Consumul global de apă se dublează la fiecare 20 de ani, având o creştere de două ori mai mare decât cea a populaţiei globului. Conform statisticilor ONU, mai mult de un miliard de oameni nu au suficientă apă de băut. Rezervele sunt limitate şi dacă se menţine acelaşi ritm de poluare, până în 2025 cererea de apă proaspătă va fi cu 56% mai mare decât cantitatea de apă disponibilă. Tot mai multe ţări sunt obligate să îşi lase preţioasele resurse de apă pe mâna unor mega-corporaţii. Acestea acţionează sub protectoratul Băncii Mondiale şi al Organizaţiei Mondiale a Comerţului pentru a privatiza apa planetei şi a o transforma într-o marfă profitabilă. Corporaţia Bechtel face profituri abuzive din comerţul cu apă Departe de a contribui la reducerea poluării sau la stoparea irosirii apei, marile corporaţii se gândesc numai cum să profite de pe urma acestei situaţii. Companii precum Monsanto sau Bechtel duc o luptă acerbă pentru a monopoliza rezervele de apă ale planetei, iar Banca Mondială face tot ce poate pentru a le sprijini.
Citeşte articolul intergral pe StiriMedia.com
Notă: Dacă statisticile sunt făcute de ONU vă daţi seama că au rolul de a induce panica şi ideea că apa nu ajunge pentru toată lumea şi astfel preţul apei să crească foarte mult în favoarea corporaţiilor. Este aceeaşi tehnică folosită şi în cazul emisiilor de carbon, a comerţului cu petrol, diamante aur etc. Se creează o situaţie în care o marfă este percepută ca fiind foarte rară şi greu de obţinut, pentru a-o menţine la un preţ cât mai ridicat.
Bechtel-ul are probleme in SUA din cauza magarielor facute de acestia iar romani nostri incheie contracte cu hoti astia. De pe vremea lui bombonel am stat sa umplem conturile grase lui bechtel timp de 12 ani si noi neam ales cu 2 kilometri. Dar in fine,pentru romani vad ca nu conteaza din moment ce turma de oi stau in case si se uita la hapyy hour si romanii nu prea au talente. Pana cand ne trezim si noi ca popor astia ne vor pune taxe si pe aerul pe care il respiram.
Bogdan´s last blog post ..Ce anume cauta armata S.U.A in Antarctica sub calota de gheata ?
http://www.zf.ro/business-international/suedia-e-aproape-de-tranzitia-completa-spre-banii-electronici-bancnotele-tot-mai-rare-10739775
Păi asta e de multă vreme, nu e de-acuma! 🙂
bine doar ca atunci nu au renuntat la banii lichizi,acum au inceput sa renunte,nu in totalitate dar au inceput cateva banci…si stai sa vezi pe viitor cum incep si alte tari care inca o duc bine incep sa renunte usor la banii lichizi si la final,se stie