Până acum am tot ezitat să folosesc browserul Chrome creat de cei de la Google. Motivul principal este acela că nu vreau ca toate informaţiile despre activitatea mea pe Internet, pe care Google le stochează în baza sa de date, să fie asociate cu contul pe care îl am la ei.
De asemenea mi-e greu să mă despart de Firefox, nu doar pentru că m-am obişnuit cu el şi cu funcţionalităţile pe care le oferă, ci mai ales pentru că am nişte add-on-uri foarte utile, pentru care nu cred că am să găsesc echivalente pentru Chrome.
Problema cu Firefox este că a devenit tot mai incomod de folosit, pentru că mănâncă tot mai multă memorie şi cum eu folosesc multe taburi şi ferestre, după câteva ore se blochează şi îmi blochează chiar şi netbook-ul uneori.
O altă problemă cu Firefox este aceea că de la un timp clipurile şi stream-urile video rulează tot mai greu până la punctul la care imaginea se blochează.
Aşa că am început să folosesc în paralel şi Google Chrome şi am fost surprins de cât de uşor şi fidel este redat conţinutul video. Utilizarea este simplă şi uşoară, iar paginile web parcă se aşează mai bine în fereastră.
Voi folosi deci, în continuare, Chrome pentru lucru şi pentru stream-uri video live, videoclipuri şi site-uri cu mult Flash, iar Firefox acolo unde am nevoie de add-on-uri şi pentru navigare pe Internet în general.
eu folosesc google chrome de mult timp,se incarca foarte repede si clipurile si nu consuma multa memorie,de urmarit oricum esti urmarit ca fac astia o manevra sa iti stocheze datele,si chestia asta tot de la UE a venit,Directiva Europeana cica,am vazut ca legiile astea care sunt foarte importante,cu liberalizari privatizari stocari de date,sunt date la toate tarile nu doar noua si bulgari,inclusiv franta si germania cu tot ca ele cica sunt cele mai influente
De urmărit ştiu că eşti urmărit, dar datele tale se stochează anonim, pe când dacă eşti logat la contul tău Google, datele sunt stocate în cont şi pe viitor vor şti ale cui sunt. Asta e diferenţa fundamentală!