Cancerul din doza de Coca-Cola

By | 17 februarie, 2011
Distribuie prietenilor!

O organizaţie neguvernamentală, Centrul pentru Ştiinţă în Interes Public, cere guvernului Statelor Unite să interzică două tipuri de coloranţi de caramel, avertizând că ar putea cauza cancer, scrie ABC News. Companiile din industria băuturilor răcoritoare contestă acuzaţiile.

Acuzaţiile vin în urma unui studiu realizat de o agenţie guvernamentală din SUA. „Programul naţional de Toxicolegie a testat o substanţă din colorant şi a constatat că aceasta cauzează cancer la şoareci şi posibil şi la şobolani”, a declarat Michael Jacobson, directorul executiv al Centrului pentru Ştiinţă în Interes Public (CSIP).

Conform CSIP, caramelul pur se obţine prin topirea zahărului, în timp ce colorantul care se găseşte în produsele de tip Coca Cola sau Pepsi Cola este obţinut prin reacţia dintre zaharuri şi amoniac. Jacobson susţine că substanţele chimice produse de această reacţie au fost dovedite a fi cancerigene, acuzaţii negate vehement de compania Coca-Cola.

Sursa: Gândul

Coke

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge