Cică vandalizarea maşinilor ar putea deveni legală

By | 23 septembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

După mizeria cu turnătoria la fisc a vecinilor, propusă  de secretarul de stat de la Finanţe Liviu Voinea, doi parlamentari isteţi la minte propun o nouă lege, care ar permite vandalizarea maşinilor parcate neregulamentar.

Doi deputaţi vor să legalizeze vandalizarea autoturismelor în cazul în care o maşină parcată regulamentar este blocată de o alta. Cei doi social-democraţi mai propun şi o amendă de până la 500 de lei pentru şoferul care se trezeşte cu maşina lovită.

Sursa: Realitatea

Iniţiativa mi se pare o tâmpenie, în primul rând, pentru că încurajează distrugerea proprietăţii, venind astfel în contradicţie cu legea care sancţionează această infracţiune. În al doilea rând, la fel ca şi în cazul celei cu turnătoria la fisc, aceasta va duce la multe abuzuri din partea cetăţenilor „binevoitori”.

Toţi cei care au maşină, ştiu cât de greu este să găseşti un loc de parcare, mai ales în Bucureşti, de multe ori fiind nevoit să parchezi maşina pentru câteva momente, în diverse locuri, nu întotdeauna permise, atunci când ai o problemă urgentă de rezolvat.

Pe de altă parte se ştie cât de mare este invidia la români. De curând am văzut la televizor o ştire în care se spunea că o familie de ţigani a pătruns în curtea unor vecini, şi le-a distrus maşina, un Ferrari, după care i-a bătut şi le-a spart geamurile casei, doar din invidie, pentru că erau mai înstăriţi şi aveau maşină mai scumpă decât a lor.

Vă daţi seama ce ocazie vor avea astfel de oameni, dacă această lege va fi adoptată, de a se răzbuna pe cei care au maşini de lux, sau mai scumpe decât îşi pot ei permite? Şi plus de asta, imaginaţi-vă câte bătăi şi scandaluri ar putea avea loc, în cazul în care proprietarul unui vehicul l-ar surprinde pe cel care îi vandalizează maşina!

0 păreri la “Cică vandalizarea maşinilor ar putea deveni legală

  1. Nineta

    JALBA 2 – PROSTIA OMENEASCĂ

    Doi deputați PSD, Gheorghe Ciocan și Ion Călin, s-au trezit dis-de-dimineață zguduiți de o idee pe măsura inteligenței lor politice, cu trei (3) luni înainte de alegerile parlamentare; cei doi au, în sfârșit, ocazia să construiască gratuit o imagine pe măsură (?) pentru partidul care se bucură de apartenența lor politică, supărați probabil că și-au găsit mașinile scumpe blocate de vreun “nesimțit de daciot” sau …au avut ‘revelația’ menirii lor politice.
    Cum au ajuns la ‘muncă’ au spus repede tuturor pentru a nu-și uita minunata idée, inclusiv unor reprezentanți mass-media ca toată lumea să știe că este rodul ‘gândirii’ lor, cum că ‘soluția’ privind blocarea mașinilor în parcări, – problemă generată de fapt de nerezolvarea de către autorități a problemei parcărilor din marile orașe – stă în vârful pixului lor. Trebuie doar ca Parlamentul României să dea de urgență LEGEA BÂTEI privind blocarea autoturismelor parcate, care în puține articole să legalizeze posibilitatea aplicării metodei contondente, deocamdată mașinilor iar în viitor poate și proprietarilor lor, astfel încât în situația blocării mașinilor cel blocat să își poate face pe loc ‘dreptate‘ aplicând, în părți bine alese ale autoturismului în cauză, lovituri repetate cu BÂTA din dotare și în număr nelimitat.
    Gândesc oare “luminatele” lor capete (?) că acesta este calea de rezolvare: violența? Ce se rezolvă astfel?
    NIMIC pentru mașinile blocate, care rămân și după vandalizarea autoturismului “vinovat“ în aceeași stare de imobilitate, dar MULT pentru imaginea României, de țară unde recent coborâții din copac coboară din mașinile lor de lux rotind cu mare îndemânare și pricepere BÂTA. Este vremea eliberării instinctele animalice: dați drumul la primate!
    Noaptea minții este prielnică propunerilor legislative și astfel de persoane au tot dreptul să facă legea în România…
    Lăsând gluma la o parte, partidele de guvernământ au obligația morală să arunce urgent peste bord balastul nociv ce încarcă în mod periculos bordul unei nave ce abia se apropie de zona furtunii : alegerile parlamentare din 9 Decembrie 2012. Momentul adevărului privind opțiunile electorale ale unui popor atât de încercat în ultimul timp de către instituțiile de stat: parlamentul, președintele și cei ce și-au asumat conducerea României cu mână forte prin telecomandă de la “Înalta Poartă“ din Bruxelles.
    A mătura în propria ogradă și a-i face cunoscuți pe cei iresponsabili este o datorie și totodată un câștig de imagine, nu un deficit ce trebuie ascuns sub preș. Dar numai cei puternici (tărie de caracter) și bine intenționați sunt capabili să facă acest gest!
    Există erori scuzabile inclusiv în curtea Parlamentului și erori impardonabile ce nu pot avea ca urmare decât retragerea acestor persoane din listele electorale ce urmează a fi pregătite pentru Alegerile Parlamentare din 9 Decembrie 2012. Voi vreți votul nostru, noi, românii, vrem această dovadă de bună-credință din partea clasei politice românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge