Ce s-a întâmplat cu centrele de închirieri casete video?

By | 7 iunie, 2011
Distribuie prietenilor!

Timpul parcă trece tot mai repede şi lucrurile se schimbă în jurul nostru atât de rapid încât nici nu mai apucăm să ne dăm seama. Chiar azi mi-am adus aminte de anii ’90, când la mine în cartier era plin ce centre de unde puteai închiria casete video VHS, pentru a le viziona acasă la „video”.

Fiecare week-end devenise aproape în mod tradiţional o sărbătoare în care te aprovizionai din timp cu sticle de Coca-Cola câteva pungi cu floricele de porumb (popcorn) şi te duceai la centrul din colţ să iei câteva casete video.

Problema principală era ce să mai iei: filme cu bătăi, cu Van Damme, Steven Seagal sau Arnold Schwarzenegger, filme de groază, comedii, poveşti romantice de iubire cu adolescenţi… De multe ori casetele erau înregistrate la mâna a paişpea şi imaginea abia dacă mai era inteligibilă, dar experienţa de a vedea acasă filme dublate de Irina Margareta Nistor era aproape magică.

Astăzi aceste centre au dispărut cu desăvârşire. De fapt fenomenul acesta al închirierii de filme a dispărut, casetele VHS, nefiind înlocuite de DVD-uri, Blu-Ray sau alte tehnologii mai actuale. Oare ce s-o fi întâmplat cu tonele de casete VHS dn fostele centre de închiriere; prin ce gropi de gunoi ori depozite părăsite or fi zăcând?!

2 păreri la “Ce s-a întâmplat cu centrele de închirieri casete video?

  1. iulian

    Din „banda video” se face „dunga la zugraveala” la tara. Cam la o palma de tavan 🙂
    ps: am de vanzare PC-uri vechi – p2, p3, p4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge