Propaganda de rahat că ne atacă Rusia

By | 2 mai, 2014
Distribuie prietenilor!

În ultima perioadă s-a intensificat mult propaganda de foarte proastă factură, jenantă chiar, care vrea să convingă publicul român că Rusia intenţionează să atace România, că războiul stă să înceapă şi este singura soluţie posibilă, iar noi, cetăţenii ar trebui să plecăm la luptă, pentru a ne da viaţa pentru patrie. Este vorba doar de propagandă şi un război psihologic de slabă calitate, întreţinut de Occident, care are interese mari în zona fostelor state sovietice.

Şi spun asta, nu pentru că sunt „rusofil”, „putinist” şi „plătit de Vocea Rusiei”, aşa cum m-ar cataloga orice propagandist şi fanatic pro-occidental. Aceasta este opinia mea, bazată pe argumente pe care le voi prezenta în continuare.

1. Rusia nu a intenţionat în ultimii 70 de ani să atace România. Deşi, după cel de-al Doilea Război Mondial, Occidentul a oferit România, practic pe tavă, Rusiei, aceasta nu şi-a menţinut ocupaţia militară şi nici nu a anexat ţara noastră fostei URSS, deşi avea toate atuurile pentru a face aceste lucruri şi nici nu era nimeni care să i se împotrivească. De ce ar face acest lucru tocmai acum, când au trecut deja 7 ani de la aderarea României la UE şi 10 ani de la intrarea în NATO?

2. Rusia a respectat independenţa teritorială a Ucrainei în ultimii 23 de ani, deşi Ucraina a fost parte integrantă din fosta URSS între 1923 şi 1991, când fostul bloc sovietic s-a destrămat şi plus de asta, până la ora actuală nu există o declaraţie oficială de război din partea Rusiei şi nici nu a existat un atac terestru sau aerian rusesc asupra Ucrainei, aşa cum a procedat în multe alte cazuri NATO.

3. Anexarea Crimeei – fostă parte a Rusiei făcută cadou ucrainenilor de Hruşciov în perioada stalinistă – a fost făcută paşnic, prin referendum şi a fost o acţiune defensivă, de securizare a graniţelor Rusiei, ameninţată tot mai mult de ofensiva şi expansiunea în Est a SUA/NATO/UE din ultimele două decenii.

4. Conflictul din Ucraina a fost declanşat de SUA/UE prin metoda parşivă a infiltrării, subversiunii şi loviturii de stat sponsorizată din exterior, în timp ce Rusia doar a reacţionat pentru a-şi apăra interesele. E bine să ne amintim că Euromaidanul a izbucnit imediat după ce guvernul legitim al Ucrainei, condus de Viktor Ianukovici, a refuzat să semneze acordul de asociere cu UE. Până atunci Rusia nu dădea nici cel mai mic semn că ar vrea să-şi anexeze Crimeea şi să trimită militari în Ucraina.

5. Până să ajungă la România, Rusia trebuie să atace mai întâi Republica Moldova. Dar, contrar intoxicărilor şi dezinformărilor, Putin a declarat că nu are de gând să intervină în Basarabia, nici să sprijine cererile de autonomie ale unor grupuri minoritare din această ţară, cum ar fi de exemplu rusofonii din Transnistria sau găgăuzii, care se pare că şi-ar fi manifestat şi ei dorinţa de separare de Republica Moldova.

Prin urmare, de unde această isterie că începe războiul şi că ne atacă ruşii, iar noi trebuie să reacţionăm violent la această ameninţare imaginară? Este propaganda întreţinută de Occident în statele-satelit, pentru că Occidentul, adică SUA/UE, este cel care îşi dispută cu Rusia influenţa în Ucraina şi fostele state sovietice şi este mult mai ieftin să te foloseşti de slugile de la periferie, decât să rişti viaţa propriilor militari şi să cheltui sume uriaşe într-un război care te-ar putea compromite pe plan internaţional.

De fapt nu este vorba aici de statele vest-europene sau de SUA, cât mai degrabă de bănci, corporaţii multinaţionale şi anumite grupuri/familii politice influente de o anumită origine, care vor să-şi extindă influenţa în Est, nu numai la nivel economic-financiar ca până acum, ci şi la nivel politic-administrativ.

De ce sunt la noi atâţia propagandişti şi susţinători ai acestei teorii a invaziei ruseşti în România?! Pentru că ţara noastră este condusă la ora actuală de o clică de slugi zeloase ale Occidentului, care pune mai presus interesele străine, faţă de interesele propriilor cetăţeni.

31 păreri la “Propaganda de rahat că ne atacă Rusia

  1. anonim

    Felicitari pentru articol!!! adevarul gol-golut… ma intreb cand va fi zis si pe posturile noastre de televiziune?

  2. Pingback: Romania – colonie saraca, exploatata si distrusa de Imperiul Atlantist din Vest (NATO, SUA, UE, FMI, Banca Mondiala etc). Tactica pamantului parjolit aplicata de occident romanilor – distrugerea rezervelor de apa potabila prin fracturare hidra

  3. Pingback: Propaganda de rahat că ne atacă Rusia |

  4. Lucian

    @anonim,posturile noastre de tembeliziune sunt de partea Occidentului deci niciodată. Felicitări domnul Dan pentru că deschideti ochii naivilor care isi spală creierul cu propaganda telembizată.

  5. rfg

    fanaticii pro straini sint jegurile romaniei!!!! tarani prosti fara exceptie proveniti din familiile de grajdari despaducheati dupa 45.

    http://www.radiometafora.ro/2014/04/29/o-veste-exceptionala-trecuta-sub-tacere-de-conducerea-romaniei-anton-lixandroiu-cetatean-american-si-roman-a-obtinut-dupa-ani-de-procese-ca-ungaria-sa-si-ceara-scuze-pentru-holocaustul-savarsit-a/

    http://inforor.com/anton-lixandroiu-nu-pot-sta-indiferent-cand-se-duce-o-vendetta-impotriva-tarii-mele/

    http://www.ziaristionline.ro/2013/07/08/de-ziua-americii-larry-watts-a-spulberat-propaganda-hungro-bolsevica-dusa-de-brigazile-rosii-ale-lui-vladimir-tismaneanu-europa-si-sua-ar-trebui-sa-i-fie-recunoscatoare-romaniei/

    https://weblogrotop.wordpress.com/2014/04/28/cine-vrea-sa-l-impuste-pe-putin/

    https://zilederazboi.wordpress.com/2014/04/25/romanii-sunt-tigani-inca-din-1916/

    http://www.naturalnews.com/044698_American_Revolution_Bundy_Ranch_Battle_of_Bunkerville.html#
    PROCLAMATION TO THE WORLD !!! THE DAWNING OF THE ANTI-CHRIST !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=_LLEbmJNQrY

    antihrist noua ordine mondiala persecutia religioasa

    https://www.youtube.com/watch?v=E3FVEonN9zs#t=237

    vaticanul propune o noua ordine mondiala

    https://www.youtube.com/watch?v=VrLLgo6i9XQ

  6. Habarnam

    Trebuie să cumpărăm nişte arme de la americani, tu nu vezi că ne atacă ruşii?
    Trebuie să creştem bugetul armatei, tu nu vezi că ne atacă ruşii?
    Trebuie să dăm repede gazele de şist la Chevron să cumpărăm arme, tu nu vezi că ne atacă ruşii?
    Trebuie să sporim forţele de ordine, jandarmeria, să ţinem populaţia sub control, tu nu vezi că ne atacă ruşii?
    Trebuie să creştem taxele şi impozitele să facem rost de bani la buget, tu nu vezi că ne atacă ruşii?

  7. Gicu

    1. Rusia e popor ortodox ca si noi, crezi ca asta conteaza in vreo anumita masura la un eventual conflict intre noi si ei? sau nu mai tine nimeni seama de acest aspect?

    2. Daca occidentul baga frica in noi cum ca rusia vor sa ne atace, ce urmaresc ei de fapt? Pentru ca in alte parti se zicea ca conducatorii nostrii baga frica in noi tocmai ca sa trecem de partea rusilor, deci opusul la ce ai zis tu. Cine are dreptate de fapt? Ce vrea occidentul de la noi?

    3. De ce crezi ca Rusia nu a dorit anexarea Romaniei la fostul spatiu sovietic desi a avut aceasta ocazie?

    4. Daca Rusia si-a luat crimeea doar ca si securitate si nu ca o eventuala pregatire de un atac, de ce este interesata acum de toate acele portiuni din sudul ucrainei. A luat crimeea, acum ce mai vrea? De ce mai sunt tensiuni acum?

    5. Daca Rusia intradevar nu are nici o treaba cu Romania, de ce nu fac public acest lucru? Sa isi rezolve ei cu Americanii problemele? Eu unul niciodata nu voi fi dispus sa cuceresc sau sa asupresc pe cineva, voi fi dispus doar la aparare, si pe cat as putea nu as vrea sa am de a face cu oameni care cred in acelas Dumnezeu. Una e sa lupti contra musulmani si alta e sa te lupti contra ortodocsi ca si noi, eu cel putin nu admit asta.

    6. Parca Basescu ia cam atacat pe rusi, ce parere au rusii despre asta? Crezi ca ne-ar vrea raul din cauza lui? Sau nu se agita tocmai pentru ca stiu ca e bufonul vestului si ca populatia oricum nu e de acord cu el?

    Astept cu nerabdare raspunsul tau. Nu sunt cu politica, vreau pace si atat.

  8. Gicu

    Si inca ceva ce am uitat. Daca tot zici ca Usa are interes sa bage frica in noi si nu Rusia, de ce tocmai vocea rusiei a bagat faza aia acum cateva zile cum ca ei ne sparg in 30 de minute pe noi? Care-i faza pana la urma?

  9. dodel

    Bravos si mai e ceva: ne spargem in figuri ca santem ortodocsi dar atunci cum ne omoram fratii de suflet? si popa prostii cum de tac si nu zic ca nu se pot omora fratii de credinta intre ei ca mai mare e fratele de credinta decat cel trupesc..?

  10. Grig

    Articol corect, in general, cu o singura mare (mare, mare) omisiune. Iar minciuna prin omisiune tot minciuna e.

    Si anume – ai trecut sub tacere faptul ca Ukraina a renuntat la arsenalul sau nuclear in 1994, cand a semnat Acordul de la Budapesta, prin care i se garanta integritatea teritoriala in schimbul renuntarii la armele nucleare mentionate mai sus. Printre semnatari – Rusia. Care Rusie? Exact aceea care, sub pretextul unui asa-zis referendum, a luat o bucata din teritoriul Ukrainei, incalcandu-si propria promisiune facuta cu 20 de ani in urma.

    Referendumul a fost doar un pretext fiindca in Crimeea populatia rusofila e majoritara (datorita tatucului Stalin care a avut grija sa-i deporteze pe tatari si sa trimita rusi in loc). Fiind majoritari, referendumul nu putea avea decat un singur rezultat, iar in baza acelui rezultat Putin si-a trimis armata acolo.

    Iar concluzia mea este ca Rusia a mintit cu nerusinare in 1994 doar pentru a dezarma Ukraina. Si daca a mintit o data de ce n-ar face-o de mai multe ori? Daca a semnat un tratat pe care l-a incalcat cu buna stiinta, de ce n-ar face-o de mai multe ori? Cum poti sa mai ai incredere in cineva care te minte in ochi?

  11. Dan Tănăsescu Post author

    @Grig, în primul rând tu faci aici un mic sofism, încercând să mă păcăleşti. Chiar dacă am omis să spun ce zici tu şi posibil am omis multe alte lucuri care ar putea avea legătură cu subiectul, asta nu afectează concluzia articolului şi nu infirmă teza mea. Referitor strict la Acordul de la Budapesta, acel tratat internaţional nu a fost doar iniţiativa Rusiei ci a reprezentat voinţa internaţională a marilor puteri. Arsenalul nuclear nu a fost creat, proiectat şi fabricat de Ucraina, ci de URSS, deci aparţinea Rusiei. Rusia nu a respectat integritatea teritorială a Ucrainei exact în aceeaşi măsură în care au făcut-o şi SUA/UE, care au încercat să acapareze nu doar Crimeea, ci întreg teritoriul Ucrainei. De fapt conflictul actual dintre sud-estul şi vestul Ucrainei a fost creat de-a lungul anilor de agenţii SUA/UE, care au băgat miliarde în procesul de recrutare, organizare, îndoctrinare şi instruire a grupurilor de fanatici „pro-europeni”.

    Referitor la respectarea promisiunilor e bine să citeşti şi asta.
    http://www.cotidianul.ro/rusii-inselati-de-nato-234924/

    Ca să nu mai vorbim de cum respectă americanii tratatele internaţionale sau voinţa NATO, în situaţii gen Iugoslavia, Irak sau Afganistan. 🙂

  12. Iancu

    Interesele Rusiei in zona sunt la fel de mari.Nu ppoate trai fara un cordon sanitar.Sa schimbi un interes cu altul ae acelasi lucru,Si oricum am rezonat 50 de ani cu interesul ei si ne-a fost foarte bine?

  13. Gicu

    Inca astept si eu un raspuns, daca exista unul bineinteles.

  14. Grig

    Eu tot nu reusesc sa inteleg ce nu e clar in expresia „garantam integritatea teritoriala”. Pentru mine inseamna un singur lucru – granitele raman asa cum sunt.

    Despre faptul ca UE/NATO/SUA/whoever nu ar fi respectat integritatea sus-numita – adu-mi aminte, te rog, cand si unde au intrat trupele ue/nato/sua/whoever in Ukraina, si cand/unde sua/nato/ue/whoever au luat o parte din Ucraina si au alipit-o teritoriilor proprii.

    Pana la proba contrarie imi mentin parerea. Rusii sunt niste jigodii in care nu poti sa ai incredere. Faza cu Ucraina m-a scos din pepeni. Daca rusii au ceva de impartit cu sua/nato/ue/whoever, de ce nu-si rezolva problema cu respectivele entitati? E hilar. E ca si cum sotul si sotia sunt suparati unul pe celalalt, dar din cand in cand pocnesc copilul care se uita la ei si nu intelege nimic.

  15. Dan Tănăsescu Post author

    @Grig: OK, menţine-ţi părerile tale dacă mai mult nu poţi să înţelegi! 🙂
    @gicu: Pentru ce ai scris tu acolo nu se poate da un răspuns! 😀
    @Iancu: Nu trebuie să rezonăm decât cu interesul României şi cu adevărul faptelor. Fiecare ţară cu interesul ei. Eu aici nu mă refeream la interese, ci doar la respectul faţă de adevăr.

  16. Roman

    Stii grig ,tot in tratatul ala cu armele nucleare scria ca NATO se angajeaza sa nu isi extinda granitele spre est.Sau asta nu conteaza?Ei au dreptul,dar rusii nu?Rusii sunt la ei acasa ,SUA si UE nu sunt la ei.Daca Belgia sa apunem ar dori sa adere liber la Uniunea Vamala Eurasiatica ,ce ar face UE ?Ar sta cu mainile in san?a da,uitasem,tot rusii ar fi de vina.Mai oameni buni,cititi istorie si vedeti ca de fapt pt multe din necazurile noastre suntem noi insine vinovati.Desigur,de multe ori cu contributia bunilor nostri prieteni din Occident.Ca de la noi rusii au plecat inainte de ’60(parca in 58,nu sunt sigur).Dupa aceea ,parca s-au mai facut una -alta in tara asta ,nu?Nu toate bune,dar in niciun caz toate rele.SUA?Arata-mi o singuar investitie reala in economille tarilor pe care le-au invadat.Zeroa absolut,in afara de propriul lor castig.Colonizatorii,in afara de o foarte vaga actiune civilizatoare,si asta in general in istorie,si aceea discutabila,intrucat nu s-a aplicat unei majoritati a populatiei ci unei clase restranse de bastinasi coruptibili si corupti nu au mers decat pe spolierea resurselor tarii ocupate.Si ma refer la resurse umane ,spirituale,si apoi fizice -mineraliere,petroliere,gazeifere,aurifere,etc.Va suna cunoscut?Cu largul concurs al clasei politice.Clopotelul nu va suna?

  17. Roman

    Scuze pt micile greseli de tastare,Nu le interpretati ca pe greseli gramaticale

  18. Cristi

    ma @ Grig tu esti ‘ukrainian’? afla ca ‘Ukraina’ ta este un stat inventat de bolsevici in 1918 (nu a existat ‘ukraina’ inainte) cu teritorii FURATE de la polonezi (Lvov) rusi (Crimeea si insusi Kievul fiind primul oras rus) si romani (Bucovina de Nord si Bugeacul in Sud)..multa ignoranta si prostie in capul unora..

  19. rfg

    au aparut si taranii paduchiosi antiromani care nu mai pot de grija tatarilor si dau ei lectii de logica. taranilor un stat desfintat prin revolutie cum s-a spus ca este ucraina si al carui guven a fost inlocuit cu unul ilegal nu mai are legatura cu ceea ce-a fost in trecut. un stat existent nu mai este legat de tratate care privesc unul care a incetat sa existe. in concluzie rusia nu este obligata la nimic in ceea ce priveste ukraina un stat infintat artificial si cu un popor care este in realitate rus si desigur cu minoritati provenite din teritoriile pe care le ocupa. de ce pe voi grajdarii nu va intereseaza romania? de ce pe voi grajdarii nu va intereseaza soarta romanilor care au fost batjocoriti de ucrainieni?
    d-aia va batjocoresc vesticii pt ca sinteti niste slugi fara constiinta nationala si sociala. vestul vostru iubit o sa va faca cadou un cip si sa va vad atunci nemernicilor.

    http://ioncoja.ro/textele-altora/jacques-attali-un-evreu-francez-care-stie-el-ce-stie/

    https://weblogrotop.wordpress.com/2014/04/28/cine-vrea-sa-l-impuste-pe-putin/

  20. Florin

    N-am fost in urss, dar am fost in sfera de influenta URSS. Si parintii nostri au crescut fara dumnezeu din pricina asta. Si pot sa-ti desfiintez oricare din punctele de mai sus, nu doar pe primul. Acum spune-mi, te rog, prost sau agent de influenta? Si sa nu-mi spui ca nu exista agenti de influenta rusi pe-aici.

  21. doru stoian

    Sigur ca daca conflictul dintre Rusia si NATO = SUA & UE s-ar deschide, atunci Rusia VA DA ACEEASI REPLICA Romaniei in calitatea sa de membru NATO.

  22. Pingback: Propaganda de rahat că ne atacă Rusia | Lupul Dacic

  23. Pingback: ,,SCURTĂ DEBĂSIFICARE A ISTORIEI : {a}=COMUNISMUL A FOST IMPUS DIN WEST ÎN RUSIA, NICIDECUM INVERS;……..{B}TRASEUL majorității TEZAURULUI ROMÂNIEI: -din RUSIA-către GERMANIA-apoi-FRANȚA,NICIDECUM LA MOSCOVA(!!);……..{C}=GERMA

  24. Pingback: ,,SCURTĂ DEBĂSIFICARE A ISTORIEI : {a}=COMUNISMUL A FOST IMPUS DIN WEST ÎN RUSIA, NICIDECUM INVERS;……..{B}TRASEUL majorității TEZAURULUI ROMÂNIEI: -din RUSIA-către GERMANIA-apoi-FRANȚA,NICIDECUM LA MOSCOVA(!!);……..{C}=GERMA

  25. Pingback: SCURTĂ DEBĂSIFICARE A ISTORIEI : {a}=COMUNISMUL A FOST IMPUS DIN WEST ÎN RUSIA, NICIDECUM INVERS, pentru că s-a dorit distrugerea celei mai mari țări ortodoxe(!!);……..{B}TRASEUL majorității TEZAURULUI ROMÂNIEI: -din RUSIA-către GERMA

  26. Pingback: Ce spune Papa despre icoană – idol? Dar satana, ce zice de lovitura de stat(nepedepsita) de la decembriada, repetata la mineriada!~Cum au fost convertiti "comunistii"improprietariti cu Avutia Obsteasca... in niste JIHADISTI ...~ Buna dimineat

  27. Pingback: Ce spune Papa despre icoană – idol? Dar satana, ce zice de lovitura de stat (nepedepsita) de la decembriada, repetata la mineriada!~Cum au fost convertiti "comunistii"improprietariti cu Avutia Obsteasca... in niste JIHADISTI ...~ Buna diminea

  28. Pingback: Fratilor, nu mai fi ti prosti degeaba: TREZIREA! Ce spune Papa despre icoană – idol? Dar satana, ce zice de lovitura de stat (nepedepsita) de la decembriada, repetata la mineriada!~Cum au fost convertiti "comunistii"improprietariti cu Avutia

  29. Pingback: Vladimir Putin spune adevărul despre organizaţia criminală NATO | vladimirputin.club

  30. Agapie Neculai

    Va felicit pt. articol. Suntem destui in Romania care cunoastem istoria adevarata. E trist ca astazi ni se afiseaza tot felul de ineptii fara legatura cu realitatea. Cei ce au obligatia de a ne asigura linstea au cazut victime intereselor americane. care tin cu orice pret sa ajunga la granita Rusiei. In timpul asa zisului comunism am inteles discordia dintre americani si URSS. Acum insa in conditie de democratie in ambele parti de ce SUA continua cu amenintari si declansarea de conflicte pe tot globul? E incalificabila atitudinea lor de a schimba administratiile in statele in care patrund cu forte militare. Avem o suma de exemple in acest sens: Coreea,Vietnam.Irak,Afghanistan unde a sustinut inclusiv terorismul lui Osama Bin Laden,in Serbia unde a creat o enclava, acum in Siria unde sustine islamistii extremisti. Si noi oamenii simpli intelegem de ce recurg la atrocitati. In Romania au ucis 8000 de oameni nevinovati in timpul Razboiului impreuna cu ceilalti dusmani ai Romaniei ,Anglia si Germania care mereu de-a lungul istoriei au dorit sa ne distruga. Norocul nostru e ca in Consiliul de Securitate e Rusia si China. altfel acest stat SUA si-ar face de cap. Ma intreb mereu , ce fel de civilizatie este aceasta in care profesorii au prioritate in procurarea armelor de foc, iar scolarilor le sunt pregatite ghiozdane antiglont. Ce fel de stat este acesta in care nu poate fi modificata Constitutia din cauza producatorilor de armament? Cred ca e unul ramas in urma de civilizatie. E pacat ca cei ce se ocupa de destinele noastre nu au coloana vertebrala si au cazut in capcana ce ne-a fost intinsa . si care ne avertizeaza zilnic aratandu-ne spre Rusia. Este trist ca nu mai recunostem astazi faptul ca Rusia a fost mereu de partea noastra si a tuturor tarilor ortodoxe. Ar trebui sa ne fie rusine ca ne-am aliat cu un bandit pe nume Hitler. Faptul ne costa pentru tot restul vietii, nu intimplator nu suntem considerati cobeligeranti ai Razboiului al doilea. Sa nu ne mai miram nici o secunda ca am platit despagubiri de razboi Rusiei. Tot Romania a fost cea care a intrat cu trupe pana la Budapesta si din pacate iarasi Romania a ajuns cu tancurile la Sofia. Sa prezentam tinerilor istoria reala pentru-ca din greselile ce sau savarsit vor avea mai multe de invatat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge