De unde s-au inspirat cei de la Benetton pentru campania „Unhate”

By | 17 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

O nouă campanie a retailerului United Colours of Benetton (UCB), numită „Unhate”, prezintă mai mulţi lideri politici internaţionali care se sărută pe gură.

reclama benetton 1

Fotografiile în care apar Barack Obama, Hugo Chavez, Hu Jintao, Angela Merkel, Nicholas Sarkozy, Mahmoud Abbas, Benjamin Netanyahu şi de departe cel mai şocant cuplu, Papa Benedict al XVI-lea şi Ahmed al-Tayeb, imamul moscheii al-Azhar din Cairo, au avut azi mare succes pe Internet, în presă şi pe reţelele de socializare.

reclama benetton 2

Dar cred că sunt puţini aceia care ştiu că această idee de campanie ar putea fi inspirată de o pictură de pe Zidul Berlinului înfăţişându-l pe fostul lider sovietic Leonid Ilici Brejnev şi Erich Honecker, preşedinte comunist la fostei RDG, sărutându-se cu patos pe buze.

breshnev vs honecker

Creată în 1990, pictura, care îi înfăţişează pe cei doi lideri comunişti într-o îmbrăţişare frăţească, este o reproducere după o fotografie făcută în 1979, în timpul celebrării a 30 de ani de la înfiinţarea Republicii Democrate Germane.

Inedita operă de artă, intitulată „My God, Help Me to Survive This Deadly Love” (Doamne, ajută-mă să supravieţuiesc acestei iubiri mortale), a fost distrusă în martie 2009.

O părere la “De unde s-au inspirat cei de la Benetton pentru campania „Unhate”

  1. Pingback: Campania UnHate « snejy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge