Cred că toată lumea e la curent cu abureala la care am fost supuşi de peste două decenii încoace, cu privatizările, performanţele privaţilor şi bunăstarea pe care o aduc ei populaţiei, dar mai ales gogoriţa cu “economia de piaţă” şi “legea cererii şi ofertei”.
Ei bine, uite ce face Apa Nova acum la început de an! Apa Nova ne scumpeşte din nou apa!
Apa Nova Bucureşti anunţă pe site-ul companiei o nouă scumpire a apei. Ştirea a trecut apoape neobservată – anunţul a fost făcut pe 20 decembrie, când bucureştenii se gândeau probabil la vacanţă, nu la facturi. Scumpirea nu pare mare – 0,28 lei în plus la un metru cub de apă, însă în procente înseamnă 5,2%.
Dar staţi aşa, că abia acum vine partea cea mai tare, pentru că iată care este motivul pentru care Apa Nova ne scumpeşte apa!
Menţionăm că în perioada 2008 – 2013 volumele de apă vândute au scăzut cu aproximativ 27.000.000 m3. Acest fapt este cauzat pe de o parte de scăderea normală a consumului specific de la 180 l/zi/persoană în 2008 la 150 l/zi/persoană în 2013 şi de creşterea consumului de apă din puţuri. În Europa consumul specific este de aproximativ 110 l/zi/persoană.
Această ajustare de tarif generată de scăderea volumelor de apă vândute, prevăzută în Contractul de Concesiune (cu modificările şi completările ulterioare), asigură capacitatea de finanţare pentru continuarea investiţiilor asumate, cum ar fi: continuarea programului Bucur pentru extinderi reţele apă şi canalizare, realizarea investiţiilor pentru Casetă şi multe altele.
Sursa: Cotidianul
Conform aşa-zisei legi a cererii şi ofertei, dacă scade consumul, adică cererea scade, atunci şi preţul ar trebui să scadă, nu?! Dar la investitorul nostru străin francez se întâmplă exact pe dos: atunci când consumul scade, el măreşte preţurile, în loc să îşi eficientizeze serviciul prin inovaţie şi resurse proprii.
Oare de ce se întâmplă aşa? Nu cred că e greu de ghicit! Pentru că Apa Nova este un monopol, pentru că distribuţia apei este un monopol natural şi mai ales pentru că aşa este prevăzut în contractul de concesiune încheiat cu statul român.
Şi întotdeauna cei care plătesc sunt fraierii!
Trebuie sa ii multumim mumiei Lis care a initiat afacerea monopolul apei cu francezii din Guinea,a fost cercetat si albit de parchet,iar apoi sau adaugat si alte contributii la acesta escrocherie ieftina.De ce? ca sa aibe ce juca la pacanele mumia.In Bolivia parca,a fost o adevarata revolutie cauzata de apa,dar in alta parte nu aici.Cu bine si spor la treaba.
„dacă scade consumul, adică cererea scade, atunci şi preţul ar trebui să scadă, nu?! Dar la investitorul nostru străin francez se întâmplă exact pe dos: atunci când consumul scade, el măreşte preţurile, în loc să îşi eficientizeze serviciul prin inovaţie şi resurse proprii.”
asta exista numai in legendele romanilor care au capul plin de ele! :))))))))))))))))) rezultatele sa vad nu-i asa?
marea majoritate si acum se cramponeaza sa tina la informatiile auzite la europa libera povestile despre vestul luminos unde colcaie civilizatii democratia si unde patronii n-au ce face si stau la poarta sa multumeasca angajatilor iar in timpul lui liber lucreaza sa le mareasca salariile mucitorilor care vin la serviciu doar cind nu au concediu. :))))))))))))
cel mai bine este sa aplicati varianta de gindire al bundy care cred ca era emigrant roman la origine si incepeti sa ginditi pe invers ca sa stiti precis cum arata realitatea.
preturile nu scad niciodata indiferent ce se intimpla ci doar cresc. inovatie si resurse propii inseamna sa bage bani iar concernele nu fac asta niciodata. varianta clasica este sa puna statele la plata daca vor ca populatia lor sa aiba joburi. daca te uiti bine la germanika acolo unde crede taranul roman ca s-a inventat cinstea :))))) vei vedea cum si-a facut rost vodafone de resurse financiare suplimentare cu ajutorul politicienilor. presa lor iti sta la dispozitie! retine insa ca asta este un exemplu dintr-o gramada pe care daca as sta sa le insir practic mi-ar iesi un roman cu cel putin citeve sute de pagini. cind aud si citesc ce stiu romanii efectiv nu-mi vine sa cred ca scoala aia fantastica de care au dispus pe gratis n-a avut practic efect. vesticii sint cazuti in cap insa ei au un alibi deoarece invatamintul lor organizat de elita in special dupa anii 60 era axat pe producerea de timpiti pe banda rulanta deoarece tot ce le trebuie lor este o masa de servitori fara pretentii si aspiratii. la noi cartile era pe gratis sau pe bani f putini. la ei cartea a fost si ramine un mare lux iar in plus modul lor de educatie le face accesibile din start doar unei minoritati. ca sa nu fiti cum sinteti acum ar fi trebuit sa stiti totul din 1990 dar nu s-a putut. era o mica parte din populatie care a stiut bine ce vine dar dupa cum stim incapatinarea si mindria taranului este extrem de mare iar asta l-a impiedicat sa asculte vreodata ceva care nu se potrivea cu ceea ce credea el ca stie „bine” desigur totul axat pe zvonuri ca asa era el obisnuit de sute de ani cu stirile aflate la coltul ulitei.
si astazi tot ce stie romanul este rodul birfei si al talentului de scandalagiu vesnic nemultumit. practic taranii au cazut prada propiului caracter sau mai precis lipsei totale a acestuia. ei i-au izolat si exclus de peste tot pe cei care nu erau „destepti” ca ei iar acum platesc din plin pt aceasta prostie. inchipuie-ti ca in anii 60 nu era obligatoriu sa fi membru de partid ca sa ocupi o functie anume insa pe masura ce taranii s-au ridicat si au ocupat totul s-a introdus si aceasta regula. culmea este ca acesti tarani nesimtiti care au profitat la max de sistemul comunist pt ca doar ei erau comunistii securistii comandantii de inchisori militienii etc indraznesc astazi sa se vaite cel mai tare de parac toti cei insirati mai sus erau extraterestrii. in anii 80 peste tot in bucuresti erau numai flotantii bagati in functii importante. normal ca si acum sint tot astia si se vede pt ca se continua cu taranismele nesimtirea minciuna avaritia fara granite etc. acum se spune ca asta este comunismul. :)))))))))))))))
asta este taranul roman care nu cred ca se va schimba vreodata. personal consider ca doar 5% s-au adaptat la viata unui oras.