„Starsuckers”, un documentar excepţional

By | 24 aprilie, 2011
Distribuie prietenilor!

Tocmai am vizionat prima parte din documentarul „Starsuckers“ şi sunt pur şi simplu impresionat! Chiar am de gând să mai văd încă o dată tot filmul şi să iau notiţe! Documentarul este realizat în anul 2009 de Chris Atkins şi dezvăluie mecanismele ascunse ale celebrităţii, felul în care mass-media exploatează la maxim atracţia naturală a oamenilor pentru faimă şi celebritate, făcând profituri uriaşe şi controlând minţile tinerilor de la cele mai fragede vârste.

Filmul identifică cele cinci mecanisme fundamentale, care şi-au dovedit eficienţa în crearea acestui gen de control, în faţa căruia am cedat cu toţii, la un moment dat:

1. Începerea manipulării vizuale sau „educaţionale” încă din copilărie.

2. Alimentarea dependenţei instalate.

3. Exploatarea nevoilor instinctive umane.

4. Colectarea de informaţii detaliate despre oricine.

5. Crearea sau, mai bine zis, inventarea ştirilor, totul conducând la revelarea alianţei mizerabile dintre mass media, firmele de relaţii publice, vedete şi politicieni.

Interesant pentru noi românii este faptul că subiectul tratat este direct legat de emisiunea “Românii au talent”, care a devenit fenomen naţional şi arată că acest cult a celebrităţii a prins rădăcini şi la noi în ţară.

Mai multe despre acest documentar deosebit de interesant puteţi afla de aici, de unde îl puteţi şi descărca, cu subtitrare în limba română.

Puteţi folosi pentru download şi acest link http://dl.transfer.ro/transfer_ro-15apr-2c1b22e74eb7.zip dar atenţie, este valabil numai câteva zile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge