Un chinez a construit manual o tabletă

By | 30 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Pentru că nu avea bani să-i facă cadou prietenei sale un iPad de ziua ei, un tânăr din China a construit manual o tabletă, folosind componente de la un laptop vechi şi un touchscreen cumpărat de pe Internet.

Wei Xinglong a construit dispozitivul în doar 10 zile, iar acest lucru se vede şi în calitatea gadgetului, scrie chinadaily.com.cn. iPad-ul de casă a costat 800 de yuani (aproximativ 60 de euro) şi are grosimea unei cărţi de aproximativ 300 de pagini. Cu toate acestea, funcţionează la fel ca o tabletă, în limitele posibile.

„Placa de bază, cea video, procesorul şi ecranul au fost luate de la un laptop mai vechi, iar ecranul tactil şi bateria le-am cumpărat de pe internet”, a declarat Wei.

Sursa: Adevărul

Sunt ai naibii rău chinezii ăştia! 🙂

2 păreri la “Un chinez a construit manual o tabletă

  1. Alex

    Jurnalistii frecvent preiau de la unii la altii necritic, deseori transmitand o insulta fara sa stie. Am cautat pe net despre Wei Xinglong si am gasit aceeasi apreciere pagana despre calitatea produsului raportata la timpul de productie. Nu mi se pare deloc asa, cel putin din poza; sunt multe produse de brand care arata mai prost. Omul a facut o treaba minunata, un cadou frumos. 10 zile de munca sunt mai importante decat un arnucat de bani pe tejgheaua unui market, plin de indiferenta.
    De putut se pot face multe. Am intors si eu pe dos odata display-ul la un laptop, punand placa de baza in spate. Iar cu un laptop depasit de vremuri, l-am transformat in „desktop”, fixand motherboard-ul intr-o carcasa de steclotextolit compacta, cu un ecranaj superior celei originale. Aspectul lasa de dorit, dar a meritat.
    Jurnalistul chinez a bagat pastila otravitoare fie din invidie, fie scriind la comanda. Trebuie sa fim atenti la orice articol, oricat de obiectiv scris ar parea el.
    Tot respectul meu pentru ce-a facut ochi-codati-ul ala!
    Manufactura lui depaseste orice iPod deoarece are 3 USB2.0, ca orice notebook de 7-9″, are o iesire video standard si nu necesita un adaptor Apple care costa si ala cateva zeci de euro. Apoi, acumulatorii la notebook-urile obisnuite pot fi schimbati cu elementi usor gasibili, spre deosebire de cei prismatici din tabletele Apple, care se vand cu dedicatie. Practic tipul a replicat o tableta cu windows 7 intr-un mod ingenios.
    Dar e firesc sa apara in China astfel de creatii promovate. La noi daca „inventezi” un incarcator de telefon prin USB cu 2-3 ani inainte sa apara pe piata, esti considerat nebun. Culmea, dar perfect logic, e ca am intalnit reactii din astea din partea unora care nu stiau ce e aia volt, amper samd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge