Tatulici a dat-o în bară la Deveselu

By | 9 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

În general emisiunile realizate de Mihai Tatulici mi se par extrem de greţoase şi duplicitare. Atitudinea sa, ca jurnalist, oscilează între linguşeală la adresa puterii şi o atitudine critică de faţadă.

Emisiunea de aseară, de la Realitatea TV, intitulată „Stradă şcoală şi spital” s-a dorit a fi o dezbatere live cu locuitorii din Deveselu, locul unde va fi amplasat scutul anti-rachetă american. Ce a ieşit mi s-a părut o chestie de-a dreptul imbecilă şi neinspirată.

Încă de la început a fost evidentă intenţia de a-i prezenta pe locuitorii din Deveselu, ca pe nişte înapoiaţi, barbari, lipsiţi de condiţii minime de trai, care nu sunt pregătiţi să îi primească aşa cum se cuvine pe eroii civilizatori americani, veniţi nu ca invadatori, ci ca „parteneri şi aliaţi”.

Localnicii, adunaţi în faţa căminului cultural al comunei, s-au dovedit a nu fi chiar aşa de proşti cum credea domnul Tatulici şi nu s-au lăsat intimidaţi de domnii jurnalişti, veniţi de la Bucureşti, acuzându-i pe aceştia că au intenţia să-i denigreze şi să prezinte numai aspectele negative ale comunităţii.

Mihai Tatulici şi Oana Dobre, care era şi ea prezentă, o ţineau pe a lor, spunând că oamenii au înţeles greşit intenţia lor, că prostia este a întregii ţări, nu numai a celor de acolo, iar ei au prezentat situaţia cât se poate de obiectiv. Tatulici chiar a scos pe gură o mare enormitate spunându-i unei femei că „sentimentele ei sunt greşite”. Poftim?! Opiniile, afirmaţiile pot fi greşite, dar sentimentele nu pot fi niciodată catalogate astfel!

Culmea absurdului a fost atinsă atunci când pe burtiera emisiunii a fost titrat „Scutul anti-prostie”. Ce poate fi mai penibil, decât să te duci într-o localitate, să aduni oamenii în jurul tău şi să le spui în faţă că sunt proşti?

Cei prezenţi au remarcat acest lucru şi nemulţumirea lor a crescut, mai mulţi oameni exprimându-şi indignarea la microfonul emisiunii. Mihai Tatulici a încercat să mai îmblânzească tonul şi să fie mai împăciuitor, spunând că acel „scut anti-prostie” este de fapt scutul pe care cei din Deveselu trebuie să-l folosească împotriva politicienilor, care îi prostesc de 20 de ani. Un localnic a dat o replică monumentală care confirmă încă o dată proverbiala ascuţime de minte a oltenilor. Acesta i-a spus lui Tatulici: „Nu vă supăraţi, credeţi că politicienii ne prostesc numai pe noi?!… şi pe dumneavoastră!” Am râs cu lacrimi! 😆

Înregistrarea emisiunii aici.

2 păreri la “Tatulici a dat-o în bară la Deveselu

  1. Adi

    Super tare replica Olteanului.Politicienii ne cam baga pa gat fortzat nishte chestii chiar daca nu suntem de acord cu ele spunand ca ei stiu mai bine ca nu stim noi cat de bine ne va face pe viitor. Ei bine nu vrem scutul si nu ni-l mai bagati pa gat fortzat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge