Românii muncesc mult şi ineficient

By | 6 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

În 2012, Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Viaţă şi Muncă (Eurofound) a publicat un studiu pe tema „Calitatea locurilor de muncă din Europa“. Potrivit studiului, angajaţii români sunt victime ale unor angajatori abuzivi şi zgârciţi, România clasându-se pe ultima poziţie în clasamentul statelor cu condiţii decente la locul de muncă.

Din perspectiva programului de lucru, studiul arată că 35% dintre români lucrează în zilele de sâmbătă, iar 28%, chiar şi în cele de duminică. Din păcate, sacrificiul făcut la finalul săptămânii nu este compensat în zilele „tradiţionale“ de lucru.  Institutul de studii economice parizian Coe-Rexecode a susţinut că românii muncesc, în medie, 2.095 de ore pe an, cu 425 ore mai mult decât finlandezii şi cu 416 ore în plus comparativ cu angajaţii francezi, informează Capital.

Sursa: DCNews

Faptul că în România se munceşte mult şi fără randament, iar românii sunt plătiţi foarte prost, poate fi explicat şi prin faptul că la noi încă predomină filosofia comunistă a lui Băsescu cu strungarul american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge