Înscenarea uciderii lui Osama Bin Laden, pretext pentru atacarea Pakistanului

By | 4 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

Toată povestea cu uciderea lui Osama Bin Laden este atât de ridicolă şi de stângaci construită, încât mulţi s-au întrebat cum de este posibil ca serviciile secrete americane să-şi fi pierdut atât de mult abilitatea şi profesionalismul.

Acum nu mai contează acest aspect, ci mai mult scopul pentru care a fost lansată în atenţia publicului această diversiune. Jurnalistul de investigaţii american Webster Tarpley – un critic acerb al politicii externe a Statelor Unite şi autor a mai multor cărţi având ca subiect teoria conspiraţiei – este de părere că avem de-a face cu o poveste fabricată de serviciile secrete americane, având ca scop principal atacarea Pakistanului. Prin învinuirea pakistanezilor că l-au găzduit şi ascuns pe Bin Laden se încearcă mutarea centrului de greutate al terorismului internaţional în acest stat şi deci punerea în responsabilitatea sa a unor viitoare atacuri teroriste.

Să nu uităm că acelaşi pretext a fost folosit şi pentru invadarea Afganistanului. Scopul final este însă declanşarea unui al treilea război mondial şi în acest context, atacul  Pakistanului este numai un pretext pentru a implica China şi mai apoi Rusia într-un conflict de proporţii. Trapley spune că guvernul chinez a făcut deja o declaraţie, în care precizează clar că, cine se leagă de Islamabad se leagă automat de Beijing şi acest lucru va avea urmări serioase.

„Ceea ce vedem de fapt este declinul imperiului american. Dacă te uiţi în trecut, la căderea spaniolilor, francezilor, imperiului britanic, în aceste cazuri, căderea imperiului a fost însoţită de războaie mondiale. În cazul în care SUA decide să atace Pakistanul, vor intra în conflict cu China. În acel moment, Rusia va fi obligată, de asemenea, să răspundă în vreun fel. Ceea ce vedeţi este modul în care declinul unui imperiu poate duce la un război în urma calculelor greşite”, mai spune jurnalistul american.

O părere la “Înscenarea uciderii lui Osama Bin Laden, pretext pentru atacarea Pakistanului

  1. Pingback: Opiniile foarte interesante ale jurnalistului ROMÂN Dan Tanasescu despre România « Fanu Weblog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge