Hugo Chavez repatriază rezerva de aur şi naţionalizează companiile miniere

By | 19 august, 2011
Distribuie prietenilor!

În timp ce în România guvernanţii abia mai prididesc să modifice legi şi să acorde avize, pentru urgentarea începerii proiectului de la Roşia Montană, în Venezuela, Hugo Chavez intenţionează să repatrieze rezerva naţională de aur şi să naţionalizeze companiile miniere din industria aurului.

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a ordonat băncii centrale să repatrieze 11 miliarde de dolari din rezervele de aur, deţinute în instituţiile din ţările dezvoltate, cum ar fi Banca Angliei, în urma înregistrării unor preţuri record la acest metal preţios.

Venezuela, care deţine 211 de tone, din rezerva sa de aur totală de 365 de tone, în băncile americane, europene, canadiene şi elveţiene, va pune la loc treptat lingourile în seiful băncii sale centrale, a spus ieri Chavez. JPMorgan Chase & Co (PCM), Barclays Plc (BARC), şi Standard Chartered Plc (Stan) deţin, de asemenea, aur din Venezuela, a mai spus el.

„Avem plasate 99 de tone de aur la Banca Angliei din 1980. Sunt de părere că trebuie să le aducem acasă”, a declarat ieri Chavez la televiziunea de stat. „Este o decizie sănătoasă.”

Chavez a mai spus ieri că pregăteşte un decret pentru naţionalizarea industriei aurului, pentru a opri exploatările ilegale şi pentru dedicarea producţiei locale pentru construirea rezervelor.

Sursa: Bloomberg

Norocul venezuelenilor este că au un preşedinte patriot care se dedică total interesului naţional. În timp cei ei, conştienţi de evoluţia mondială ascendentă a preţului aurului şi de declinul dolarului, îşi consolidează rezerva de aur şi îşi protejează resursele naţionale, noi ne pregătim să facem cadou o mare parte din aurul nostru canadienilor de la RMGC, care ne vor oferi în schimb un mare dezastru ecologic.

Ghinionul nostru că ne-am pricopsit cu Băse şi brigada lui portocalie! 🙁

Afiş Basescu lingou

Sursa foto

4 păreri la “Hugo Chavez repatriază rezerva de aur şi naţionalizează companiile miniere

  1. iulian

    … totul e sa nu aiba vreun „accident stupid” indoor sau cu avionul

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Au încercat de mai mule ori băieţii cu democraţia să-i facă felul, dar ca fost militar şi la ce protecţie are e mai greu de dovedit! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge