România şi-a pierdut suveranitatea în 2003

By | 27 martie, 2013
Distribuie prietenilor!

Aud tot felul de tromboane despre legi şi cum trebuie aplicate ele corect legile în România, de parcă ar mai conta ce legi avem şi ce legi va mai adopta Parlamentul şi Guvernul.

Nimeni nu spune că legile interne ale României şi aplicarea lor nu mai contează şi acest lucru este specificat în Constituţie:

Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

Constituţia României, articolul 148, alineatul 2

Articolul 148 a fost introdus în Constituţie în 2003, după revizuire, şi împreună cu alte articole urmărea să pregătească cadrul pentru aderarea Românei la NATO şi UE. Prin urmare nu mai contează ce legi interne are ţara noastră şi ce legi va mai adopta Parlamentul – care oricum adoptă în funcţie de interesele UE/FMI – deoarece orice reglementare contrară care vine de la UE o va anula pe cea din România, ceea ce este echivalent cu pierderea suveranităţii naţionale.

Din câte îmi amintesc, revizuirea Constituţiei a fost făcută pe baza unui referendum, la care cetăţenii au votat ca de obicei, precum orbeţii, fără să fi citit şi analizat în prealabil proiectul noii Constituţii.

Având în vedere că vom avea parte de o nouă revizuire, trebui să fim foarte atenţi la ce şopârle ne mai bagă în noua Constituţie care va fi adoptată în curând, pentru că după aceea va fi prea târziu să mai putem face ceva. Vă dau eu câteva indicaţii: eliminarea statului naţional, dezmembrarea (regionalizarea) României, guvernanţa fiscală asupra României impusă de la Bruxelles.

O părere la “România şi-a pierdut suveranitatea în 2003

  1. Pingback: Aud tot felul de tromboane despre legi și cum trebuie aplicate ele corect legile în România,de parcă ar mai conta ce legi avem și ce legi va mai adopta Parlamentul și Guvernul. | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge