Mai demult, tatăl unui vechi prieten, de aceeaşi vârstă ca şi mine, ne spunea, după ’89, că noi suntem generaţia de sacrificiu. Noi eram acei copii născuţi după infamul decret al lui Ceauşescu din 1967, prin care femeile erau obligate să nască copii pe bandă rulantă.
Viaţa a dovedit că „decreţeii” sunt generaţia de sacrificu, pentru că ei au fost cei mai afectaţi de schimbarea bruscă de regim şi a trebuit să facă eforturi mari pentru a se adapta noilor vremuri şi a face faţă responsabilităţilor sociale.
Dar iată că greul nu s-a terminat, pentru că, după o viaţă de muncă şi eforturi de adaptare la condiţiile economice, cei născuţi între 1966 şi 1971, când vor ajunge la vârsta pensionării, vor constata că statul nu mai este capabil să le asigure o pensie, suficient de mare ca să le asigure supravieţuirea.
“În momentul în care persoanele născute în perioada 1966-1971 vor ieşi la pensie nu vor mai exista resurse, în cadrul sistemului actual, pentru a li se putea plăti o pensie mai mare de 15% din ultimul salariu“, a declarat vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Ion Giurescu, prezent seminarul “Cinci ani de pensii private obligatorii: Cât am plătit şi cât am câştigat pentru o bătrâneţe fără griji?”, organizat de Ziarul Financiar.
El a adăugat că singura soluţie fezabilă este oferirea unei oportunităţi pentru generaţiile active tinere de a economisi o parte din venituri, într-un sistem bazat pe conturi individuale şi pe reinvestire continuă.
Sursa: DCNews
Am înţeles, „un sistem bazat pe conturi individuale şi pe reinvestire continuă”, dar ce te faci că, o persoană născută între 1966 şi 1971, are acum între 41 şi 46 de ani şi dacă a avut neşansa să rămână fără un loc de muncă în perioada regimului Băsescu, singura şansă de a mai face bani este să-şi deschidă o afacere proprie, deoarece, chiar şi cu o carieră solidă în spate, la vârsta asta nu te mai angajează nici dracu’!
si cauta cineva solutii sau doar constatam?
Bucur´s last blog post ..Debut cu dreptul.
Ai văzut tu până acum vreo soluţie la ceva în România?! Dacă nu se creează locuri de muncă, nu se creşte nivelul de salarizare şi se fură în continuare de la buget, de unde vrei soluţii?