Criza europeană este de fapt un atac american asupra monedei euro

By | 12 decembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Scriitorul, jurnalistul şi analistul politic american Webster G. Tarpley, cunoscut ca un vechi cercetător al teoriilor conspiraţiei, vorbeşte într-o apariţie la Press TV despre rolul guvernului şi sistemului bancar american în declanşarea crizei europene şi scopurile urmărite de acestea.

În opinia sa, criza financiară din Europa este rezultatul atacului guvernelor american şi britanic asupra monedei euro cu scopul de a recâştiga încrederea în dolar şi lira sterlină, care au suferit de pe urma planului de salvare a băncilor falimentare din sistemul financiar anglo-saxon, în urma crizei din 2008.

Ceea ce au făcut băncile americane şi guvernul SUA în ultimele zile a fost să creeze o stare de panică în Europa care să determine deponenţii băncilor comerciale europene să se orienteze către dolar sau alte valute. Prin prăbuşirea monedei euro se urmăreşte o depresie economică în Europa, care are ca scop final o criză economică globală.

Trapley mai spune că Marea Britanie nu a fost niciodată un membru onest al Uniunii Europene, rolul său fiind acela de a sabota interesele Uniunii, adică este de fapt un „cal troian”, menit să servească interesele speculatorilor din „City of London”, zona autonomă din inima Londrei care reprezintă centrul financiar mondial.

2 păreri la “Criza europeană este de fapt un atac american asupra monedei euro

  1. doru stoian

    Daca va uitati la evolutia cursului de schimb

    – a „dis_paritatii” Euro-Usd –

    din ultimii 7-8-10 ani, veti constata ca:

    Americanii – dupa modelul Turnurilor Gemene – si-au atacat-depreciat singuri dolarul = moneda nationala !

  2. doru stoian

    Moneda Euro fiind de fapt o moneda INTARITA ARTIFICIAL – calpa – adica:

    o contra_valoare FALSA a unor schimburi economice FICTIVE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge