Nu ne luaţi speranţa!

By | 1 noiembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Cel mai important lucru din viaţa noastră şi factorul care ne determină să mergem mai departe este speranţa. În cele mai multe cazuri, lucrurile nu se întâmplă aşa cum ne-am fi dorit noi şi rareori ajungem să obţinem rezultatele pe care ni le-a propus, sau aşa cum ne-am propus iniţial.

De multe ori se întâmplă să nu avem atâţia bani cât am dori. Cei mai mulţi dintre noi nu trăiesc de pe urma profesiei pentru care s-au pregătit sau pentru care au vocaţie. Nu avem întotdeauna partenerul şi prietenii pe care i-am fi dorit. Pe parcursul vieţii apar tot felul de probleme şi greutăţi pe care nu le-a dorit şi nu le-am programat. Alteori nu avem o sănătate suficient de bună.

Ceea ce ne insuflă însă optimism şi ne dă posibilitatea să mergem mai departe este speranţa că, într-o bună zi, toate necazurile se vor risipi şi lucrurile bune pe care le-am visat toată viaţa se vor împlini. Această speranţă de mai bine ne ajută să înfruntăm greutăţile şi să ducem mai departe o viaţă normală.

Ceea ce văd că se întâmplă de câţiva ani încoace, de când Traian Băsescu şi-a instaurat regimul şi de când aşa-zisa criză a pus stăpânire pe România, se pare că oamenii au pierdut şi această speranţă atât de necesară supravieţuirii noastre. Eu cel puţin, de vreo 3 ani încoace, am permanent sentimentul că orice aş face şi oricâte eforturi aş depune, oricât de mult mi-aş pune inteligenţa şi energia în mişcare, ca să realizez ceva, lucrurile par să stea pe loc, nimic nu pare să se mişte. Şi asta este şi impresia multora dintre oamenii cu care am discutat pe acest subiect.

Se pare că politicienii, pe lângă bani, libertate şi demnitatea de cetăţean, ne-au furat până şi speranţa pentru o viaţă mai bună şi ăsta mi se pare a fi lucrul cel mai grav. 🙁

O părere la “Nu ne luaţi speranţa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge