Protestul de la pompele de benzină, sortit eşecului

By | 12 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Protestele din diferite oraşe ale ţării, la staţiile de benzină ale principalilor distribuitori de carburanţi auto, împotriva creşterii nejustificate a preţurilor, au fost în ultimele zile amplu subiect de dezbatere în mass-media şi pentru opinia publică. Totuşi, cred că aceste proteste, care vor continua, sunt sortite eşecului, în mare măsură. Aceasta din mai multe motive:

  • Preţul petrolului se stabileşte la nivel internaţional în conformitate cu interesele marilor jucători.
  • Statul şi Consiliul Concurenţei, bănuiesc că va apăra mai mult interesele companiilor petroliere decât pe cele ale cetăţenilor. Lucru pe care l-a demonstrat apariţia pe micul ecran a domnului Bogdan Chiriţoiu, şeful Consiliul Concurenţei.
  • Distribuitorii de carburanţi se vor orienta către export sau către marii consumatori interni, firmele private şi statul.
  • Nevoia de combustibil este mult prea mare pentru ca populaţia să poată pune presiune asupra companiilor producătoare şi distribuitoare, prin refuzul de a alimenta o perioadă suficient de lungă, ca să aibă un efect semnificativ asupra încasărilor firmelor respective.

Bogdan Chiriţoiu - Hoţul neprins e negustor cinstit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge