Munceşti în UE dar îţi vei lua şomajul din România

By | 30 iunie, 2014
Distribuie prietenilor!

De curând a avut loc reuniunea de la Harpsund, unde liderii Germaniei, Marii Britanii, Olandei şi Suediei au convenit să ia măsuri împotriva exceselor emigraţiei româneşti. Angela Merkel, David Cameron şi Mark Rutte au fost invitaţi de prim-ministrul Suediei, Fredrik Reinfeldt, la reședința sa de vară pentru a discuta subiectul spinos al președinției Comisiei Europene.

Un subiect sensibil pe agenda discuţiilor a fost problema măsurilor împotriva exceselor emigraţiei româneşti. Mai exact, combaterea „exceselor libertăţii de mişcare” de care ar fi vinovaţi românii, bulgarii şi alte popoare de la periferia UE. Soluţia este, evident, eliminarea protecţiei sociale pentru imigranţii din Europa de Est.

Libertatea de mişcare, un drept fundamental, nu va fi vizată de restrângeri, dar va exista un pachet de hotărâri astfel încât persoane venite din alt stat al UE să nu beneficieze de ajutoare şi asistenţă socială în ţara de destinaţie. Mai simplu spus, o persoană din România va putea să lucreze oriunde în Uniunea Europeană, dar s-ar putea ca ajutorul de şomaj să nu-l poată lua decât în ţara din care a plecat. E ciudat faptul că decizii care vor afecta milioane de români au trecut neobservate în ţară. Nici un oficial nu a amintit nimic despre acest fapt, nici un lider al Opoziţiei nu anunţa opinia publică despre ce i se pregăteşte.

Sursa: Tricolorul

Sunt curios ce părere au despre această chestiune fraţii noştri de peste Prut, mai ales că tocmai au semnat Tratatul de Asociere cu Uniunea Europeană. Bineînţeles, asta în caz că au aflat ce îi aşteaptă.

2 păreri la “Munceşti în UE dar îţi vei lua şomajul din România

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge