Escrocherie pe mobil în numele Antena 1 şi Orange

By | 12 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Ieri, în timp ce eram pe stradă, am primit un apel de la un număr necunoscut. Până să scot telefonul, acesta a încetat să mai sune, lucru care mă face să cred că era vorba de fapt de un „bip”.

Pentru că tocmai fusesem pe la eMag, am fost tentat să cred că este vorba de un agent de vânzări de acolo, dar totuşi îmi venea greu să cred că un magazin online de un asemenea calibru s-ar preta la aşa ceva, aşa că mi-am văzut mai departe de ale mele.

În această dimineaţă primesc, de la acelaşi număr care mă apelase ieri, următorul SMS:

Antena 1 şi Orange România v-a desemnat câştigătorul irevocabil al premiului de 20.000 de euro. Pentru detalii contactaţi operatorul la numărul 0751873410.

Dacă aş fi fost un otevist, sau vreun susţinător al lui Băsescu, poate aş fi fost suficient de naiv încât să sun la acel număr, dar, având în vedere că am mai avut de-a face cu astfel de înşelătorii, iar Orange s-a dezis de multe ori prin mesaje de atenţionare, trimise abonaţilor, sau postate pe site-ul oficial de acest gen de concursuri şi loterii, mi-am dat seama imediat despre ce este vorba.

Dacă primiţi astfel de mesaje şi aveţi proasta inspiraţie să sunaţi la numărul care vi se indică, veţi avea mai mult ca sigur surpriza să constataţi că nu mai puteţi opri apelul respectiv, iar numărul este unul cu suprataxă care vă va goli rapid creditul, sau vă va încărca foarte mult abonamentul.

Am căutat pe Internet şi am descoperit că şi alte pesoane au primit apeluri şi SMS-uri de la acest număr misterios. Alo, SRI, se aude?! Decât să îi interceptaţi convorbirile lui Ponta, Antonescu, Niculae, Vântu sau mai ştiu eu cine, nu ar fi mai normal şi mai patriotic să îi depistaţi pe aceşti escroci şi să-i daţi pe mâna poliţiei???

6 păreri la “Escrocherie pe mobil în numele Antena 1 şi Orange

  1. Cristina

    pe mine m-a sunt pe fix de pe un nr de cosmote (hello,clipit!) si au zis ca sunt in colaborare cu romtelecom si ca am castigat 15000 euro de sarbatori. si ca imi aduc premiul acasa daca le arat factura platita, buletin si le dau 600 lei. am stiut ca e tzapa…era cam imposibil sa nu ma prind. le-am zis ca nu am factura si am inchis. am anuntat la romtelecom nr-ul dar cred ca nu se va face nimic. probabil a fost cartela folosita si in romania…well, nu sunt facute inregistrari gen cine si de unde ia cartela (pe afara iti cere pasaport, in unele cazuri)

  2. Alex

    Orice mare corporatie in Romania(si nu numai la noi) e o mare curva care face pe plac clientilor adevarati(cei care-i permit sa existe), asa ca nimic nu-i de mirare. Ia netul la puricat si vezi foarte usor ca multi tepari prostesc lumea pe fata cu acordul Orange/Vodafone/Cosmote!
    Am gasit oata un site care cica iti localiza un numar de telefon. 3E ca sa te loghezi, 3E ca sa introduci numarul, inca 3E ca sa afli locatia, si in final, dupa 9E aruncati, ajungeai pe o pagina de reclame pentru programele de telefon.
    IQ test? Ziua mortii? Cat de prost sa fii incat sa dai bani ca sa-ti afli inteligenta? Toate astea cu acordul firmelor de telefonie sau/si al televiziunilor.
    Cu ani in urma, dar poate si in prezent, apareau pe posturi alde Acasa pitzipoance care mistocareau populatia: chiar nu vrei sa castigi? Cat de greu e sa raspunzi?? (timp in care telefoanele sunau fireste vesnic ocupat).
    Tot telefonia mobila permite unor firme sa bage ca mesaj la robot precizari de genul „pentru imbunatatirea calitatii convorbirii, acesta conversatie poate fi inregistrata”-calitate care se tot imbunatateste la nesfarsit, si niciodata nu va fi optima.
    Orange exceleaza la capitolul cretinisme prin meniul *100#; in putine cazuri exista back-back, de regula trebuie sa reiei de la inceput totul.
    Ceea ce oamenii n-au inteles e faptul ca orice sistem de comunicatii e depedent in primul rand de servicii secrete care fac toate regulile, si abia apoi de asa zis-ul patron. Miile de minute gratuite au aparut, culmea! pe vreme de criza, cand ar fi trebuit sa creasca preturile/dispara multe oferte, tocmai pentru un control perfect. E impoibil sa vorbesti zeci de minute si sa pacalesti pe cineva, sau sa scrii pagini multe si sa te ascunzi perfect. Dar de la o anume distanta, s-ar crede ca in lumea capitalismelor si a hotiei perfectizate, firme alde Orange democratizeaza comunicarea.
    Cat despre televiziuni, ele sunt alte curve, si nu mi-a explicat nimeni vreodata de ce toate au acelasi punct in comun: tariful real e scris cu font minuscul, abia daca-l poti vedea. Totul e insa legal, se pare…

  3. Dan Tănăsescu Post author

    În majoritatea cazurilor pe care le-am întâlnit, nu e vorba de numere de mobil, ci de numere aparţinând unor companii private care oferă servicii de telefonie fixă. Oricum este în pregătire o lege care îi va obliga pe toţi cei care folosesc cartele PrePay să îşi declare datele din buletin operatorilor de care aparţin, lucru care mie nu prea mi se pare normal.

  4. Alex

    Tot Orange a incurajat sistemul pe credite, telefoanele cu rata aparent insignifianta, in care pretul telefonului se amortiza intr-un an-doi datorita abonamentului. Erau telefoanele alea la 1E, sau promotiile la acele smartphones care acum le gasesti in bazar sau in talcioc, la preturi de tot rasul, cu acumulatorii prastie, numai buni de coletie pentru pasionati.
    Ca si alte mari corporatii, Orange a invatat din mers metoda optima a telefoanelor care suna ocupat. Procentual vorbind, o buna parte din clienti renunta, alta parte incearca a doua oara si iarasi renunta si tot asa. Cati oameni au renuntat la mobil sau la curentul electric in urma unei dezamagiri din partea companiilor respective? 1/1000? 1/10000? Am ajuns la statutul de gandaci care n-au cu ce santaja, deci nu pot negocia.

  5. Alex

    Sistemul in care traim, genial in metode, a reusit sa faca greu posibila lipsa lui; ne-a educat in asa fel incat sa fim imorali si sa avem nevoie de control. Mi-am suprins justificarea unor tendinte dictatoriale. Da. Chiar ma gandeam ca daca toti userii PrePay ar fi inregistrati, n-ar mai exista atata joaca si tzepe. Am incercat cateva afaceri in care gaseam 2-6 persoane aparent interesate la telefon, si vorbeau doar din plictiseala. Mi-as fi dorit atunci ca totul sa fie controlat, si sa am pe cine trage la raspundere-dar asta e alta tendinta justitiara.
    Dar ce mai e „normal”? Deja avem camere video peste tot 🙂

  6. Alex

    S-ar putea face sisteme de telefonie mobila locala (aviz inventatorilor care lucreaza non-profit), o comunicare complet freeware, te costa doar statia de emisie/receptie si acumulatorii, chargerul. Pe o raza de cateva mile n-ar fi mare bataie de cap cu frecventele alocate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge