Influenţa iniţialei numelui şi prenumelui asupra personalităţii

By | 8 decembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Din punctul de vedere al numerologiei, fiecare literă are o vibraţie subtilă proprie, care îşi pune amprenta asupra mediului în care este folosită, scrisă sau rostită. Deci fiecare persoană va fi influenţată de numele şi mai ales prenumele pe care l-a primit la naştere. Iniţiala numelui de familie joacă un rol secundar, care temperează sau întăreşte influenţa corespunzătoare iniţialei prenumelui.

Dacă numele de familie şi prenumele încep cu aceeaşi literă, atunci trăsătura de caracter pe care o desemnează va fi amplificată. Dacă prenumele este dublu sau multiplu, atunci se va face o sinteză a influenţei iniţialelor fiecărui prenume în parte.

Iniţiala A

Această literă te face să pierzi tot sau să câştigi tot. Cei cu iniţiala „A” sunt când generoşi, tandri, devotaţi şi iubitori, când avari, furioşi sau egoişti. Din fericire, au o fire bună şi cu puţină voinţă scapă de defecte.

Iniţiala B

Cei cu iniţiala „B” sunt tentaţi să guste din toate plăcerile vieţii, în special din cele culinare. Dar aceşti gurmanzi sunt şi foarte mari seducători, aşa că nu e bine să te încrezi în cuvântul lor.

Iniţiala C

Este o iniţială a celor care domină. Este, de asemenea iniţiala celor cu temperament vulcanic.

Iniţiala D

Este litera celor descurcăreţi. Cei cu această iniţială scapă de toate capcanele. Aceştia reuşesc în cariera politică şi în relaţiile publice.

Iniţiala E

Ca şi Eva, cei ce poartă această iniţială sunt curioşi. Este o curiozitate ştiinţifică şi cine îi însoţeşte trebuie să se teamă de consecinţe. Un defect: nu sunt prea calzi.

Iniţiala F

“F” este năvalnic şi imprevizibil ca focul. Se aprinde repede şi se stinge greu. El va seduce, va fi abil în afaceri, dar riscă să lase numai cenuşă în urma lui.

Iniţiala G

Autoritari, cei cu litera “G” sunt gentili. Serioşi, de încredere, ei devin uneori puţin rigizi. Câteodată devin mizantropi.

Iniţiala H

Are simţul realităţii. Întors spre ceilalţi, el îi va ajuta întotdeauna. Este un bun mediator, care străluceşte în societate, dar nu-şi recunoaşte cu uşurinţă greşelile.

Iniţiala I

“I” este animat de simţul dreptăţii. El îşi urmează convingerile intime, dar o face mai mult pentru ceilalţi decât pentru el însuşi. Îşi apără punctul de vedere până la capăt, fără să aştepte nimic în schimb.

Iniţiala J

Fermecători şi joviali, cei cu litera “J” caută mereu noi orizonturi. Ei reuşesc mai bine în activitatea profesională decât în viaţa personală, în care lipsa de rigoare le poate juca feste.

Iniţiala L

Comunicative, persoanele cu ”L” sunt fiinţe sociabile, pentru care dialogul este lucrul cel mai de preţ. Le plac călătoriile. Mai degrabă vorbăreţi, în sensul bun al cuvântului, ei excelează în transmiterea mesajelor, trăgând totodată cu urechea la cei din jur.

Iniţiala M

Litera umaniştilor. Cei care o au sunt oameni aplecaţi spre acţiuni caritabile. Se ocupă de copii, de persoanele în vârstă. Uneori sunt excelenţi mediumi.

Iniţiala N

Litera lui Napoleon. Cei care o poartă sunt fermecători, ambiţioşi, aroganţi. Au totul pentru a reuşi şi nu dau niciodată înapoi, orice ar fi.

Iniţiala O

Litera “O” este imaginea Lunii pline, dar cei cu “O” pot fi placizi sau lunatici, imprevizibili. Au o anumită tristeţe, sunt visători fără egal.

Iniţiala P

Nu sunt perfecţi, căci alunecă cu uşurinţă pe panta plăcerilor, dar pot fi şi tari ca stânca atunci când îi apără pe cei oropsiţi. Sfaturile lor sunt cele mai bune.

Iniţiala R

Cel puţin cei cu “R” ştiu ce vor. Din nefericire, vor trebui să aştepte mult până să-şi vadă visul împlinit. Dar ce contează, într-o zi, ambiţia le va fi satisfăcută.

Iniţiala S

Sensibili şi senzuali, cei cu “S” apreciază dovezile de tandreţe, chiar dacă nu-şi dezvăluie uşor sentimentele. Această trăsătură de caracter le va folosi dacă optează pentru medicină, pedagogie sau afaceri.

Iniţiala T

Cei cu “T” caută să-şi atragă totul spre ei: munca sau viaţa familială. Exigenţi cu ei înşişi, ei sunt tot la fel şi cu ceilalţi. Uneori pot deveni tirani. Dar succesul nu-i ocoleşte.

Iniţiala U

Dotaţi pentru orice, cei cu “U” au simţ practic, simţ al familiei şi caută să se facă indispensabili. Agreabili şi simpatizaţi, pot deveni de temut atunci când interesele lor sunt în joc.

Iniţiala V

Cei cu “V” ezită între dorinţa de singurătate şi anturaj, între îndrăzneala de orice fel şi adevăr, între aroganţă şi umilinţă, între anvergură şi rutină.

Iniţiala X

Anticonformişti, sinceri, câteodată din cale-afară, cei cu “X” fac întotdeauna ce vor şi nu evită contradicţia. Şi asta declanşează, adesea, războaie.

Iniţiala Z

Purtătorii literei “Z” pot deveni mesageri divini. Ei vor merge întotdeauna pe drumul cel bun, fără griji şi indiferent cât i-ar costa.

3 păreri la “Influenţa iniţialei numelui şi prenumelui asupra personalităţii

  1. Pingback: Influenţa iniţialei numelui şi prenumelui asupra personalităţii - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Dan Lee Post author

    În cazul femeilor se ia în calcul numele de familie primit la naştere. Bineînţeles că schimbarea numelui are o influenţă, dar aceasta este secundară, de bază rămânând primul nume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge