OMS ne pregăteşte o nouă pandemie?

By | 30 mai, 2013
Distribuie prietenilor!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a introdus pe lista ameninţărilor globale la adresa umanităţii coronavirusul, care provoacă pneumonie atipică. Pe 28 mai, în Franţa s-a înregistrat un nou caz de îmbolnăvire, care a dus la decesul pacientului. Potrivit datelor OMS, este deja al 23-lea deces înregistrat din septembrie anul trecut. În total s-au înregistrat 44 de persoane contaminate cu noul coronavirus. Focarul de răspândire este în Orientul Mijlociu. Cele mai multe persoane contaminate sunt din Arabia Saudită, Qatar şi Emiratele Arabe Unite. De vizitarea acestor ţări se leagă şi cazurile înregistrate în Marea Britanie, Germania şi Franţa. Noul coronavirus seamănă foarte bine cu „fratele” său, care în 2003 a dus la moartea a 800 de oameni, declară Vladimir Zarubaev, şeful unui laborator de studiere a gripei din Sankt-Petersburg.

„Boala a fost gravă: în jur de 50% dintre pacienţi au decedat. Acum vedem că virusul într-o variantă puţin schimbată se întoarce la oameni. Nu trebuie să intrăm panică, dar trebuie să acordăm o atenţie mare acestei probleme. Noi primim destul de operativ informaţii despre virus. Există canale profesionale de informaţii, prin care noi aflăm imediat despre cazuri de contaminare sau decese”.

Coronaviruşii provoacă boli asemănătoare cu gripa şi doar în cazuri rare apar complicaţii de tipul pneumoniei, explică Iuri Ghendon, membru al Academiei Europene de Medicină.

Sursa: Vocea Rusiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge