Ţeapă pentru naivii de pe Facebook

By | 12 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Am văzut azi pe Facebook un text, despre care am aflat că circulă de ceva vreme, care chipurile te învaţă cum să-ţi păstrezi postările private, adică doar între prieteni.

Mulţi utilizatori, din naivitate şi necunoaştere a utilizării calculatorului şi Internetului, dau mai departe acest mesaj şi chiar îi urmează indicaţiile.

Acesta e textul mesajului:

Dragi prieteni, vreau să am o legătură PRIVATĂ cu voi. Am postat fotografii la care prefer să nu aibă acces şi străinii. Cu recentele schimbări ale FB, „publicul” poate vedea acum activităţile de pe orice perete. Acest lucru se întâmplă atunci când prietenii noştri dau „like” sau „comentariu” şi în mod automat prietenii lor vor vedea postările noastre. Din păcate, putem schimba această setare numai noi pentru că FB e configurat în felul acesta.

Te rog treci mouse-ul peste numele meu de mai sus (FĂRĂ CLICK), va apărea o fereastră, trece acum mouse-ului pe „prieteni” (de asemenea, fără a face clic), apoi în jos la „Settings” sau „Setari”, faceţi clici şi o listă va apărea. DEBIFAŢI „COMENTARII & LIKE” şi, de asemenea, „Fotografii”. Făcând acest lucru, activitatea mea şi-a prietenlori mei vor rămâne private.

Acum, copiaţi şi inseraţi asta pe peretele vostru. După ce văd acest lucru postat, voi face acelaşi lucru pentru tine. Mulţumesc.

Chiar şi nefiind un mare specialist în IT şi apelând doar la logică şi bun simţ, oricine îşi poate da seama că este vorba de o mare ţeapă şi de o încercare de a sabota reţeaua Facebook. Dacă urmezi indicaţiile din text, ceea ce faci în realitate este să îţi pui prietenii să se dezaboneze de la notificările tale privind, like-urile şi mesajele/link-urile pe care le distribui şi fotografiile pe care le încarci pe profiulul tău, deci ei practic nu vor mai primi de la tine decât mesajele de stare. Iar dacă şi tu la rândul tău debifezi opţiunile respective în cazul prietenilor tăi, nici tu nu vei mai primi nimic de la ei! Deci până la urmă e ca şi cum ne-am dezabona unii de la alţii şi ne-am „desprieteni”! 😆

afla-cat-esti-de-prost

UPDATE: Tocmai am aflat că există pe lume oameni atât de proşti, încât nu-şi dau seama că sunt proşti nici atunci când le explici că au fost fraieriţi şi te consideră tot pe tine prost! Mare e grădina Domnului!

7 păreri la “Ţeapă pentru naivii de pe Facebook

  1. DANAP.RO

    Mda, chiar ieri am asistat la un schimb de mesaje furtunos pe FB intre doi care erau priteni si in viata reala. Unul il facea pe altul prost ca pune botul la tzeapa, celalalt ii raspundea ca e prost ca nu intelege subtilitatile „legaturii private”. Si uite-asa s-au „desprietenit” cei doi. Cred ca pentru o vreme cel putin si in viata reala…
    DANAP.RO´s last blog post ..loialitatea faţă de branduri e depăşită

  2. Florin

    Lasati-l dracu de feisbuc si iesiti in oras. Orice alta preocupare poate fi mai productiva.

  3. io

    Aceeasi logica am avut-o si eu: urmand instructiunile date in acel mesaj, practic ma dezabonez de la unii prieteni (cei care solicitau „privat”).
    Insa am testat: m-am „dezabonat” (cf.instructiunilor) de la „poze” si „like/comments”, pt 3 prieteni. La fel au procedat si ei cu mine.
    Testul dureaza de 10 zile.
    In aceste 10 zile, continui sa primesc „poze” si „like/comments” de la acei 3 prieteni. Si ei, la randul lor, primesc aceleasi notificari de la mine.

    Asa ca, nu prea inteleg: pana la urma unde este TEAPA mesajului???

    Poate ma ajutati cu un raspuns logic.

  4. aleku

    se poate verifica – debifezi, dupa care postarile vor fi vizibile numai de tine si cei din lista ta de prieteni, nu si de prietenii acestora.
    adica share tu cu lista ta, nu cu listele tuturor prietenilor tai.

    pentru „io” : e normal ca voi 3 sa va vedeti postarile, asta era ideea, sa nu va „desprieteni” voi, ci ca sa aveti „intimitate”.

  5. Viorica

    Aleku mama, eu am setat sa vada si prietenii prietenilor..La ce mi-ar folosi intimitatea daca as urma instructiunile? In plus daca toti fac asa cum mai aflu eu date despre tipii si tipele interesante care mi-ar deveni doar prieteni virtuali? Si am destui din astia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge