Americanii se aşteaptă ca uraganul Sandy să afecteze 26 de centrale nucleare

By | 29 octombrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Milioane de americani se aşteaptă la pene de energie electrică, pe măsură ce uraganul Sandy se apropie tot mai mult de Coasta de Est, dar căderile de pe liniile electrice ar putea fi ultima lor grijă: traseul prognozat al furtunii arătând că Sandy va lovi nici mai mult nici mai puţin decât 26 centrale nucleare.

Mai mult de două duzini de instalaţii nucleare, amplasate în susul şi în josul Coastei de Est ar putea fi devastate de o furtună aşteptată să fie de proporţii epice în această săptămână. Arnie Gundersen, inginer şef al companiei de consultanţă în energie „Fairewinds Associates”, avertizează într-un podcast recent că, chiar dacă inginerii centralelor de la Carolina de Nord până la New England spun că centralele lor au fost închise şi sunt în siguranţă în caz de dezastru, aceasta poate fi deja prea târziu.

Într-o înregistrare încărcată pe site-ul Fairewinds pe 28 octombrie, expertul nuclear explică faptul că facilităţile care sunt oprite, în aşteptarea unei furtuni severe, cum este Sandy, ar putea conţine materiale radioactive periculoase, în bazinele de răcire, timp de încă două zile.

„Centrala poate rezista la vânturi relativ puternice, dar reţeaua de transport nu poate – asta este explicaţia pentru toate acele turnuri de transmisie, care există prin toate statele”, spune Gundersen. „Deci, ceea este de aşteptat să se întâmple este faptul că liniile de înaltă tensiune vor cădea şi centralele vor avea de suferit, ceea ce se va numi pierdere de putere externă (offsite),” acelaşi lucru care s-a întâmplat şi la Fukushima în Japonia.

Sursa: RT

Unele teorii conspiraţioniste, uneori bine documentate, susţin deja că dezastrul nuclear din Japonia, de anul trecut, ar fi fost unul provocat, neavând nicio legătură cu cutremurul de atunci şi tsunami-ul care l-a urmat. Deci ne putem aştepta şi în cazul Americii la un eveniment similar celui de la Fukushima?

4 păreri la “Americanii se aşteaptă ca uraganul Sandy să afecteze 26 de centrale nucleare

  1. Sorin

    Asta merita americanii, daca se joaca cu natura! Conform proverbului: „Cine seamana vant, culege furtuna”.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Păi nu e o întâmplare, cred că asta le e intenţia. La ei problemele economice sau politice se rezolvă cu catastrofe, cum a fost şi cu uraganul Catrina.

  3. haladytu

    Trebuie sa induci panica cu orice ocazie? Te prostesti pe blog, dar imaturitatea asta ii costa pe altii. Esti responsabil si pentru ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge