Dezmembrarea României a fost hotărâtă înainte de decembrie 1989

By | 14 februarie, 2013
Distribuie prietenilor!

La începutul lunii decembrie 1989, preşedintele României socialiste, Nicolae Ceauşescu, a primit din partea lui Iulian Vlad un raport despre discuţiile de la Malta dintre cele două mari super-puteri de la acea vreme, Statele Unite şi URSS. Raportul vorbeşte despre ”un nou echilibru pe continentul european”, respectiv ”redefinirea sferelor de influenţă”. Documentul a fost făcut public şi nu insistăm asupra lui. Ceea ce nu se ştie, este faptul că alături de informaţiile mai sus amintite, spionii români care s-au ocupat de operaţiunea ”Malta” au mai adus şi o hartă. Acest document a produs pe plan intern, în timp, demisia unui şef de Mare Stat Major al Armatei Române şi o catastrofă aeronautică: cea de la Baloteşti, din 1995. Pe plan extern, tot ceea ce conţinea la acel moment harta s-a produs sau este pe cale să se producă. Vă prezentăm o reproducere a documentului care se află la biblioteca din Bucureşti a Mişcării Legionare.

Pe 31 octombrie 2000, generalul de corp de armată Mircea Chelaru, la vremea respectivă şef al Marelui Stat Major al Armatei, a anunţat o conferinţă de presă ad-hoc, seara târziu. El a declarat, spre uluirea asistenţei, că structuri de tip mafiot încearcă să destabilizeze România şi să enclavizeze sudul Olteniei. Adică să constituie o veritabilă ”Republică a Olteniei”. Generalul nu a dat alte amănunte. La câteva ore, în replică, a venit răspunsul Ministerului de Interne, prin generalul Mircea Mureşan, care a spus că ”se poate vorbi de elemente de crimă organizată, generate de nivelul scăzut de trai, de sărăcie. Este vorba despre recuperatori, traficanţi de droguri şi cei implicaţi în fenomenul prostituţiei. Dacă nu ţinem sub control fenomenul, în timp, e posibil să devină un pericol”. A doua zi, pe 1 noiembrie 2000, Mircea Chelaru şi-a dat demisia din funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei. Despre ce era vorba? În 1992, William B. Wood, geograf şef al Departamentului de Stat american (fost ambasador SUA în Afganistan), dădea publicităţii o hartă cu noile graniţe ale statelor Europei, graniţe care ar fi trebuit modificate în virtutea intereselor strategice de după căderea blocului comunist. Adică înţelegerea de la Malta.

Pe scurt, se preconiza că: Scoţia devine independentă; o parte a Irlandei de Nord se uneşte cu Republica Irlanda; Bretania se desprinde de Franţa; Ţara Bascilor şi Catalunia se desprind de Spania; Italia se divide în zona de nord şi zona de sud; Belgia se divide în Flandra şi Wallonia; Cehoslovacia se rupe în două; Kaliningrad va fi o zonă autonomă în cadrul Rusiei; Kosovo se alipeşte Albaniei; Transilvania devine parte a Ungariei; actualele judeţe Dolj, Caraş-Severin şi Timiş se desprind de România şi devin o ţară a ţiganilor; partea vestică a Basarabiei revine României; partea estică a Basarabiei, inclusiv Transnistria, devin zonă autonomă ”Dniester” în cadrul Ucrainei.

Publicaţia franceză ”L′evenement de Jeudi” arată harta mai sus menţionată, în octombrie 1992. Peste România de sud-vest scrie ”Ţigani”. Un asemenea document primise Ceauşescu şi despre el vorbea şi generalul Chelaru.

harta-dezmembrarii-romaniei

Sursa: Agenţia.org

Mi-am adus aminte de acest articol, pe care l-am citit mai demult, după ce am citit ieri că prim-vicepreşedintele Partidei Romilor Pro Europa Cluj, Aurel Pascu, doreşte, în caz de regionalizare, desemnarea municipiului Cluj-Napoca drept „capitală” a rromilor din România.

„Dacă se va ajunge la regionalizare, noi am dori ca municipiul Cluj-Napoca să devină capitala romilor din România, pentru că aici romii au mai multe posibilităţi de integrare socială. Clujul este un centru universitar important, avem locuri pentru romi, sunt mulţi studenţi romi, sunt mulţi elevi romi la liceele şi şcolile din municipiu. Aici nu avem regi şi împăraţi romi, nici bulibaşă, nu există clanuri care să creeze probleme autorităţilor locale, nu avem un stabor al romilor şi nici nu se înregistrează un număr mare de infracţiuni săvârşite de romi. Ne-ar avantaja acest statut de capitală a romilor din România, mai ales că municipiul Cluj-Napoca va fi şi capitala viitoarei regiuni de nord-vest”, a spus Pascu

Sursa: EVZ

Ceea ce m-a surprins a fost faptul că liderul rrom vorbeşte de o “capitală a rromilor”. Are sens să vorbeşti de o capitală numai în cazul când vorbeşti despre un stat separat, nu o regiune administrativă!

Acum să vedem ce s-a realizat din ceea ce conţinea documentul misterios menţionat mai sus. În 1993 Cehoslovacia s-a divizat în Cehia şi Slovacia. În anii următori Iugoslavia a fost împărţită în urma unui război civil devastator în Serbia, Croaţia, Slovenia, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Macedonia şi recent regiunea Kosovo a fost declarată stat independent.

S-a mai pus problema secesiunii în Belgia în 2007 şi în Italia în 2009. Catalonia şi Scoţia şi-au anunţat zilele trecute independenţa, intenţionând să se despartă în urma unor referendumuri de Spania, respectiv Marea Britanie.

După cum stau lucrurile în prezent, observăm şi o încercare de dezmembrare a României pe cale paşnică, prin înşelătorie, sub pretextul regionalizării şi pe fondul provocărilor cu caracter şovin şi revizionist din partea maghiarilor din Transilvania, susţinuţi de la Budapesta şi în complicitate cu autorităţile române.

Există şi proiecte de revizuire a graniţelor şi dinspre Est, din partea Basarabiei, unde se vehiculează crearea unei Moldove Federative.

Toate acestea arată că acel document prezentat lui Ceauşescu acum 23 de ani nu este doar o fabulaţie ci un proiect real, care a fost pus parţial în aplicare şi va fi definitivat cu fărâmiţarea României în mai multe stătuleţe-colonii, mai uşor de condus şi exploatat de cartelul financiaro-corporatist european şi global. Ţiganii văd că şi-au ales deja capitala.

2 păreri la “Dezmembrarea României a fost hotărâtă înainte de decembrie 1989

  1. Centurion

    Eh, prin 1920 se vorbea de Republica Banat… n-a fost acceptata tot de marile puteri de atunci.
    De fapt pentru noi „pericolul” cel mai mare, omniprezent de altfel, nu este regionalizarea, culminand cu faramitarea teritoriala, ci mai degraba, dezbinarea dintre noi locuitorii batranului spatiu Carpato-Danubian, care, intre noi fie spus, cam dintotdeauna a fost departe de a fi unitari la nivel de „spirit si simtiri”…probabil nici nu vom atinge nivelul acesta vreodata… si poate d’aia suntem acolo unde suntem…,iar pentru mine este o trista constatare…si tot mai sper sa nu fie adevarata.
    Centurion´s last blog post ..Marţi… după luni

  2. Pingback: Conf.univ.dr. Aurel V. David: PLANURI ŞI SCENARII ACTUALE VIZÂND DEZMEMBRAREA ROMÂNIEI « CER SI PAMANT ROMANESC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge