pentru mult timp. El îşi regăseşte destul de repede energia şi forţa necesare pentru a ieşi din starea de descurajare şi pentru a-şi urma drumul în viaţă. Îl ajută faptul că simte o permanentă nevoie de acţiune.

Capricorn

Persoană plină de răbdare, nativul din Capricorn îşi mobilizează toate forţele pentru a rezista loviturilor sorţii. În astfel de cazuri, el îşi evidenţiază firea independentă şi nu-l interesează comentariile celor din jur. Caută să descopere motivele care l-au adus într-o situaţie proastă. E capabil să ia decizii bune şi pentru că e plin de înţelepciune, îndură răul cu stoicism. Când ajunge la disperare reacţiile sale sunt imprevizibile.

Vărsător

Ceea ce detestă nativul din Vărsător este să-i fie frânat elanul. Suportă greu dificultăţile. Îi place să meargă mereu înainte, să trăiască situaţii noi, îi place neprevăzutul. Când se află în impas are tendinţa de a se închide în sine şi de a deveni agresiv. Trece de la o stare sufletească la alta şi nu găsesşte uşor soluţii pentru problemele sale. În anumite circumstanţe poate manifesta chiar un spirit distrugător. Numai graţie prietenilor, nativul din Vărsător îşi poate regăsi echilibrul şi umorul.

Peşti

Nativul din Peşti refuză să-şi asume riscuri. În faţa furtunilor vieţii, se închide în el însuşi şi se întreabă de ce îi este dat să trăiască astfel de încercări. Numai instinctul de supravieţuire şi bogata sa imaginaţie îl ajută să-şi schimbe gândurile negre. Stăpâneşte arta “de a aluneca” şi trece mai departe, graţie tactului şi spiritului ironic. Deşi mijloacele sale de apărare sunt slabe, are suficiente resurse pentru a învinge dificultăţile, datorită unui optimism fundamental care îl caracterizează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge