Cu ce scop a fost lansată diversiunea cu „bacteria ucigaşă” E.coli?

By | 4 iunie, 2011
Distribuie prietenilor!

După atâtea „fumigene” de presă aruncate în ultimul timp, gen asasinarea lui Bin Laden, scandalul sexual în care este implicat Dominique Strauss-Kahn, sau pandemii inventate care au declanşat isterii la nivel internaţional, cum a fost cea cu gripa aviară sau gripa porcină, cred că nu mai există cineva atât de naiv încât să creadă că isteria „bacteriei ucigaşe” E.coli are o bază reală serioasă.

În primul rând, această bacterie, numită Escherichia coli, se găseşte în mod obişnuit în intestinul gros al mamiferelor. Pe urmă şi toxiinfecţiile alimentare pe care le cauzează sunt ceva obişnuit, iar cauza lor este în special lipsa de igienă şi manipularea necorespunzătoare a alimentelor. Iar mediatizarea excesivă şi numeroasele informaţii şi detalii contradictorii indică clar faptul că avem de-a face cu o dezinformare şi o diversiune ca şi în celelalte cazuri de acest gen.

L-a început s-a spus că de vină sunt castraveţii din Spania. Apoi s-a precizat ca provenienţă a infecţiei castraveţii din Olanda. La scurt timp s-a dezminţit faptul că originea bacteriei ar fi castraveţii spanioli şi a apărut o informaţie conform căreia E.coli ar fi supranumită „bacteria hamburgherilor”, deoarece ar fi prezentă în carnea de genul celei folosită la hamburgheri şi gătită insuficient.

După ce lumea a început să afle că această bacterie este una obişnuită, au început să apară ştiri în care se spunea că este vorba de o tulpină necunoscută a bacteriei E.coli şi transmiterea bolii s-ar face şi de la om la om. Iar acum se speculează că sursa îmbolnăvirilor ar fi un aliment preferat de femei, deoarece numărul de cazuri este mai mare în rândul femeilor, iar sursa epidemiei ar fi un restaurant din Germania.

Dar care să fie scopul acestor „abureli” şi mistificări? Până una alta, rezultatele au început să apară: numeroşi producători de legume înregistrează pierderi însemnate, cifra lor de afaceri scăzând cu 80% – 90% în numai câteva zile, în special la castraveţi. Exportatorii de legume din Europa au pierderi de milioane de euro pe săptămână.

Isteria castraveţilor a pus stăpânire şi pe România, zilnic fiind aruncate la groapa de gunoi peste 250 de tone de castraveţi, pe care clienţii îi refuză.

Pe lângă falimentarea producătorilor de legume europeni, această nouă “făcătură” ar putea da şi o grea lovitură agriculturii tradiţionale, a produselor “bio” sau “organice”. Asta deoarece răspunzătoare pentru această presupusă epidemie sunt făcute îngrăşămintele naturale (bălegar) care ar fi contaminat legumele cu bacteria E.coli, provenită de la vaci. Acest lucru ar fi un pretext bun pentru introducerea în exclusivitate a agriculturii înalt tehnologizate, controlată de marile corporaţii transnaţionale, bazată în special pe organismele modificate genetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge