Trăim în epoca sclavilor fericiţi

By | 19 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Una dintre cele mai tari chestii pe care le-am citit vreodată!

Cum naiba să îi placă unui om să fie trezit la 8:30 AM de un ceas deşteptător, să sară din pat, să se îmbrace, să mănânce pe fugă, să se cace, să se pişe, să-şi perie dinţii şi părul, şi să se lupte în trafic, pentru a ajunge într-un loc unde în principiu faci o grămadă de bani pentru altcineva şi ţi se cere să fii recunoscător pentru oportunitatea de a face acest lucru?

Charles Bukowski„Factotum (1975)”

charles-bukovski

2 păreri la “Trăim în epoca sclavilor fericiţi

  1. Centurion

    Un posibil răspuns la întrebarea din finalul postului, ar putea să fie enuntul, unui filosof, după care unii oameni s-au născut „sclavi”, niciodată nu-şi vor pretinde libertatea, ba chiar se vor teme până şi de gândul (dacă cumva, prin absurd, le-ar trece prin cap) că ar putea să fie propriul stăpân… E mai simplu aşa… se complac şi se mulţumesc cu statutul animalului de povară, care n-are nicio grijă, doar stăpânul va avea grijă la finalul zilei de muncă (are tot interesul să nu-i moară animalul, cu cine mai lucrează el pamântul) să-i arunce braţul de paie sau fân şi găleata cu apă… Evident, nu-şi doreşte libertatea, prea multe responsabilităţi…, cam aşa stă treaba şi în cazul sclavilor tăi fericiti. 😉

    Offtopic: felicitări şi pentru celelalte articole, nu le-am citit chiar pe toate de cand am descoperit blogul tău, foarte recent. Aşsdar un motiv suplimentar de a reveni cât mai des, în afară de articolele noi, am de recuperat cu lecturarea celor trecute, din vremea în care nu te cunosteam.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Sunt aproape 3000 de articole pe acest blog şi e cam greu să le găseşti pe cele care te interesează. De aceea mă gândeam să fac o pagină de sumar cu cele mai importante dintre ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge