Sprijin la angajare pentru bolnavii de cancer

By | 11 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Îmi este extrem de greu să-mi imaginez că un bolnav de cancer ar putea să se gândească la altceva, în afară de tratament, concediu medical sau pensionare pe caz de boală. Dar iată că, la Iaşi, bolnavii de cancer sunt sprijiniţi şi consiliaţi pentru a-şi păstra locul de muncă sau a-şi găsi unul, în cazul în care nu au.

Ieşenii bolnavi de cancer care au probleme la serviciu din cauza afecţiunii pot cere sprijinul celor opt angajaţi de la Centrul Regional Iaşi pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer. Aceştia îi ajută pe cei care au cancer de col uterin, mamar sau testicular să fie reinseraţi pe piaţa muncii. Astfel, cei care sunt ameninţaţi de angajatori că îşi pierd slujba din cauza bolii pe care o au pot apela la specialiştii de la centru pentru a le rezolva situaţia pe cale amiabilă.

Sursa: Adevărul

Habar nu am ce este acest “Centru Regional” şi de cine aparţine el, dar mi se pare de un cinism fără margini să trimiţi la muncă nişte oameni suferinzi de o boală atât de grea şi cunoscută ca fiind incurabilă, în loc să le oferi asistenţă socială şi servicii de sănătate decente. Bolnavii de cancer cred că au nevoie mai degrabă de odihnă şi tratament, iar stresul şi solicitarea la locul de muncă le pot face mai mult rău decât bine. Dar în statul anti-social al lui Băsescu acest lucru poate părea un lucru absolut normal.

4 păreri la “Sprijin la angajare pentru bolnavii de cancer

  1. scarba_016

    Psihologii si consilierea lor nu fac decat sa legitimeze etern puterea. Perversi, iti canta din alea cu „schimbarea”, dar stim bine ca oamenii nu se schimba, e doar afacerea psihologilor: terapie, milioane de carti despre succes in 7 zile sau 15 conditii ale fericirii. Dar tot ei te invata sa te impaci cu situatia, sa fii mai maleabil samd.
    Doi psihiatri coborau treptele, unul aluneca si-si rupe piciorul.
    Celalalt zice: -Ei, vrei sa vorbim despre asta?
    Cam asa e si cu consilierea la bolnavi!
    Se pare ca ne straduim din rasputeri sa demonstram ca diavolul e pe pamant peste tot, inventand la nesfarsit chestii infernale, de la institutii pana la solutii politice.

  2. cumnatu

    Sprijin pe dracu! In Romania nu sprijina nimeni pe nimeni, e o jungla.Aici miroase a furaciune de niste fonduri europene sau niste bani cu dedicatie de la stat ca sa ne aliniem normelor europene.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Posibil, au făcut şi ei o firmuliţă de psihologi. ca să scoată nişte bănuţi pe proiecte cu fonduri europene.

  4. Alex

    cumnatu, nu-i chiar asa. sunt un critic foarte dur la adresa multor chestii, dar nu pot generaliza. cea mai tare arma geostrategica e o biata mentalitate: neincrederea unora in altii, pesimismul (de care ma fac si eu vinovat), fricile etc. Dar ca sa generalizez si eu:)) : am fost atat de otraviti incat pana si un Dan Puric nise pare exagerat, sau fals, sau exagerat de fals. Nu?
    In fiecare stat se aplica armamentul manipulativ in functie de poporul respectiv. Noi am avut asa-zisul comunism, asa-zisul capitalism, am devenit neincrezatori o parte din noi, suspiciosi incat ce-as putea propune? Al dracului de simpla solutie numita Pranayama. E ieftina, nu afecteaza organismul ci din contra, prin reducerea metabolismului conserva orice (pana si un cancer evolueaza mai lent). Cum poti fi revoltat cand respiri odata pe minut? Dar odata la un minut si jumatate? Respiratia 4×4 e echilibranta, restul sunt dinamizante, dar deocamdata nu de ele avem nevoie. Am face o revolutie fara sa stim ce vrem cu adevarat. Testeaza-ti gandirea pe sistemul 4×4: inspiri timp de cateva secunde, tii aerul aceeasi perioada, expiri in aceeasi perioada, samd. Daca fumezi, nu incerca, sau lasa-te de fumat. Ar fi de preferat sa citim inainte de asta Yoga Sutra de Patanjali.
    Yoga e un soi de deprogramare artificiala, organica, deoarece ofera putine alternative, de fapt duce la un gol interior arhicunoscut in variantele cotidiene. E buna insa ca metoda de a te apropia de crestinismul ortodox. Crestinism care ultramanipulat, inveninat, sabotat permanent, a ajuns sa inspire repulsie.
    Nu intamplator se foloseste un limbaj arhaic, neactualizat, metafore ce nu-si mai au locul in prezent. Dincolo de limbaj, expresii, politicile religioase…avem cel mai „TARE” sistem de protectie posibil imaginabil.
    Unii ar zice ca religiile sunt pentru sclavi. Credeam asta odata, dar m-am razgandit! Nu de nevoie, nu fortat de vreun factor necontrolabil. Ca sociolog declar: am fost multa vreme tinuti in inferioritate din toate punctele de vedere, astfel incat sa nu putem sti ce sa facem cu o eventuala libertate. Noul Testament insa ne defineste, cu bune, cu rele. Precizez ca fiecare replica are in spate zeci, sute de ganduri, si fac afirmatiile astea din punct de vedere TEHNIC!
    N-am nici un motiv personal sa invoc ceva pentru a castiga prozeliti, fani, bani, popularitate; am invocat Noul Testament din punct de vedere tactic.
    Testament care poate fi operationalizat in miliarde de idei, actualizat in trilioane de trairi nu ieftine ci functionale.
    Daca noi, romani, albanezi, somalezi, samd ne-am programa hardware prin pranayama si software cu/prin Noul Testament,…..s-ar dizolva treptat mizeria actuala. Pe bune si nu la cacialma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge