Uneori am impresia că mulţi oameni, ori sunt proşti de la natură, ori le place să se complacă în prostie!
Îmi pierd de multe ori timpul încercând să explic unora de pe Facebook să nu mai dea crezare la toate mesajele alarmiste, care majoritatea sunt minciuni şi escrocherii care circulă pe Internet de ani de zile.
Cu toate astea, cei mai mulţi continuă să ia în serios astfel de mesaje şi chiar continuă să le transmită mai departe. Iar unii dintre ei îmi spun că eu nu gândesc şi că mesajul spune adevărul!
În ultimul timp am tot primit următorul mesaj pe Facebook:
Stiati ca…
Dacă un jefuitor te obligă să scoţi bani din bancomat, poţi anunţa poliţia astfel :
Introduci codul PIN invers.
Exemplu : dacă ai codul 1234, introduci 4321.
Bancomatul recunoaste că e inversat codul. Aparatul îţi dă banii, dar totodată – fără să ştie jefuitorul – anunţă poliţia, care ar trebui să vină imediat în ajutorul tău. Din păcate, se foloseste rar această metodă, fiindcă oamenii nu o ştiu. Daţi mai departe, să afle toţi si sa fie de ajutor !
M-am interesat să văd dacă e adevărat, deşi se vede de la o poştă că este un mesaj menit să îi păcălească pe naivi şi creduli. Informaţia este falsă şi aici este dovada. Dar să analizăm presupunând prin absurd că treaba ar fi pe bune. Cum avertizează ATM-ul Poliţia? Pentru asta at trebui inclus în ATM un hardware dedicat, un protocol de comunicare online şi o linie specială cu secţiile de poliţie, sau serviciul general de urgenţă. Aţi auzit de aşa ceva până acum? Pe urmă, dacă acest serviciu există şi este implementat, de ce nu vă anunţă cei de la bancă despre el, atunci când vă eliberează un card?!
Şi mai e ceva! Cum funcţionează sistemul atunci când codul PIN este simetric, adică de forma 1221, 3443, etc.? Trimite de fiecare dată alarme false la poliţie?! Mai gândiţi-vă, înainte să daţi crezare la toate prostiile!
Si cum poti,un cod pin care l-ai memorizat,sa-l bati exact pe dos intr-un moment de stress?
@alin: tu l-ai putea „memoriza” si pe dos. M. Badea de la Antena 3 ti-ar putea explica, plimbandu-si bratele in X prin fata ochilor si uitandu-se crucis, cum: Tîîîîî, Tîîîîî
Dar daca tu imi pot spune cum exista comunicare intre ATM si Contul tau unde ai bani esti tare !!! Deci Acel automat de bani sau Bancomat are un sistem de operare ca ori ce pc care comunica cu serverul central asa ca tu sa nu mai tastezi numele cod numeric personal ai acea bucata de plastic pe care exista o banda magnetica si un cip electronic, Acolo sunt toate datele tale ele nu pot fii accesate de cat dupa ce ai introdus acel pin care iti ridica o bariera , dar cred ca bariera lucreaza Dual adica cand introduci 1234 este un pin simplu si iti deschide poarta corecta cand introduci 4321 iti deschide cealalta parte si face un apel la 112 sau sectia de politie sau firma de paza prin care avertizeaza ca cineva este amenintat la bancomatul de pe strada x y z. ca sa faci o verificare cat de repede functioneaza chestia verifica prin internet banking. Bafta test facut de mine cu internetul
@Irinel: Dacă tu îmi explici cum face ATM-ul apel la 112 şi cum anunţă dispeceratul eşti tare! Şi dacă îmi mai explici ce se întîmplă dacă cineva are inversul codului meu PIN. De unde ştie ATM-ul dacă e codul PIN al respectivului sau codul meu PIN pe invers? 😀
ATM SafetyPIN software is a software application that would allow users of automated teller machines (ATMs) to alert the police of a forced cash withdrawal by entering their personal identification number (PIN) in reverse order.[1] The system was patented by Illinois lawyer Joseph Zingher (U.S. Patent 5,731,575). Contrary to a widely circulated hoax (see below), the system is not implemented in ATMs presently.
http://en.wikipedia.org/wiki/ATM_SafetyPIN_software