Ce scrie Huffington Post despre conflictul Ponta-Băsescu

By | 28 iunie, 2012
Distribuie prietenilor!

Atunci când luna trecută Victor Ponta a devenit prim-ministru al României, mulţi sperau că aceasta va marca un punct de cotitură în cultura politică a ţării. În calitate de şef al Uniunii Social Liberale, Ponta a stabilit o viziune convingătoare pentru reînnoirea economiei, societăţii şi democraţiei din România.

Surprinzător, având în vedere orientarea sa progresistă, viziunea lui Ponta a fost salutată de către „Wall Street Journal”. Şi conducerea sa a primit o aprobare răsunătoare de la poporul român la începutul acestei luni, atunci când coaliţia sa şi-a asigurat o victorie zdrobitoare în alegerile locale.

Cu toate acestea, succesul lui Ponta pare să fi supărat vechea gardă şi preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu. Noul prim-ministru se află acum implicat într-o serie de controverse politice, care par destinate să deturneze programul său de reformă şi să submineze popularitatea sa. Tânărul progresist se confruntă cu cele mai dificile provocări de până acum.

Credeţi cumva că acest fragment de articol a apărut în vreo publicaţie a trustului de presă aparţinând lui Dan Voiculescu, supranumit Felix motanul? Nicidecum! Este vorba de un citat dintr-un articol apărut acum două zile pe „Huffington Post”, celebrul blog jurnalistic american, articol intitulat Dirty Tricks Threaten to Undermine Political Renewal in Romania (Trucuri murdare ameninţă să submineze reînnoirea politică în România).

Mă amuză teribil cât de multă ironie a sorţii avem în acest caz! Traian Băsescu este criticat de o publicaţie de pe tărâmul „Marelui Licurici”, care acum câţiva ani era subiectul unor fantezii erotice perverse, dezvăluite de preşedinte la ceas de seară prin cârciumi, iar „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, ziar ce apare în Germania, „Licuriciul mai mic” – ignorat şi defavorizat multă vreme de Băsescu, în raport cu americanii – culmea, îl sprijină pe acesta în scandalul cu presupusul plagiat al lui Ponta!

Iar Victor Ponta este văzut de „Huffington Post” ca un factor progresist, de reînnoire a politicii româneşti, în vreme ce Băsescu este înfăţişat ca un element retrograd, ce pune beţe în roate noii guvernări, de ciudă pe succesul acesteia. 😆

3 păreri la “Ce scrie Huffington Post despre conflictul Ponta-Băsescu

  1. Alex

    Ponta, cu sau fara plagiat (e ultimul lucru care ar trebui sa preocupe, si primul invocat, totusi) a intrat in prim plan ca sa traga de timp.
    Anul asta e unul de „gratie”, un an in care televiziunile, toate-de stanga sau de dreapta-vor baga zeci de subiecte in prim plan. Interesant ca nici posturile de dreapta nu discuta serios despre economie; asa-zisele discutii nu depasesc manualul de economie facut in clasa a XI-a.
    Ca sa raspuns si eu, „progresism” nu mai are ce cauta nici macar in DEX, daramite in discursul politologic. Mai intai politicienii, apoi oamenii de stiinta vor sa vada curente si tendinte acolo unde nu exista. Curentele si doctrinele tin cat moda de vara Calvin Klein, cu precizarea ca hainele totusi exista, fizic.
    Dar am totusi o nedumerire, esti probasist, sau proUE? Diferenta e mare, din multe puncte de vedere.

  2. valy

    ponta cu tavarisci ilici in spate,marele criminal din decembrie 1989,nu poate decat sa bea vodca la gerul rosu din est si sa cante la balalaica…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge