Care este cea mai bună religie?

By | 6 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Iată un scurt dialog între Leonardo Boff, un teolog brazilian şi Dalai Lama.

Într-o discuţie despre religie şi libertate avută cu Dalai Lama, puţin provocator, i-am pus o întrebare, care mi se părea foarte importantă:

“Sfinţia Voastră, care religie consideraţi că este cea mai bună?”

Credeam că va răspunde: “Budismul tibetan” sau “Religiile orientale cu mult mai vechi decât  creştinismul.” Dalai Lama s-a oprit, mi-a surâs şi, privindu-mă drept în ochi…

Ceea ce m-a surprins, căci se simţea provocarea din întrebarea mea. Mi-a răspuns:

“Cea mai bună religie este cea care te apropie de Dumnezeu. Este cea care face din tine o persoană mai bună.”

Puţin surprins de răspunsul sau plin de înţelepciune, l-am întrebat din nou:

“Ce ne face să fim mai buni?”

El a răspuns:

“Tot ceea ce nu ne lasă indiferenţi la suferinţa aproapelui şi ne face să fim mai sensibili, mai detaşaţi, mai amabili, mai umani, mai responsabili, mai corecţi şi cinstiţi. Religia care-ţi oferă şi-ţi recomandă toate acestea, este cea mai bună religie.”

Câteva momente am rămas gânditor. Eram uimit, încântat, şi mai sunt şi astăzi, meditând la răspunsul său irefutabil şi plin de înţelepciune:

“Prietene, nu mă interesează de ce religie eşti şi dacă eşti credincios sau nu… Pentru mine, este important felul cum te porţi cu ceilalţi, familia ta, colegii de serviciu, prietenii tăi şi în general cu toată lumea. Aminteşte-ţi că Universul este influenţat de acţiunile şi de gândurile noastre. Legea acţiunii şi reacţiunii nu se referă numai la fizică. Ea se aplică şi la relaţiile umane. Dacă faci bine în jurul tău, ţi se va răspunde cu aceeaşi monedă. Dacă te porţi incorect, cu răutate, se va întoarce împotriva ta. Ceea ce ne spuneau bunicii este adevărat. Vei primi întotdeauna ceea ce le doreşti celorlalţi. A fi fericit nu este mâna destinului, este mai degrabă consecinţa opţiunilor tale de a te comporta faţă de cei din jur.”

La urmă a mai adăugat:

“Ia seama la gândurile tale căci ele vor deveni Cuvinte. Ia seama la cuvintele tale căci ele vor deveni Acţiuni. Ia seama la acţiunile tale căci ele vor deveni Obiceiuri. Ia seama la obiceiurile tale căci ele îţi vor modela Caracterul. Ia seama la caracterul tău căci el îţi va condiţiona Destinul, iar destinul va fi Viaţa ta… şi… Nu există religie mai mare ca Adevărul.”

O părere la “Care este cea mai bună religie?

  1. ciprian79

    (Matei 7:13–14) Intraţi pe poarta cea strâmtă, căci largă şi spaţioasă este calea care duce la distrugere şi mulţi sunt cei ce intră pe ea, 14 în timp ce strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei ce o găsesc.
    Nu va lasati indusi in eroare,Isus Cristos a aratat foarte clar ac exista doar o singura cale,nu mai multe, si acea e cea care indeplineste cerintele lui Dumnezeu. Ca sa intelegem mai bine putem face o ilustrare:La un maraton ,care este o cursa lunga ,exista anumite reguli,cine nu respecta regulile nu va fi considerat finalizator al cursei, EXACT LA FEL ESTE SI CU CALEA CEA INGUSTA,ARE REGULI SI TREBUIE RESPECTATE ASA CUM NE CERE DUMNEZEU ,NU CUM NE PLACE NOUA.

  2. Adrian Pasarariu

    Daca vrei, roaga-te pentru mine.

    POVESTEA 1

    Inteleptul: Gandeste-te ca trebuie sa joci fotbal cu echipa nationala a Argentinei si trebuie sa castigi.
    Omul: Si cine este in echipa mea?
    Inteleptul: Cine vrei incluzand pe vecinii tai.
    Omul: Pai probabil ca o sa pierd.
    Inteleptul: Dar daca ar trebui sa joci impotriva unei echipe de 1 miliard de ori mai puternica ca si echipa Argentinei, echipa ingerilor?Daca in momentul in care pierzi iti pierzi calitatea vietii, deci trebuie sa castigi?
    Omul: Pai cum as putea sa castig impotriva ingerilor? Dar ce concurs este asta in care trebuie sa castigi? Exista asa concurs in lume?
    Inteleptul: Chiar acum esti intr-un astfel de concurs pentru mantuirea ta . Oponenti iti sunt ingerii cazuti,
    Omul: Asa este. Daca pierd calitatea vietii mi se poate degarad rapid.
    Inteleptul: Mai ales ca regulile concursului nu le stim si nu le intelegem pe toate si sunt multe.
    Omul: Greu concurs acesta. Cum putem castiga?
    Inteleptul: Solutia este sa rogi pe Dumnezeu cu pueter infinita care stie toate regulile sa te ajute la mantuire.Spune rugaciunea: Doamne forteaza-ma la Mantuire pe mine si pe cati mai multi oameni. Da-mi mie si la cati mai multi oameni cunoasterea tuturor religiilor asa cum o stii tu si du-ma pe mine si pe cati mai multi oameni la religia si denominatiunea cea buna in ochii tai. Da-mi mie si la cati mai multi oameni ceea ce stii ca avem nevoie in toate eternitatile si in viata aceasta. Amin.
    La fel Maica Sfanta, si ingerii si pe sfintii au puterea foarte mare.
    Cand te rogi la Dumnezeu ai grija sa nu promiti nimic si sa ceri ca rugaciunea sa fie doar de folos.

    Vin greutatile impotriva ta si nu stii ce sa faci?
    Nu te speria caci cu Dumnezeu totul e posibil asa ca roaga-te sa te scoata la liman din situatia pentru care tu nu stii iesire.
    Doamne, situatia aceasta …. este pentru o mine o situatie fara iesire, mi-a scapat din maini. Problema aceasta este deasupra puterilor mele. Te rog ajuta-ma sa ma mantuiesc si sa ies cat mai repede si mai usor din situatia aceasta.
    La fel te poti ruga Maicii Domnului, ingerilor si sfintilor sa se roage pentru tine caci rugaciunile lor sunt mai grabnice si mai puternice.
    Nu ai ce iti trebuie?
    Nu te speria caci cu Dumnezeu totul este posibil. Cere de la Dumnezeu ce iti trebuie si vei primi. Nu uita sa ceri mantuirea.
    La fel te poti ruga Maicii Domnului, ingerilor si sfintilor sa se roage pentru tine caci rugaciunile lor sunt mai grabnice si mai puternice.
    Nu stii pe ce cale sa apuci cu casatoria, jobul, orasul in care sa stai?
    Dumnezeu stie asa ca intreaba si roaga-te sa apuci pe calea cea mai buna.
    Nu stii tainele mantuirii, ale bunastarii si alte taine?
    Dumnezeu stie asa ca intreaba.
    Vezi ca tara ta, ortodoxia merg in jos?
    Nu te speria caci Dumnezeu poate intoarce situatia asa ca roaga-te.
    N-ai facut milostenie si nu esti pregatit de moarte?
    La Dumnezeu totul e posibil asa ca roaga-te sa fii fortat la mantuire si ca Dumnezeu sa-ti dea resursele necesare facerii de bine.Matei 25:30-40

    Pentru inceput roaga-te Maicii lui Dumnezeu pentru mantuirea ta.

    POVESTEA 2

    Un om a venit la un intelept si a zis:
    Omul: Copilul meu invata bine.
    Inteleptul a pus un 0 pe o foaie de hartie, 0
    Omul: Copilul meu e destept
    Inteleptul a mai pus un zero, 00
    Omul: Copilul meu e cuminte
    Inteleptul a mai pus un zero, 000

    Si tot asa dupa multi zero, Omul zice:Copilul meu e crestin ortodox
    Atunci inteleptul a pus un 1 inainte la toti 0 spunand, fara viata toate insusirile acestea de care a-ti amintit precum cumintenia si desteptaciunea sunt 0. Ce folos daca esti cuminte si silitor dar nu ai viata? Ca si ortodox obtinand viata vesnica prin Sfanta Impartasanie ce se da Duminica la Sfanta Liturghie , toate aceste insusiri iata ca devin valoaroase.

    Ioan 6
    53. Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti mânca trupul Fiului Omului si nu veti bea sângele Lui, nu veti avea viata în voi.
    54. Cel ce manânca trupul Meu si bea sângele Meu are viata vesnica, si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
    55. Trupul este adevarata mâncare si sângele Meu, adevarata bautura.
    56. Cel ce manânca trupul Meu si bea sângele Meu ramâne întru Mine si Eu întru el.
    57. Precum M-a trimis pe Mine Tatal cel viu si Eu viez pentru Tatal, si cel ce Ma manânca pe Mine va trai prin Mine.
    58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat parintii vostri mana si au murit. Cel ce manânca aceasta pâine va trai în veac.

    Povestea 3:

    Inteleptul:Sa spunem ca un Imparat a pus o cutie si ca oamenii unul cate unul trebuiau sa ghiceasca ce este in cutie. Aveau timp pana ce erau chemati de Imparat si atunci dupa ce spuneau ce cred ei despre ce e in cutie erau lasati sa se uite. Daca nu ghiceau erau trimisi sa-si ia pamant in zona neroditoare dar daca ghiceau erau trimisi in zona roditoare.Unii erau trimisi inapoi fie ca au ghicit sau nu. Tu ce ai face in cazul acesta?
    Omul:Pai ce sa fac? As ghici. Nu stiu daca in cutie este aur sau diamant sau cutia este goala? Cum as putea sa stiu? Sansele sunt mici de a afla adevarul asa.
    Inteleptul:De ce nu ai intreba pe Imparat sau pe cei care s-au uitat in cutie?
    Omul:Este voie sa fac aceasta?
    Inteleptul:Da.
    Omul:Daca as face asta, sansele ar fi foarte bune. Dar unde s-a mai vazut concursul acesta?
    Inteleptul:Chiar acum fiecare isi alege o religie cat traieste. Religiile sunt diferite si nu pot fi toate adevarate in acelasi timp. Cand moare lumea, ei afla daca religia aleasa este buna sau nu si pe baza aceasta sunt trimisi intr-o zona intunecata sau intr-o zona aleasa. Unii se intorc din moarte si intrucat au vorbit cu Dumnezeu pot spune ce religie este adevarata. Multi au chemat pe Dumnezeu pe patul de boala, pe patul de moarte si toti zic acelasi lucru cand Dumnezeu li s-a aratat. http://www.youtube.com/watch?v=babKPGNqlOs sau numele videoului pe youtube este „Nasir Siddiki a Muslim Jesus Heals” Este vorba de IIsus. Alti oameni au intrebat pe Dumnezeu sau pe sfinti care este religia cea mai buna in ochii lui si cei de care stiu au ajuns la crestinismul dar nu orice fel de denominatiune ci crestinismul ortodox. Intreaba si afla. Atata timp cat exista oameni intorsi din moarte care au vazut ce se intampla acolo, nu are sens sa nu intrebi si sa nu inveti.

    Tu stii cea mai buna religie din Univers. Dumnezeu stie mai bine. Intreaba pe Dumnezeu care este cea mai buna religie si denominatiune in ochii sai si roaga sa te mute acolo cu fericire si fara durere.
    Tu stii cel mai bun prieten/prietena din lume. Dumnezeu stie mai bine. Roaga pe Dumnezeu sa iti gaseasca doar prieteni buni pentru o posibila familie.
    Tu stii cea mai buna cariera pentru tine. Dumnezeu stie mai bine. Intreaba pe Dumnezeu care este cea mai buna cariera pentru tine.
    Tu stii cel mai bun oras pentru tine din Univers. Dumnezeu stie mai bine. Intreaba pe Dumnezeu care este cel mai bun oras pentru tine din lume si roaga-l sa te duca acolo.
    Tu stii cea mai buna scoala din univers. Dumnezeu stie mai bine. Deci intreaba pe Dumnezeu care este cea mai buna scoala din Univers pentru tine si roaga-l sa te duca acolo.

    Bunule Dumnezeu forteaza-ma sa fiu mantuit fie ca vreau fie ca nu vreau .Bunule Dumnezeu forteaza sa fie mantuiti fie ca vor fie ca nu vor cati mai multi oameni. Fa-ma sa inteleg adevarul despre toate religiile asa cum este in ochii lui Dumnezeu. Arata-mi unde este religia si denominatiunea cea mai buna in ochii tai si muta-ma acolo fara durere si greutati ci cu fericire si iubire. Arata bunule Dumnezeu , in toate eternitatile, la cat de multi oameni posibil adevarul despre toate religiile asa cum il vezi tu si fa-i sa inteleaga acest adevar si muta-i in cea mai bune religie si denominatiune in ochii tai fara durere si greutati ci cu bucurie si iubire. DA-mi de asemenea intelepciune precum lui Solomon si alte daruri ce imi sunt necesare dupa cum stii si la fel da la cati mai multi oameni posibil. fa ca aceste daruri sa fie doar de folos. De asemenea fa ca fiecare om sa aiva ceea ce ii trebuie in toate eternitatile si pe Pamant. Fa ca fiecare om din orice timp sa aiva pentru toate eternitatile ceea ce stii ca are nevoie in toate eternitatile. La fel da Doamne la fiecare din orice Creatie , in toate eternitatile, ceea ce are nevoie. Da la cati mai multi oameni si mie indeplinirea misiunii noastre pe pamant si mantuire. Da Doamne ca aceasta rugaciune sa fie de cat mai mare folos mie si la cati mai multi oameni. Amin.

    Dumnezeu catre tine:
    Luca 11:9. Si Eu zic voua: Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide.
    Luca 11:10. Ca oricine cere ia; si cel ce cauta gaseste, si celui ce bate i se va deschide.

    Uita-te sus si tine minte: „<<<>>>” cu punctarea cuvantului ORICINE. Daca ceri salvarea ta si a celor dragi si ca tu si cei dragi sa obtineti tot ceea ce Dumnezeu stie ca aveti nevoie in toata viata aceasta si in toata viata cealalta, probabil ca veti obtine aceasta. Adauga la cerintele tale si straini atat de aici cat si din viata viitoare. Cauta si vei gasi. Daca vei cere mantuire si tot ceea ce ai nevoie atat in toata viata aceasta cat si in toata viata viitoare ,pentru tine si pentru cati mai multi oameni, o sa obtii aceasta.

    Era o poveste cu un om care a cautat raiul si l-a gasit caci la o manastire IIsus a venit la el si l-a luat in rai.

    Cauta raiul si o sa-l gasesti. Cauta nemurirea si o s-o gasesti.

    Cauta pe google „clasificarea religiilor” si ai sa intelegi ce zic.

    POVESTEA 4:

    Intr-o tara indepartata un imparat a dat unui slujbas o sarcina sa gaseasca pe omul care a luat cea mai neinteleapta decizie si slujbasul s-a dus in toata tara si a venit inapoi. Pe cand era inapoi Imparatul tragea sa moara. Iata ca vine slujbasul la el”
    Slujbasul: Ce se intampla Imparate ?
    Imparatul: Ma voi duce intr-o calatorie in alta lume?
    slujbasul: Cat de lunga este?
    Imparatul: Foarte lunga si e posibil sa nu ma mai intorc.
    Slujbasul: Si v-ati pregatit de calatorie?
    Imparatul: Nu
    Slujbasul: Atunci stiind ca veti face o calatorie asa de lunga si nepregatindu-va pentru ea, va acord dvstra premiul pentru cea mai neinteleapta decizie.

    Deci pregateste-te pentru calatoria ce o s-o faci cu tainele Bisericii ca sa poti intra in rai, sa ai viata vesnica, sa ti se stearga pacatele si fa milostenie sa ai ce trebuie in viata viitoare. nu lucra singur si cheama pe Dumnezeu pe Maica Domnului si sfinti sa te ajute.

    Matei 25

    31. Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, si toti sfintii îngeri cu El, atunci va sedea pe tronul slavei Sale.
    32. Si se vor aduna înaintea Lui toate neamurile si-i va desparti pe unii de altii, precum desparte pastorul oile de capre.
    33. Si va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga.
    34. Atunci va zice Împaratul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvântatii Tatalui Meu, mosteniti împaratia cea pregatita voua de la întemeierea lumii.
    35. Caci flamând am fost si Mi-ati dat sa manânc; însetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit;
    36. Gol am fost si M-ati îmbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; în temnita am fost si ati venit la Mine.
    37. Atunci dreptii Îi vor raspunde, zicând: Doamne, când Te-am vazut flamând si Te-am hranit? Sau însetat si Ti-am dat sa bei?
    38. Sau când Te-am vazut strain si Te-am primit, sau gol si Te-am îmbracat?
    39. Sau când Te-am vazut bolnav sau în temnita si am venit la Tine?
    40. Iar Împaratul, raspunzând, va zice catre ei: Adevarat zic voua, întrucât ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut.
    41. Atunci va zice si celor de-a stânga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, în focul cel vesnic, care este gatit diavolului si îngerilor lui.
    42. Caci flamând am fost si nu Mi-ati dat sa manânc; însetat am fost si nu Mi-ati dat sa beau;
    43. Strain am fost si nu M-ati primit; gol, si nu M-ati îmbracat; bolnav si în temnita, si nu M-ati cercetat.
    44. Atunci vor raspunde si ei, zicând: Doamne, când Te-am vazut flamând, sau însetat, sau strain, sau gol, sau bolnav, sau în temnita si nu Ti-am slujit?
    45. El însa le va raspunde, zicând: Adevarat zic voua: Întrucât nu ati facut unuia dintre acesti prea mici, nici Mie nu Mi-ati facut.
    46. Si vor merge acestia la osânda vesnica, iar dreptii la viata vesnica.

  3. Adrian Pasarariu

    Bunule Dumnezeu forteaza-ma sa fiu mantuit fie ca vreau fie ca nu vreau .Bunule Dumnezeu forteaza sa fie mantuiti fie ca vor fie ca nu vor cati mai multi oameni. Fa-ma sa inteleg adevarul despre toate religiile asa cum este in ochii lui Dumnezeu. Arata-mi unde este religia si denominatiunea cea mai buna in ochii tai si muta-ma acolo fara durere si greutati ci cu fericire si iubire. Arata bunule Dumnezeu , in toate eternitatile, la cat de multi oameni posibil adevarul despre toate religiile asa cum il vezi tu si fa-i sa inteleaga acest adevar si muta-i in cea mai bune religie si denominatiune in ochii tai fara durere si greutati ci cu bucurie si iubire. DA-mi de asemenea intelepciune precum lui Solomon si alte daruri ce imi sunt necesare dupa cum stii si la fel da la cati mai multi oameni posibil. fa ca aceste daruri sa fie doar de folos. De asemenea fa ca fiecare om sa aiva ceea ce ii trebuie in toate eternitatile si pe Pamant. Fa ca fiecare om din orice timp sa aiva pentru toate eternitatile ceea ce stii ca are nevoie in toate eternitatile. La fel da Doamne la fiecare din orice Creatie , in toate eternitatile, ceea ce are nevoie. Da la cati mai multi oameni si mie indeplinirea misiunii noastre pe pamant si mantuire. Da Doamne ca aceasta rugaciune sa fie de cat mai mare folos mie si la cati mai multi oameni. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge