După intrarea în UE nivelul salarizării în România a scăzut

By | 1 august, 2014
Distribuie prietenilor!

Conform datelor furnizate de Eurostat, nivelul veniturilor de pe piața românească a muncii a scăzut dramatic în ultimii cinci ani. Datorită acestui colaps, România deține în acest moment lanterna roșie într-un clasament al statelor din UE alcătuit în funcție de nivelul de remunerare a muncii.

Datele prezentate în continuare reflectă faptul că intrarea României în UE a determinat o prăbușire fără precedent a nivelului de remunerare a muncii. Astfel, veniturile medii lunare de pe piața românescă a muncii (salariați, liber profesioniști, fermieri, persoane fizice autorizate) estimate în funcție de paritatea standard a monedei europene (euro pps) au scăzut în perioada 2008 – 2013 cu nu mai puțin de 11,8%. Drept urmare, ponderea veniturilor medii lunare de pe piața muncii din România în raport cu valoarea medie a aceluiași indicator la nivelul UE 27 a scăzut în perioada menționată de la 41% la 33,4%! Mai mult, acest crah reprezintă o malformație aproape singulară, întrucât nivelul de remunerare a muncii a crescut în aceeași perioadă în toate celelalte state din UE 27, cu excepția României și a Greciei.

top salarii ue

euro pps – etalon monetar care implică standardizarea (uniformizarea) prețurilor în estimarea variabilelor statistice. Surse de date: 1. Eurostat, National accounts (including GDP), Annual national accounts, GDP and main components; 2. Eurostat, Employment and unemloyment (LFS), Employment – LFS adjusted series.

Dar de ce este atât de prost plătită forța de muncă din România comparativ cu celelalte state din UE? De ce cei peste nouă milioane de români pentru care munca este singura sau principala sursă de venit au devenit niște paria comparativ cu omologii lor din Slovenia, din Ungaria, din Estonia și din Cehia, ca să nu mai vorbim de cei din Germania?

Sursa: Vocea Rusiei

Ei, cum de ce este atât de prost plătită forța de muncă din România comparativ cu celelalte state din UE? Pentru că avem un preşedinte patriot şi de dreapta, avem o dreaptă unită puternică, un premier de stânga, care ia numai măsuri de dreapta, dictate recomandate de FMI şi un guvernator la BNR, care e obsedat de salarii mici, pentru că vrea o economie competitivă şi atractivă pentru investitorii străini!

3 păreri la “După intrarea în UE nivelul salarizării în România a scăzut

  1. ChavaLito^

    Nu vă îngrijoraţi, dar, zicând: „Ce vom mânca?” sau: „Ce vom bea?” sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?”
    Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele.
    Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:31-33
    ChavaLito^´s last blog post ..Islanda renunta la aderarea la Uniunea Europeana

  2. tudariuc roland

    Șomajul:minimul de subzistenta a unei persoane.Alege-ti cel mai nesemnificativ (ca suma) ajutor de șomaj din mult lăudata comunitate si introduce-til ca salariu minim pe economie.Va mulțumesc.Este imposibil dintr-o tara in care a-ti vândut tot.Ve-ti fi cei mai bogați din cimitir.Oriunde ve-ti merge in lume singurul lucru înțeles la mentalitatea d-voastra va fi candelabrul de la recepție.Așa om așa cultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge