Despre manipulare şi propagandă

By | 21 octombrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Astăzi, pentru a fi manipulat îţi trebuie – şi neapărat ai! – televizor, radio, şi să citeşti presa (o din ce în ce mai mică categorie). Cu alte cuvinte pentru a fi manipulat trebuie „să te informezi”, „să fii informat”. În adevăr, cu cât eşti „mai bine informat”, cu atât eşti mai manipulat.

Mugur Vasiliu, Revista AXA

2 păreri la “Despre manipulare şi propagandă

  1. Alex

    Super tare observatia! La fel e si cu controlul, cu cat mai multa tehnica, cu atat mai bine esti controlat. Ia Facebook-ul la puricat si e destul sa fii cat de cat istet si deduci o multime de lucruri despre o persoana. Dar ce-ar face un program complex?
    Cum au fost manipulati tinerii, inca din copilarie, adolescenta? Li s-a bagat „messu” pe gat, incat au ajuns alienati, au ajuns ca cele mai personale lucruri sa le zica pe mess si nu fata in fata. Adica sa umple serverele cu intimitati.
    Grosso modo, e ca si cum un preot te-ar impartasi cu conditia sa te lasi filmat si inregistrat. „Pentru imbunatatirea calitatii sunetului”. Comic nu? „Imbunatatirea” asta se face de un deceniu si mai bine, n-are limite.
    Manipulare… De ce se consuma unii atat doar ca sa ne „informeze”. Practic, nu stim nimic, suntem ca niste windowsuri infectate, in care miile de fisiere bune nu conteaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge