Fără căpşunarii români englezii mor de foame

By | 31 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Vă mai amintiţi propaganda infectă a englezilor, când s-a pus problema liberalizării pieţei muncii pentru români şi bulgari, în Marea Britanie?! Toţi ipocriţii urlau atunci că românii vor lua locurile de muncă şi ajutoarele sociale destinate britanicilor sau că românii vor comite infracţiuni, că vor răspândi tuberculoza în regat şi alte tâmpenii.

Iată însă că acum s-au trezit că, fără munca de jos a românilor şi bulgarilor, englezii ar putea rămâne cu căpşunile, zmeura, merele şi alte fructe neculese, din lipsă de forţă de muncă.

Într-un articol din The Guardian aflăm de la Alastair Brooks, un fermier britanic care posedă 130 de acri de teren cultivaţi cu fructe şi angajează în jur de 200 de lucrători temporar pentru culegerea căpşunilor şi zmeurei, că atât fermierii asemeni lui, cât şi Sindicatul Naţional al Fermierilor, se tem că fără munca angajaţilor imigranţi vor rămâne cu recoltele neculese, preţurile la fructe vor creşte şi industria se va prăbuşi.

Acest lucru se bate cap în cap cu o altă temă favorită de propagandă a vesticilor ipocriţi, aceea că românii ar fi puturoşi şi de aceea nu ar progresa economic. Păi bine măi harnicilor, dacă românii sunt aşa de puturoşi, de ce ai voştri nu se înghesuie la cules? Ce fac beţivii şi drogaţii londonezi atunci când nu se bat pe străzi şi nu borăsc la marginea drumului? Era bine când românii făceau munca de jos, pentru ca voi să încasaţi ajutoare sociale şi să aveţi timp să vă distraţi!

Găsirea de angajaţi la nivel local este dificilă, deoarece muncitorii britanici nu sunt interesaţi de culesul fructelor. Din cei 25 de solicitanţi non-români şi bulgari, care şi-au exprimat recent interesul pentru culesul fructelor la ferma lui Brooks, 20 au fost britanici şi cinci au fost polonezi. Până la sfârşitul săptămânii, doar polonezii au rămas. Ora matinală de începere a lucrului, condiţiile meteo şi munca grea implicată, se pare că îi fac pe mulţi britanici să renunţe. „Este de înţeles, muncitorii britanici sunt mai mult în căutarea de locuri de muncă permanente”, a declarat Brooks.

Sursa

O părere la “Fără căpşunarii români englezii mor de foame

  1. Pingback: Fără căpşunarii români englezii mor de foame | NewsInfo1000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge