BNR nu dă socoteală nimănui în România

By | 16 august, 2013
Distribuie prietenilor!

Am avut o recent discuţie pe Facebook legată de statutul BNR, mai exact dacă aceasta este într-adevăr o bancă de stat sau are acţionari privaţi. Deşi acţionariatul BNR este cam obscur, am considerat că asta e mai puţin relevant, mult mai important fiind să ştim de cine ascultă Banca Naţională, adică ordinele cui le execută şi pe baza căror indicaţii ia deciziile legate de politica monetară.

Pentru că cei cu care discutam susţineau că BNR este “banca noastră, a României” şi că ea se subordonează statului, care este 100% acţionar, m-am uitat şi eu puţin în legea statutului pe baza căruia aceasta funcţionează, să mă documentez şi iată ce am descoperit!

ARTICOLUL 3

Colaborarea cu alte autorităţi

(1) În îndeplinirea atribuţiilor, Banca Naţională a României şi membrii organelor sale de conducere nu vor solicita sau primi instrucţiuni de la autorităţile publice sau de la orice altă instituţie sau autoritate.

(2) Orice proiect de act normativ al autorităţilor publice centrale, care priveşte domeniile în care Banca Naţională a României are atribuţii, va fi adoptat după ce în prealabil s-a solicitat avizul Băncii Naţionale a României. Avizul va fi transmis în termen de cel mult 30 de zile de la solicitare.

Legea nr. 312 din 28 iun. 2004, privind Statutul Băncii Naţionale a României

Deci reiese clar, din aceste două paragrafe, că BNR nu dă socoteală nimănui pentru ce face, iar dacă statul dă vreo lege cu privire la atribuţiile ei, acesta trebuie să-i ceară mai întâi avizul! Cu alte cuvinte, Banca Naţională este un fel de stat în stat, care are propriile legi şi reguli, iar domnul Mugur Isărescu, ca un mare guvernator ce este, nu dă socoteală în faţa nimănui din România pentru deciziile sale, eventual doar autorităţilor financiare internaţionale faţă de care BNR este subordonată.

Asta se vede clar în practică şi fără să citeşti aceaastă lege, deoarece în toţi aceşti 23 de ani politica monetară a BNR a acţionat numai în interesul băncilor străine, al capitalului străin şi al corporaţiilor şi firmelor multinaţionale care operează pe teritoriul ţării noastre.

BNR este singura instituţie care are dreptul de a emite şi controla moneda naţională şi face acest lucru fără ca statul să aibă vreo influenţă asupra deciziilor sale. De fapt BNR prin domnul Mugur Isărescu este cea care dictează politica financiară şi economică a statului român.

Plus de asta, leii sunt puşi pe piaţă şi controlaţi numai pe baza împrumuturilor de la instituţii financiare internaţionale precum FMI şi Banca Mondială şi aceasta se realizează nu atât în funcţie de nevoile economiei româneşti, cât pentru a proteja interesele şi profiturile capitalurilor şi afacerilor străine. Exemple de acest gen găsiţi în presă câte doriţi, nu trebuie să le mai înşir eu aici!

3 păreri la “BNR nu dă socoteală nimănui în România

  1. Clauss

    Ar trebui aruncat in puscarie mafiotul Isarescu , a distrus BNR, cursul Leu/Dolar/Euro , a facut jocul FMI ,Banka Mondiala- rezerva valutara sta la cheremul lui, tezaurul din aur, jocuri de culise cu gasca Roma /Bildelberg si a toti ungurii si evreii anti Romania sa ne vada ruinati ca natie !!! Treziti-va romani mafiotul Isarescu si gasca ( Basescu, Ponta, Antonescu , Ad. Vasilescu(BNR) !!!

  2. Pingback: Evrei în structurile de decizie ale statului român | Lupul Dacic

  3. Pingback: Moda in Vest : „expertii” in finante sa fie deasupra guvernelor si legilor. Isarescu capătă puteri mai mari | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge