Guvernul a promis FMI să lase în contractele de credit clauzele abuzive

By | 28 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Guvernele României par să funcţioneze după principiul “totul până la bănci”. În aparenţă acestea sunt dispuse să facă orice pentru “binele poporului”, dar când vine vorba de bănci şi interesele acestora, parcă intrăm într-un alt film.

Azi am fost aburiţi de presă cu ştirea-bombă, cu introducerea coplăţii la internarea în spital, dar un alt lucru, mult mai grav, pe care Guvernul şi l-a asumat în faţa FMI, este cel de a nu respecta articolul din noul Cod de procedură civilă, referitor la clauzele abuzive din contractele de credit ale băncilor către populaţie.

Guvernul Ponta îşi asumă în faţa FMI să nu pună acum în aplicare legea care ar putea duce la eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele de credit, clauze ce umflă ratele lunare. Promisiunea Guvernului este făcută în draftul scrisorii de intenţie şi arată că bancherii sunt pe cale să obţină o nouă victorie la capitolul lobby.

Sursa: Economica.net

După cum cred că aţi observat, această ştire nu a preocupat prea tare marile trusturi de presă, obediente şi ele intereselor grupurilor reprezentate de FMI.

Decizia Guvernului vine să satisfacă o cerere mai veche a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) , care a făcut presiuni insistente la BNR şi Ministerul Justiţiei, pentru a determina modificarea articolului din noul Cod de procedură civilă, care le afectează interesele şi profitul.

3 păreri la “Guvernul a promis FMI să lase în contractele de credit clauzele abuzive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge