Comisia Europeană moare de grija corporaţiilor străine din România

By | 25 februarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Comisia Europeană (CE) a cerut astăzi, oficial, ţării noastre să modifice tratamentul fiscal discriminatoriu aplicat societăţilor străine, se precizează într-un comunicat de presă al CE.

CE aduce în vedere faptul că: „În temeiul legislaţiei fiscale române, o societate străină cu mai multe sedii în România face obiectul regimului fiscal al întreprinderilor pentru fiecare dintre sedii în mod individual, în pofida faptului că acestea nu au personalitate juridică separată. Imposibilitatea unui contribuabil străin de a consolida rezultatele tuturor sediilor sale din România se traduce printr-un un dezavantaj la nivelul fluxului de numerar sau prin impozite mai mari pentru entitatea juridică străină”.

Potrivit Comisiei, această restricţie contravine libertăţii de stabilire garantate de tratatele UE, se arată în comunicat.

Solicitarea Comisiei ia forma unui aviz motivat. Dacă legislaţia în cauză nu este pusă în conformitate în termen de două luni, CE poate sesiza Curtea de Justiţie a UE cu privire la această cauză.

Sursa: Bursa

Ilie Şerbănescu spunea despre Comisia Europeană că este “un agent de vânzări sau broker al marilor companii din Vestul Europei”. Şi văd că are dreptate. CE care, repet, este un organism UE neales prin vor popular, nu mai poate de grija pentru marile companii străine din România, care oricum plătesc mai nimic la stat taxe şi impozite, deoarece beneficiază de o serie de scutiri şi facilităţi, profitul şi-l declară în paradisuri fiscale, iar pierderile în România.

Plus de asta după cum se ştie, ponderea cea mai mare la taxe şi impozite o au IMM-urile autohtone, care asigură şi 60% din locurile de muncă din România şi sunt cele mai vitregite atunci când vine vorba de sprijin de la stat şi acces la fondurile europene. Dar nu am auzit niciodată până acum Comisia Europeană fiind preocupată de soarta IMM-urilor şi micilor antreprenori români.

Şi după toate astea mai au şi tupeul să vorbească despre economia de piaţă, liberă şi de competiţie pe pieţele internaţionale!

8 păreri la “Comisia Europeană moare de grija corporaţiilor străine din România

  1. ChavaLito^

    Comisia Europeana,in general in UE,FMI,BM lucreaza doar oameni de mana a doua,fara sentimente…asta a declarat-o John Perkins,Dane orice patron care tanjeste dupa fiecare leu si vede ca angajatul inghite orice cu siguranta isi va exploata angajatu cat poate el de tare,nu poate fi o asemanare dupa cum se comporta UE,FMI si celelalte organisme nedemocratice ,de ex ambasadorul SUA,taragoiu ala cu ciocolata la cur uite ce a declarat http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14281626-mark-gitenstein-catre-john-kerry-fara-sprijinul-sua-nu-deloc-sigur-romania-continua-reformele-juridice.htm

  2. ChavaLito^

    nu cred Dane,lasa americanii o tara bogata in resurse naturale si metale rare?

  3. hagi tudose

    Nu sunt de acord in totalitate cu acest articol.Guvernul Ponta este implicat in demolarea economiei romanesti pentru ca asa vrea gasca pesedista.A muta vina pentru toate relele economice doar la UE nu este in regula.Cine impiedeca guvernarea actuala sa se ia de bancile straine?
    Cine impiedeca guvernarea actuala sa se ia de regiile de utilitati,mai ales de alea care vind curent si gaz?….problema consta in aservirea de tip fanariot a guvernarii romanesti pe tava UE.Nimeni nu i-a pus pistolul la timpla lui Ponta si pesedeului.Asa vor ei sa fie sluga la straini exploatindu-si conationalii.Nu-i atit de vinovat cel care cere ci cel care da…adica Ponta cu sleahta lui cu tot.Nu zic ca cei dinainte au fost mai bravi dar parca caderea de acum e mai abrupta de la o luna la alta.Asta-i guvernul Ponta…

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Asta arată că guvernarea Ponta este la fel de coruptă şi şantajabilă ca şi cea dinainte. Dar asta nu exclude faptul că UE nu îşi urmăreşte în cel mai înalt grad interesele şi că nu este iniţiatoarea planului de distrugere şi colonizare a României împreună cu FMI, BM şi celelalte instituţii globaliste! Planul a fost făcut cu mulţi ani înainte de răsturnarea comunismului, pe vremea când USL, PSD şi PNL şi actuala clasă politică coruptă nici nu existau.

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Americanii lasă ţările din estul Europei Rusiei, care a cedat americanilor o parte din interesele lor din Asia. Este un troc cu ruşii. De aia Băsescu este atât de disperat şi se gudură pe lângă Germania şi Franţa, pe care nu demult le critica în favoarea americanilor.

  6. cartonic

    Comisia Europeana are cam multe solicitari catre Romania in ceea ce-i privesc interesele. Cand e vorba de interesele romanilor(tot cetateni UE cica), cum ar fi impostorul care inca e pe functia de presedinte, atunci se cam fac ca ploua.
    cartonic´s last blog post ..Ce Euroviziunea mea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge