O prezentare a noii tablete Evolio Evotab 2 realizată de George Buhnici.
Mi se pare cea mai bună tabletă de pe piaţă în ceea ce priveşte raportul preţ/calitate. Are o grămadă de facilităţi în plus faţă de celebrul iPad şi costă de aproape 5 ori mai puţin decât acesta!
Pentru mine, care citesc mult, traduc şi postez pe Internet acest gadget este practic instrumentul ideal! 🙂
http://shop.evolio.ro/products/view/144/ Nu uita cat de prostituata e romanul cand e vorba sa faca reclama; vrei un review cat de cat corect, ignora tot ce e facut de romani. Care, pentru bani putini, face reclama la orice. De fapt nici reclame nu pot fi numite unele, ci poezie si gargara.
Cand cumperi o tableta din asta si vezi ca te tine maxim 2h SB, si maxim o ora pe rulate, te intrebi pe cine sa bati? Pe producator sau pe romanasul ieftin?
„Cei mai multi dintre noi nu folosesc camera de pe tableta?”. Ce putea spune, de fapt? 8 ore browsing e o alta minciuna, dar omul trebuie sa-si merite banii!
Cam orice se vinde la noi e prezentat ca „ideal”. Practic e criza, trebuie vandute toate mizeriile astea, tot romanul sa aiba iPhone, iPad-adica sa cumparam cat inca mai avem bani! Simplu, nu?
Procesorul e turat si merge mai greu, dar deodata se misca foarte bine? Cat de idiot sa fiu incat sa uit ce-a zis cu cateva secunde in urma? Iar falsa sinceritate e jucata, tehnica de manipulare fiind simpla. Lipseau niste craciunite in fuste mini care sa continue reclama.
Pretul e excelent desigur, cata vreme intr-un an doi nu vei mai face mare lucru cu ea. Asa cum iPhone 3G e deja invechit, asa cum N95 era „tare” cu vreo 2ani in urma, iar acum il gasesti pe mai nimic in amaneturi. Asta e roata economiei.
Linkul pe care l-ai dat aici este pentru EvoTab 1, care este mai veche şi are ecran rezistiv, un procesor mai slab şi memorie mai puţină. Nu îmi fac iluzii în legătură cu această tabletă românească, dar e singura la care pot visa, în ceea ce priveşte preţul. În plus are toate facilităţile de care am nevoie: port USB, pentru modem 3G, stick, sau altceva, slot de card SD şi dacă şi autonomia este reală altceva nu mă mai interesează! 🙂
http://shop.evolio.ro/products/view/238/
cum sa fie reala? Am un Nokia E63 cu baterie de 1500mAh, iar asta, care e de 3 ori mai mare, are un consumator inzecit;) Ori browsingul inseamna wireless, deci consum mare (mai ales ca antena e miniaturizata, n-are o sensibilitate prea mare, deci rupe prin feedback-uri). La fel si la video.
Eu as fi pus 2 USB normale, ca de incaput incap, am verificat 🙂 Am folosit o tastatura BT Apple, una Microsoft Arc wireless, si una Trust, care avea si un mic touchpad. Marea problema e cu sistemul de operare, incarca in ram aplicatiile deschise. Am tras de pe Android Market TOATE aplicatiile free ram, file manager etc, sunt cu zecile, dar seamana cu arhaicul freeRAM pentru XP, care elibera periodic din ram daca depasea o anumita valoare. Ori eliberarea ram inseamna un peak-o alocare brusca si intensa din ram pentru curatare:-j
As prefera o tableta cu tablet PC 2005, sau media center tablet PC (driverele touch trebuie bagate in OS Boot, adica fisierele alea .SY_, insa cu racire pasiva, cum ar fi la iPad.
Am avut un tablet cu win7, Atom 1.6, 2Gb ram, 320Gb HDD, video 945 parca. Coolerul mergea aproape intr-una desi dadusem jos mai toate serviciile. Testasem tableta si cu un XP Performance care papa maxim 80-100mb ram (in functie de configuratie), si tastatura externa. Cam tot aia. Operare iarasi…maxim 2 ore. Dar cum sa nu se minta etern??? Afli ca un telefon tine el 7-10 zile stand by…doar ca nu mai e telefon:)) Fara wlan, fara ecran deschis, fara butonat samd. Si fiind la o anumita distanta fata de router, ca altfel papa baterie cautand semnalele optime.
P.S.: nu autonomia e 10 ore, ci SB, asta cu ecranul inchis, pun pariu:d
Aparitia produselor pe piata IT e planificata pe cel putin 10 ani. Anul asta bagam HDD 120Gb, peste 2 luni cel de 160Gb, tot sata, la anu trecem la cele de 320, peste 3 ani le bagam pe alea de 500 care vor sta 2 ani, apoi plusam cu 640Gb, caloare cretina, cata vreme exista si de 750gb, tot de 2.5″. 640 e la fel de stupid ca cel de 120. Sunt valori intermediare care nu-si justifica saltul la pret.
Anul asta bagam acumulatori de 1700mAh (NiMh), apoi punem cate 100-200mAh la fiecare 2-3 luni, si ne oprim la 2700-3000mAh. (Desi in marina, cu peste 8 ani in urma existau elementi R6/AA de 6000mAh. Dar prostimea nu e armata sau marina.
La fel facem si cu telefoanele: schimbam zeci de modele de tastari, forme, dimensiuni, toate pe aceeasi platforma symbian, care va fi schimbata cam la fiecare 2 ani. S60v5 a facut istorie in telefoanele nokia.
La fel facem si cu laptopurile, cate 1Gb RAM in plus la fiecare 2 ani.
Mecanismul e simplu: apare ceva optimizat pe piata DOAR dupa ce se epuizeaza cu un anume „x”% stocurile.
Reciclarea inseamna consumism indus prin reclame, care este una din justificarile privind nevoia de reducere a populatiei globale. Sistemul global e ca un chirurg care cu o mana te taie/macelareste, cu cealalta te panseaza (ineficient), impresia generala fiind ca ne vrea binele.
Detin in proprietate un Benq Joybook U101C 10.1″, uP Intel Atom 1,6Ghz, 2Gb RAM, 250Gb HDD, modem cu GPS – 3G Option intern, WiFi+Ethernet, 3xUSB 2.0, 1,3Kg, cu 0,5cm mai gros decat o tableta, WinXP + un Linux ultra usor si rapid + o baterie suplimentara achizitionata de pe ebay cu 25$ care ma tine 10 ore. Nu mi-as cumpara o tableta in veci, afara de cazul in care sunt pasionat de touchscreen-uri.
Eu prefer o tabletă din motive de nevoi strict personale. Am nevoie de ceva ultra portabil, care poate fi utilizat ca o carte, atât în mijloace de transport în comun cât şi în locuri publice. Un device care poate fi folosit şi ca notepad, atunci când îmi vin idei. Cel mai important este să aibă o autonomie cât mai mare, mult mai mare ca a unui laptop. Un alt motiv important pentru care vreau o tabletă sau un e-book readear este pentru că am de tradus multe materiale şi pe lângă PC sau laptop, am nevoie de un dispozitiv care să-mi afişeze separat textul de tradus. 🙂
Ca dimensiuni un netbook este asemanator cu o tableta mare. Iti ofera avantajul spatiului de stocare al tastarii rapide, usurintei in manipulare, etc. Autonomie mai mare de 10 ore? wow.. Cat despre traduceri iti recomand softul profesional Trados care face exact ceea ce doresti. Personal am lucrat cu el.
Ca netbook folosesc un Acer AspireOne, dar după 3 ani bateria abia mă ţine 50 de minute. La tradus folosesc Google Translate, care a evoluat destul de mult, dar totuşi, nu te poţi baza pe un program, trebuie să adaptezi tu textul pentru a suna firesc în limba română. De aceea trebuie să îl am mereu în faţă atunci când traduc. 🙂
Heh, sunt convins ca ti-ai putea schimba acumulatorii la Acer, daca-s din seria clasica 18650; au aparut si de 2500-3000mAh/element, deci l-ai tuna oleaca.
Cat despre tablete, una cu caracteristici similare unui Asus EeePC100H avea 7.4V/3000mAh, in timp ce Asus-ul meu, cu baterie de 7500mAh ma tinea maxim 5 ore pe rulate. Tabletele cu Hdd Sata, IntelGMA, Atom, 1-2Gb RAM la 667Mhz sunt niste netbook-uri comprimate.
Va dati toti cu parerea dar nu aveti nici unu tableta in fata… eu o am si sunt f multumit de ea… bateria tine 6 ore, pe filme vreo 4, am pe ea si net 3g de la digi, am si un i pod pe care am dat 22 milioane… nu e nici o diferenta intre ele decat marimea ecranului…..deci mai intai incercati produsul si abia apoi veniti cu critici…
ai scapat ieftin cu 22 milioane, eu am dat cateva miliarde pe tehnica pana sa-mi dau seama de batjocura, dar odata ce ai precizat pretul, mai ai ani pana sa-ti schimbi optica 🙂
Ca solutii de buget, intotdeauna se vor gasii chestii mult mai OK direct din China decit pe piata noastra. Citeva sugestii:
http://www.chinavasion.com/android-tablets-phones/ingenium-23-android-23-tablet-with-7-inch-touchscreen-wifi-camera-hdmi-4gb/
http://mp4nation.net/catalog/renesas-tablet-rena3opad-dualcore-a9-android-22-capacitive-p-535.html
http://product.madeinchina.com/Ainol-NOVO-7-Honeycomb-Version-Android-3-2-Dual_13410362.shtml?utm_source=homepage&utm_medium=BestDeals_p001_20110829&utm_campaign=BestDeals_p001_20110829
KodrutZ´s last blog post ..Convert Image Sizes With Moo0 ImageSizer
nu aveti nici unu tableta in fata…am citit pe zeci de site.uri review.uri si toti au fost multumit, tableta primind un calificativ de 8 din 10 , asa ca vorbiti prostii, fara sa aveti idee ce spuneti..asta e industria. cand o sa fii patron, tu sa faci un laptop cu o mie de gb ram ddr 5 la puterea 35… si cu procesor cu un milion de core.uri succes
vorbiti despre niste lucruri pe care nu le stiti.. amperi si miliamperi. Ati pus vreunu mana pe vreo tableta oricare ar fi ea?
Intradevar are ecranul mare dar pe mine ma tine bateria o zi la evotab, inclusiv wi-fi si aplicatii;)
la evotab 2 ce valoare va indica sistemul la memoria ram?
cat costa ca nu am prea inteles??
si unde gasesk??
@Bianca: Te-ai gândit să dai un search pe Google mai întâi?! 😀
nu:))
Am o intrebare: nu stiu ce sa iau, un ebook sau tableta asta. Am nevoie pentru a citi in alte locuri decat acasa in fata laptopului dar am vazut ca cineva mai sus zicea ca nu e deloc buna pentru citit. Am de citit carti in format PDF…ai incercat? Ar merita luata?
Un e-book reader e mai bun pentru că bateria ţine şi 3 săptămâni, nu doar câteva ore şi dacă nu vrei să scrii, să vezi filme sau alte chestii e mult mai potrivit decât o tabletă. 🙂
La banii astia tot ce pot lua e un Kindle cu touch si WiFi insa m-am uitat pe youtube la cum se misca si m-a socat la propriu! Si telefonul meu se misca mai repede. Fara navigatie pe internet, mess, mail, nimic pe el, doar timp mai lung de functionare, fapt care pe mine nu ma incanta asa tare. 2-3 ore e ok pentru mine…pana la urma tot la asta ma gandesc. Singura mea nelamurire asta e…cum se vede un PDF…
Eu personal nu aş lua un Kindle, pentru că îţi stochează pe net tot ce citeşti şi te urmăreşte ce faci. Plus de asta, dacă ai probleme cu bateria trebuie să îl dai cu totul înapoi pentru că nu poţi umbla în el. E-book reader-ele se mişcă mai greu pentru că au ecranul e-ink, dar pentru citit cărţi nu ai nevoie de mişcat prea repede, eventual doar pentru navigarea pe net. Eu aş încerca un Prestigio sau iRiver, dacă se mai găseşte.
O solutie e sa pui pe un stick pdf-uri mai mari (cel putin 5mb) si sa vezi practic cum se misca. Dupa ce gasesti varianta buna, faci comanda pe net. Pe tel deschid lejer un pdf de 1mb, dar alea mai mari blocheaza ramul si le deruleaza in reluare.
Păi cum să găseşti varianta bună înainte să faci comanda?! Nu prea înţeleg! 😀
Adica mergi pe la alde Altex, Media Galaxy samd unde-s expuse, te faci ca vrei sa cumperi si verifici cum merg, apoi cauti modelul pe net, mai ieftin 🙂 128-512Mb RAM nu spun in sine mare lucru, nici CPU. Conteaza cum colaboreaza ele intre ele, deci motherboardul-daca i se poate zice asa.
Faza e că nu prea se găsesc în magazine şi nu au port mare de USB pentru stick, ci slot pentru card SD. Dar oricum, nu ştiu dacă te lasă să umbli la ele!
Mda, la noi se mai poarta stilul „dai banu’ si vezi acasa ce si cum”. In situatiile mai bune poti (chiar!) returna produsul.
Tableta care mi-o luasem am si dat-o; 2 ore maxim bateria, Intel Atom 1.6Ghz tura coolerul in continuu, asta am aflat dupa ce-am desfacut coletu’, venit din Bucuresti. Ce sa faci? Stricata nu era, nici prost nu mergea. De-aia zic…laudele avocatilor corporatisti (mai toti vanzatorii din IT), sau ale userilor „multumiti” sunt reclame demne de ignorat. Te-ai ars, platesti 🙂
Am fost la Altex şi faza e că e-book readere nu sunt expuse. În schimb am văzut câteva tablete în stare de funcţionare. La fel şi la Flanco. Şi cred că şi pe la Carrefour sunt locuri unde poţi să te joci cu o tabletă, dar e-book readere n-am văzut!
Nu prea se aduc pe stoc produse prea scumpe pt. ce fac, mai intai se testeaza piata cu reclame, facebook samd. Tabletele suporta filme, jocuri, au un public-tinta mai larg, de asta le vedem peste tot.
Oricum, as opta (daca exista) pt un e-book cu 2-3 accu R3, macar asa te asiguri ca nu ramai in pana. NiMh, desi au o autodescarcare mai mare decat la LiIon, dureaza mai mult, si-s usor de schimbat.
E-book readerele de obicei au baterie dedicată şi nu prea poate fi schimbată, pentru că nu ai cum să demontezi dispozitivul. Trebuie să-l returnezi cu totul la producător în caz de probleme. Dar consumul este mult mai redus, deoarece ecranul e-ink consumă mult mai puţin neavând iluminare. Poate să ţină şi 2-3 săptămâni pe citit şi câteva zeci de ore pe muzică.
Nu stiam ca au baterie dedicata 🙂 Imi amintesc de agendele alea vechi, de 32…pana-n 256kb, cu o baterie lithiu de 3V, tineau un an.
Chiar daca n-or tine 3 saptamani, se incarca la 5V, exista chargere de urgenta tip BBS.
Sunt baterii Li-Polymer extraplate şi se încarcă direct din calculator prin portul USB. Doar la modelul ăsta cică s-ar potrivi o baterie de Nokia. http://www.emag.ro/ebook-reader-serioux-sdb-e10/pd/EQR52BBBM/
Daca au capac pentru acumulator, e perfect! Sunt LiPolymer, prismatici. Cred ca erau si unele camere foto cu accu LiPol compatibil cu unele tel.Nokia. Asa mai merge.
Durata mare de functionare e un atu. Incarcarile dese reduc din capacitate, si n-ai vrea ca peste cateva luni sa mai dai minim 50 lei pe un acumulator. S-ar putea sa fie un BL-5J (ca la Nokia).