Se pregăteşte dezmembrarea României?

By | 30 august, 2012
Distribuie prietenilor!

Văd în ultimul timp pe Facebook tot felul de grupuri care promovează „Transilvania independentă”, iar pe de altă parte, tot felul de articole care vorbesc despre o „Moldovă Federativă” care ar include Moldova de Est, Moldova de Vest, Republica Moldovenească Transnistreană, Republica Găgăuzia şi Republica Bucovina şi Regiunea autonomă Basarabia.

Dacă privim în ansamblu ultimele evenimente politice şi ne amintim week-endul petrecut de Traian Băsescu în Covasna, Harghita şi Maramureş, când le-a mulţumit maghiarilor pentru sprijinul acordat la referendum, declaraţiile lui Kelemen Hunor despre autonomia Ardealului, care este posibilă şi care se va şi realiza şi de recenta vizită a Angelei Merkel în Republica Moldova, unde şi-a arătat interesul deosebit pentru această ţară, aş zice că se pune la cale o dezmembrare a României.

La  toate acestea mai putem adăuga numeroasele provocări şi acţiuni extremiste cu caracter iredentist ale maghiarilor, atât de la noi, cât şi din Ungaria. De aceea nu m-ar mira ca unul dintre motivele pentru care UE şi SUA au impus menţinerea lui Băsescu la putere să fie acela că preşedintele demis de popor a promis de mult timp regionalizarea României. Să ne amintim că Băsescu a fost dispus în repetate rânduri să-şi negocieze demisia în schimbul revizuiri Constituţiei, revizuire care ar urma, printre altele, să excludă caracterul naţional al statului român şi să împartă România în 8 regiuni, desfiinţând vechile judeţe.

0 păreri la “Se pregăteşte dezmembrarea României?

  1. ChavaLito^

    dezmembrarea Romaniei a inceput din momentul in care a fost ucis Ceausescu,de atunci doar de Privatizari,restructurari,majorari de taxe si liberalizari avem parte,ma doare cel mai tare ca nu exista macar un om care sa se ridice impotriva lor si sa ne apere tara si cine incearca sa faca asta imediat e ridiculizat si demis din functie.problema e ca si oamenii au fost in mare parte de vina .. in alte tari dezvoltate,de ex Islanda,stie toata lumea ce sa intamplat cu tot ca are o populatie putin peste 300.000 de oameni iar SUA care are peste 300 milioane revoltele si protestele pot fi considerate Acte teroriste si te poti trezi cu trupele Swat torturat fara motiv si fara mandat. Dane iti recomand documentarul asta http://www.youtube.com/watch?v=aVBCe9KiP2E . e foarte interesant si este despre situatia actuala din SUA,nu aceea pe care o prezinta mass’media. l’am vazut de 3 ori si iti zic ca merita
    ChavaLito^´s last blog post ..Vadim Tudor in Parlamentul European: ROMANIA a ajuns o COLONIE a SUA

  2. Un alt Dan

    se poate face referendum, k tot se poarta la noi si daca majoritatea celor care locuiesc in judetele care doresc autonomie atunci sa le’o dea, care e problema voastra?

  3. Sofocle

    ChavaLito, ‘dezmembrarea Romaniei’ este impropriu spus. Aceasta actiune a fost mai mult sau mai putzin continua, decand Romania a incercat si a reusit sa devina un stat unitar. Te sfatuiesc sa citesti istorie, nu am cum sa combat cu tine daca nu cunosti fapte de istorie. Poti incepe cu „Fereste-ma Doamne de Prieteni” de Larry L. Watts si discutam dupa asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge